Ένα βήμα πριν από τη μεγάλη σύρραξη...

Ο πόλεμος χαρακωμάτων στο ελληνικό ποδόσφαιρο που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη προς μεγάλη... κυβερνητική απογοήτευση, οι πιθανότητες να βγει μπροστά για τον Παναθηναϊκό ο Άγγελος Μπασινάς και ο Τζιμάκος που μάς άφησε παρακαταθήκη την αντισυμβατικότητά του.

Ένα βήμα πριν από τη μεγάλη σύρραξη...
EUROKINISSI

Το αποτέλεσμα της κλήρωσης των προημιτελικών του Κυπέλλου που έφερε αντιμέτωπους τον Ολυμπιακό με την ΑΕΚ ήταν αυτό ακριβώς που ήθελε να αποφύγει στην παρούσα φάση η Κυβέρνηση.

Ήδη από την Κυριακή, προτού καν γίνει η κλήρωση, τα σπαθιά βγήκαν από τα θηκάρια με αφορμή το πέναλτι που δεν δόθηκε στον ΠΑΣ στο ματς με την Ένωση στο ΟΑΚΑ. Οι στρατοί παρατάχθηκαν σε θέσεις μάχης, τα επικοινωνιακά πυρά εκτοξεύτηκαν και φυσικά ο πόλεμος συνεχίστηκε στα γραφεία της ΕΠΟ το πρωί της Δευτέρας.

Είχε προηγηθεί και ένα κολασμένο Σάββατο με τις δηλώσεις του ανεκδιήγητου Ζουράρι, ο οποίος νόμιζε ότι η θεσμική θέση του τού δίνει το ελεύθερο να εκφράζεται όπως θέλει όπου θέλει. Ο ίδιος, μετά το σάλο, έβγαλε τον Τσίπρα από τη δύσκολη θέση, αλλά η ζημιά είχε ήδη γίνει. Και φυσικά δεν ήταν η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος προκαλούσε με επιεικώς άγαρμπα και άστοχα σχόλια (το χειρότερο είναι ότι νομίζει ότι έχει χιούμορ, αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία).

Όλα αυτά έριξαν πολύ νερό στο μύλο της αντίδρασης του Ολυμπιακού. Οι "ερυθρόλευκοι" σήκωσαν το γάντι (με χαρακτηριστική άνεση) και σαν να μην συνέβη τίποτα στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία 22 χρόνια άνοιξαν πυρ προς πάσα κατεύθυνση. Από το Μαρούσι, όπου στεγάζεται το Υπουργείο Αθλητισμού, μέχρι και την Ηρώδου Αττικού και συγκεκριμένα το Μαξίμου.

Δυστυχώς, όπως όλα δείχνουν, βρισκόμαστε μόνο στην αρχή. Τα απανωτά λάθη των διαιτητών, τους οποίους η ΕΠΟ και η ΚΕΔ δεν δείχνουν διάθεση να αλλάξουν ή να συνετίσουν, φέρνουν τα πράγματα σε οριακό σημείο και το... τρίπολο Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ με το μαχαίρι στα δόντια.

Το κάλεσμα Βασιλειάδη στο big 4 (συν τον Ατρόμητο και τον Πανιώνιο) έχει ως στόχο μία μίνιμουμ συναίνεση, τουλάχιστον στο θέμα της μετακίνησης των οπαδών (στον τομέα, δηλαδή, που ο ΠΑΟΚ φανερά ευνοείται). Τι θα καταφέρει; Μάλλον μία τρύπα στο νερό! Ουδεμία συναίνεση πρόκειται να υπάρξει, καθώς η διάθεση απουσιάζει.

To VAR, που θα μπορούσε να δώσει μερικές λύσεις, αργεί ακόμα, οπότε η καυτή πατάτα πέφτει εξ ολοκλήρου στα χέρια αφενός της ΕΠΟ (που δείχνει να βρίσκεται στον κόσμο της) αφετέρου του Βασιλειάδη, που έχει πολύ στενό περιθώριο κινήσεων. Ο (όποιος) Θεός ας βάλει το χέρι του!

ΜΟΥΣΙΚΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

Τζίμης Πανούσης και Μουσικές Ταξιαρχίες

"Αχ Ευρώπη" από το άλμπουμ "Ηard core" ζωντανά ηχογραφημένο στο Κύτταρο.

Μας αποχαιρέτησε και ο Τζίμης το μεσημέρι του Σαββάτου και σιγά-σιγά τα σημεία αναφορών από το παρελθόν λιγοστεύουν. Λιγοστεύουν επικίνδυνα.

Με τις πολιτικές απόψεις του Πανούση μπορεί να διαφωνήσει κανείς χωρίς μάλιστα μεγάλο ζόρι. Αλλά ουδείς μπορεί να ισχυριστεί ότι ο Τζιμάκος φοβόταν ή δίσταζε να τα βάλει με πολύ ισχυρούς παίκτες της ελληνικής κοινωνίας όπως η Εκκλησία.

Ήταν ένα πλάσμα που η φύση το προίκισε με απίστευτο ταλέντο και έμπνευση. Ο ίδιος, εξαιρετικά ευφυής, ήξερε ότι έχει χάρισμα και το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον χωρίς να κάνει πολλή φασαρία και χωρίς να υποστηρίζεται πολύ από τα μέσα.

Έκανε και ο ίδιος συμβιβασμούς, το ήξερε, το έλεγε. Ήταν όμως παράλληλα και αντισυμβατικός όσο δεν παίρνει ακόμη και με θέματα ταμπού. Θα λείψει η ματιά του, το κοφτερό του μυαλό, ακόμη και τα "λουλούδια" που έβγαιναν συχνά-πυκνά από το στόμα του σε μία χώρα που η υποκρισία, έτσι και αλλιώς, θριαμβεύει.

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΆΓΓΕΛΟ

Στο Παναθηναϊκό δράμα η αγωνία κορυφώνεται και τα ερωτήματα καθημερινά πολλαπλασιάζονται. Η σεζόν, κουτσά-στραβά, θα βγει, το θέμα είναι το μετά. Πώς θα οργανωθεί το κλαμπ το καλοκαίρι, πώς θα χρηματοδοτηθεί, πώς θα αγοράσει παίκτες, τι μπάτζετ θα έχει.

Επί των καυτών θεμάτων... σιγή ασυρμάτου απ' όλους. Για το μεγαλομέτοχο τα έχουμε ξαναπεί, δεν χρειάζεται να επανέλθουμε. Οι υπόλοιποι... επιφανείς Παναθηναϊκοί κάνουν πως δεν έχουν δει και δεν έχουν ακούσει, ενώ η κυβέρνηση τηρεί στάση αναμονής πιστεύοντας, μάλλον αφελώς, ότι έτσι "τιμωρεί" τον Αλαφούζο. Στην πραγματικότητα; Πυροβολεί τα πόδια της.

Κάποιοι στο παρασκήνιο πάντως επεξεργάζονται ιδέες και μία από αυτές έχει ως πρωταγωνιστή τον Άγγελο Μπασινά. "Ο μόνος που μπορεί να τρέξει ένα πρότζεκτ ανάγκης στον Παναθηναϊκό", όπως μετέφερε γνώστης στη στήλη.

Ο Άγγελος όμως "ψήνεται"; "Ψήνεται", λένε οι ίδιες πηγές, αν τον συνοδεύσουν στο εγχείρημα δύο-τρεις επιχειρηματίες, όχι απαραίτητα με τεράστιο οικονομικό backround αλλά με διάθεση προσφοράς και λεπτομερές σχέδιο.

Απαραίτητη προϋπόθεση: όλοι όσοι χειρίζονται σήμερα τις υποθέσεις της ΠΑΕ (Κωνσταντίνου, Τουμαζάτος, Διαμαντόπουλος) θα πρέπει να κάνουν στην άκρη, αφού πρώτα ενημερώσουν επιμελώς και αναλυτικά για τα πεπραγμένα και την οικονομική κατάσταση της εταιρίας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK