Δολοφονία Μπλιώνα: Κουβαλώντας έναν άνθρωπο λίγο πριν πεθάνει στο γήπεδο

Πριν 32 χρόνια ακριβώς, ο Χαράλαμπος Μπλιώνας έγινε το πρώτο θύμα του ελληνικού χουλιγκανισμού στο στάδιο Αλκαζάρ της Λάρισας. Το σημερινό podcast του Contra.gr φιλοξενεί έναν από τους ανθρώπους που τον μετέφεραν εκτός γηπέδου, τον Σπύρο Θεοχαρίδη.

Δολοφονία Μπλιώνα: Κουβαλώντας έναν άνθρωπο λίγο πριν πεθάνει στο γήπεδο
24MEDIA

Η ιστορία του τι συνέβη το μεσημέρι της Κυριακής 26 Οκτωβρίου 1986 στο Αλκαζάρ είναι λίγο πολύ γνωστή. Μάλιστα, για μια χώρα με μεγάλη δημοσιογραφική παράδοση στο να διαστρεβλώνει τραγικές ιστορίες, ο τρόπος που αναπαράγεται μέχρι σήμερα η δολοφονία του Χαράλαμπου Μπλιώνα αποτελεί εξαίρεση. Τα στοιχεία είναι συγκεκριμένα, δεν υπάρχουν διαφορετικές εκδοχές.

Ο 29χρονος Μπλιώνας, άρτι διορισμένος καθηγητής των ΣΕΛΕΤΕ έχει επισκεφτεί τους δικούς του σε ένα χωριό της Ελασσόνας και επιστρέφει στη Λάρισα για να πάρει το ΚΤΕΛ για Αθήνα. Το ταξί που θα τον έφερνε στη Λάρισα καθυστερεί, κι έτσι ο Μπλιώνας δεν προλαβαίνει το μεσημεριανό ΚΤΕΛ για Αθήνα και πρέπει να μείνει στη Λάρισα για λίγες ώρες παραπάνω, μέχρι να πάρει το βραδινό.

Αποφασίζει να δει το παιχνίδι Λάρισα-ΠΑΟΚ και παίρνει τη θέση του στη θύρα 1. Σαράντα πέντε λεπτά πριν ξεκινήσει το παιχνίδι, μία από τις τρεις φωτοβολίδες που εκτοξεύονται από την κερκίδα των οπαδών του ΠΑΟΚ χτυπάει στα κάγκελα της θύρας και καρφώνεται στο λαιμό του Μπλιώνα. Η φωτοβολίδα του κόβει την καρωτίδα και το αίμα εκσφενδονίζεται παντού. Ο Μπλιώνας πεθαίνει πριν προλάβει να φτάσει στο νοσοκομείο.

Ταξιδεύοντας στη Λάρισα με τον Θέμη Καίσαρη για την επέτειο των 30 χρόνων από το πρωτάθλημα της Λάρισας, πάτησα το χορτάρι του Αλκαζάρ και στάθηκα για λίγα λεπτά συσσωρευμένης αμηχανίας μπροστά από το σημείο που καθόταν ο Μπλιώνας. Στο ίδιο ταξίδι, γνώρισα και τον Σπύρο Θεοχαρίδη, τον περίφημο 'Ινδιάνο' της κερκίδας της Λάρισας, ο οποίος δεν ήταν απλά εκεί όταν ο Μπλιώνας από τη φωτοβολίδα, αλλά ήταν ένας από αυτούς που έτρεξαν να βοηθήσουν και να τον μεταφέρουν ως το ασθενοφόρο.

O Σπύρος Θεοχαρίδης αφηγείται όσα ανατριχιαστικά θυμάται από εκείνο το μεσημέρι στο Αλκαζάρ.

(φωτογραφία: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson)

News 24/7

24MEDIA NETWORK