Δεν το περίμενε ούτε ο Πασκουάλ

Ο "Λεπτολόγος" διαβάζει ESPN, αξιολογεί το ελληνικό πρωτάθλημα καλύτερα από τον κύριο Φραν Φρατσίγια, αποκαλύπτει την απορία του Καταλανού προπονητή του Παναθηναϊκού τις πρώτες ημέρες της παρουσίας του στην Ελλάδα και στη νέα του ομάδα και διαβάζει το Instagram...

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÕÍÉÎ ÊÁÆÁÍ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / UNICS KAZAN - PANATHINAIKOS (Eurokinissi Sports / ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÕÍÉÎ ÊÁÆÁÍ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / UNICS KAZAN - PANATHINAIKOS (Eurokinissi Sports / ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ) EUROKINISSI SPORTS

Είναι, λέει, το ελληνικό πρωτάθλημα το 9ο καλύτερο στον κόσμο. Στο μπάσκετ. Μην παίρνετε φόρα φουτμπαλέρηδες, γιατί θα βρείτε τοίχο. Ο Φραν Φρατσίγια, δεν είχε τι να γράψει στο ESPN τις προάλλες και κάθισε να βγάλει τη λίστα με τα κορυφαία πρωταθλήματα μπάσκετ, μετά το ΝΒΑ.

Και μας κατέταξε στην 9η θέση. Μία κάτω από την Αδριατική Λίγκα, αλλά πάνω από Αυστραλία, Λιθουανία και Κίνα. Λίγο αυθαίρετο τον βρίσκω τον Φραν, που στην κορυφή βάζει την Euroleague και μετά τοποθετεί Ισπανία, Τουρκία, VTB League, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία και Αδριατική.

Τι λέει ο γερο-Λεπτολόγος; Δεν θεωρώ ότι στη Γαλλία, το πρωτάθλημα είναι καλύτερο. Ούτε τα γήπεδα είναι πολύ καλύτερα, ούτε το επίπεδο υψηλότερο. Μη πω, ότι ακόμη και από το ιταλικό, το δικό μας πρωτάθλημα έχει πολλά πλεονεκτήματα. Και επειδή, με ζαλίσατε με την Αδριατική Λίγκα, σας πληροφορώ ότι η Μπούντουτσνοστ, πρόσφατα για να φτάσει στη Λιουμπλιάνα και να παίξει με την Ολύμπια, έκανε ένα ταξίδι ... 21 ωρών. Για μια διαδρομή περίπου 800 χιλιομέτρων. Με το πούλμαν θα έκανε 8 ώρες. Με το αεροπλάνο, σχεδόν μια μέρα.

Δεν θα γίνω Ελληνάρας, ούτε κλείνω τα μάτια σε εγγενείς αδυναμίες, σε παιδικές ασθένειες. Εδώ ένα ντερμπίδιον Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, σε ελληνικά πλαίσια, είχαμε και (ξανά)γινε της κακομοίρας. Ούτε αγνοώ τις κωλοσφιξούρες που έχουν άπαντες στο οικονομικό. Όμως, κύριοι και κύριοι, που θα' λεγε και ο Χάρης Αλευρόπουλος, δεν είναι τόσο εύκολο και παρακατιανό, όσο νομίζετε.

Η Stoiximan.gr Basket League, έχει ιδιαιτερότητες, δυσκολίες και ο ίδιος ο Πασκουάλ αναφωνούσε, μετά τα πρώτα του παιχνίδια στην Ελλάδα: "Δεν περίμενα ότι το επίπεδο, θα ήταν τόσο καλό..."

Είναι πρωτάθλημα τακτικής, πρωτάθλημα που παίζεται ξύλο, που δεν έχει το "μπαίνουμε μέσα, τρέχουμε, νικάμε" γιατί πολλές φορές, δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, αλλά το αντίθετο. Εδώ, έχουν αποτύχει προπονητές όπως ο Μπλατ, ή ο Γκέρσον. Ο Παβλίσεβιτς, δυο φορές πρωταθλητής Ευρώπης έφυγε κακήν-κακώς. Ο Μάλκοβιτς, το ίδιο. Δεν είναι της πλάκας, το ελληνικό πρωτάθλημα, πιστέψτε με. Μπορεί το περιτύλιγμα να είναι μην είναι φανταχτερό, μιλάω όμως επί της ουσίας.

Επίσης, από μια συγκυρία, έτυχε (γιατί ... σίγουρα δεν υπήρξε κάποιος προγραμματισμός, ή σχεδιασμός, έννοιες άγνωστες όταν μιλάμε για Ελλάδα) το πρωτάθλημα, σιγά-σιγά να φεύγει από τα μεγάλα αστικά κέντρα. Παλιότερα ήταν αποκλειστική υπόθεση της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Αυτή τη στιγμή, οι εννιά από τις δεκατέσσερις ομάδες εδρεύουν εκτός των δυο μεγάλων αστικών κέντρων (στην ουσία δέκα, αφού το Λαύριο είναι στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής). Τα γήπεδα, αρκετές φορές, είναι γεμάτα και εν πάση περιπτώσει η συσπείρωση μιας πόλης, γύρω από την ομάδα μπάσκετ, έχει το γούστο της.

Αλλά, ακόμη κι αν δεχθούμε ότι ο φίλτατος Φραν έχει δίκιο. Ότι, ναι το ελληνικό πρωτάθλημα βρίσκεται στην 9η θέση με τις καλύτερες λίγκες του κόσμου. Με εξαίρεση τα ελληνικά νησιά, ξέρετε τίποτε άλλο όπου η Ελλάδα να βρίσκεται ... στο τοπ-10 του πλανήτη;

ΙΝΣΤΑΚΡΙΜΑ...

Είσαι πρόεδρος, ιδιοκτήτης, αφεντικό, μιας μεγάλης ομάδας, από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη. Και ανοίγεις λογαριασμό στο Instagram. Καλά κάνεις. Αλλά πρόσεχε και λίγο. Το να βρίζεσαι με οπαδούς, κανονικούς ή τρολ, των αντιπάλων σου, δεν είναι... μαγκιά. Πολύ περισσότερο δεν ωφελεί εσένα. Ειδικά όταν δεν μπορείς να συγκρατηθείς και γίνεσαι καφρότερος των κάφρων που αφού σε βλέπουν και σε διαβάζουν εν εξάλλω, δεν έχουν έχουν κανένα πρόβλημα, να μπουν από κάτω και να εύχονται μεταστατικούς καρκίνους, θανάτους, ψόφους, και αλλά ηρωϊκά και πένθιμα.

ΛΥΘΗΚΕ ΣΑΝ ΤΟ ΧΟΥΝΤΙΝΙ

Αυτή την εβδομάδα ο Πασκουάλ είναι καλός προπονητής. Έδεσε κόμπο τον Σφαιρόπουλο, που είχε δέσει τον Τσάβι τις προάλλες, αλλά ο Ισπανός πρόλαβε σαν άλλος Χουντίνι και λύθηκε για να πάρει αυτός τα σχοινιά και να κάνει τον Bullet, μια από χόρτα. Έτσι είναι, οι δίκαιες υπηρεσίες. Μία-μία. Να μην υπάρχει παράπονο...

ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΞΕΡΟΥΜΕ

- Πού θα γίνει ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας;

- Άλλη ερώτηση

Σιγά μη ξέραμε από την αρχή της χρονιάς, τέτοια πράγματα. Άλλωστε γιατί βιάζεστε; Τι φαγώνεστε; Σε ένα μήνα γίνεται ο αγώνα. Τι πρεμούρα είναι αυτή;

ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

  • Φενέρ-Παναθηναϊκός, Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα, Ερ.Αστέρας-Παναθηναϊκός, Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός
  • Ολυμπιακός-Μπασκόνια, Μιλάνο-Ολυμπιακός, Ολυμπιακός-Μπάμπεργκ, Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός

Το λες και ενδιαφέρον το ευρωπαϊκό πρόγραμμα των αιωνίων, μέχρι να ξαναπαίξουν για τρίτη φορά μέσα στο Γενάρη...

ΤΑ ΕΙΠΕ ΟΛΑ Η ΒΕΡΟΝΙΚΑ ΑΝΤΕΝΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

Και η κουτσή Μαρία ψήφισε Αντετοκούμπο. Να πάει ο "δικός μας" στο ολ-σταρ γκέιμ του ΝΒΑ. Κόμματα, ηθοποιοί, τραγουδιστές, δημοσιογράφοι, παρότρυναν το πόπολο να ψηφίσει δαγκωτό Γιάννη. Οι Μιλγουόκι Μπακς είχαν γραμμένα μηνύματα στα ελληνικά. Στην ίδια χώρα της Αντετοκουμπομανίας, γίνεται ντου σε Δημοτικό Σχολείο στο Πέραμα, γιατί υποδέχθηκε μικρά προσφυγόπουλα να τους μάθει ... ελληνικά. Οι εθνοκαθαριστές, δεν καταλαβαίνουν τίποτε.

Δεν θα τους δώσω αξία, ούτε θα κλείσω τα μάτια για να πω ότι δεν υπάρχουν φασίστες στην Ελλάδα. Πάντοτε υπήρχαν. Αλλά δεν είναι αυτοί, που εκφράζουν την ελληνική κοινωνία. Και το παράδειγμα δεν μας το δίνει ο Αντετοκούμπο, που πήγε στο ΝΒΑ και έγινε ο καλύτερος πρεσβευτής της Ελλάδας στο εξωτερικό, όσο η ίδια η μητέρα του.

Η Βερόνικα Αντετοκούνμπο, στην πρόσφατη ανάρτηση, που έκανε στο Facebook δημοσίευσε ένα δίπλωμα του Θανάση από τους σχολικούς αγώνες του 2010. Έγραψε: "Θα θέλαμε αυτή τη στιγμή να ευχαριστήσουμε και να αποδώσουμε τα εύσημα στους Έλληνες δασκάλους που υποστήριξαν τα παιδιά μας στην εκπαίδευσή τους στην Ελλάδα. Και πάλι σας ευχαριστούμε".

Υπάρχουν φασίστες, υπάρχουν και άνθρωποι. Στο χέρι σου, είναι να διαλέξεις με ποιους θα πας...

News 24/7

24MEDIA NETWORK