Όταν ο Κόκκαλης συσπείρωσε τον Ολυμπιακό με παρέμβαση on air

Το Retro Stories επανέρχεται και σας θυμίζει την σπάνια τηλεφωνική παρέμβαση που έκανε τον Φεβρουάριο του 2005 ο τότε πρόεδρος του Ολυμπιακού, Σωκράτης Κόκκαλης, στην εκπομπή της Θύρας 7. Τι είχε πει τότε και πώς κατάφερε να συσπειρώσει τον "ερυθρόλευκο" κόσμο που είχε διχαστεί.

Όταν ο Κόκκαλης συσπείρωσε τον Ολυμπιακό με παρέμβαση on air
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Όταν αποφασίζει ένας πρόεδρος ομάδας να κάνει τηλεφωνική παρέμβαση σε εκπομπή είναι ένα γεγονός που δεν περνάει απαρατήρητο. Κάπως έτσι είχε γίνει πρώτο θέμα και η απόφαση του Σωκράτη Κόκκαλη, πρώην προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, να πάρει θέση και να μιλήσει on air στην εκπομπή του τότε τηλεοπτικού σταθμού "TV Magic" και την εκπομπή της Θύρας 7 με παρουσιαστή τον Τάκη Τσουκαλά την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου του 2005.

Εκείνη την περίοδο και ενώ ο Ολυμπιακός είχε προβάδισμα αρκετών βαθμών από ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, μετά από μια σειρά κακών αποτελεσμάτων, με αποκορύφωμα την ήττα από τον Εργοτέλη στην Κρήτη με 2-1, αυτό το προβάδισμα μειώθηκε. Παράλληλα είχε ξεκινήσει ο... διχασμός στον "ερυθρόλευκο" κόσμο σχετικά με τον τότε προπονητή Ντούσαν Μπάγεβιτς, ενώ είχε προηγηθεί και ο "πικρός" αποκλεισμός από τη Λίβερπουλ στους ομίλους του Champions League με εκείνο το φανταστικό γκολ του Τζέραρντ που έκανε το 3-1.

Την Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2005 λοιπόν (επομένη της ήττας από τον Εργοτέλη), οι παρουσιαστές στην εκπομπή και εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους για την εικόνα της ομάδας. Εν συνεχεία σχολιάζονται ή/και κατακρίνονται από μερίδα του τύπου, και την Τρίτη δηλώνουν πώς σταματάνε την εκπομπή, καθώς δεν θέλουν το κακό του Ολυμπιακού. Την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου τελικά, παρά τα λεγόμενα, η εκπομπή ξαναβγήκε στον "αέρα" και ο Σωκράτης Κόκκαλης σε μια σπάνια τηλεφωνική του παρέμβαση έβαλε τα πράγματα στη θέση τους και συσπείρωσε τον κόσμο του Ολυμπιακού.

Τι είχε γράψει το Contra.gr στις 23/2/2005:

Όταν ο Κόκκαλης συσπείρωσε τον Ολυμπιακό με παρέμβαση on air

Αναλυτικά τα όσα είχε πει o Σωκράτης Κόκκαλης:

Κάνω την παρέμβαση γιατί ακούστηκαν κάποια υπονοούμενα για συνεργάτες μου ότι τάχα δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα του Ολυμπιακού.Πάντα βλέπω την εκπομπή και ακούω τις απόψεις σας. Ξέρετε καλά πως η ΠΑΕ Ολυμπιακός λειτουργεί δημοκρατικά.Ολα αυτά έχουν δημιουργήσει ένα αρνητικό κλίμα, αλλά όλα αυτάθα τα συζητήσουμε μαζίαπό κοντά τη Δευτέρα. Θέλω να ανταλλάξουμε απόψεις".

"Η Θύρα 7 είναι το πιο μαχητικό κομμάτι των φιλάθλων του Ολυμπιακού, αλλά υπάρχουν κι άλλοι που έχουν διαφορετική άποψη από εσάς.Εγώ βλέπω πάντα την εκπομπή, αλλά αρετή του ανθρώπου είναι να γνωρίζει τα λάθη του και να τα διορθώνει. Αυτή τη στιγμήείναι γεγονός πως η ομάδα έχει αγωνιστικό πρόβλημα. Αν εξαιρέσει κανείς το 5-1 με τον ΠΑΟΚ, στα άλλα ματς δυσκολευτήκαμε.Γνωρίζω την κατάσταση και μη σας ανησυχεί. Βλέπω μπάλα πιο πολλά χρόνια από εσάς. Πρέπει όμως να είμαστε όλοι πιο ήρεμοι. Το έχω ξαναπεί!Αυτούς τους φιλάθλους έχουμε και δεν τους αλλάζουμε. Με τη βοήθειά σας, όμως, η βία πρέπει να καταπολεμηθεί.Τη Δευτέρα θα μου πείτε πράγματα πάνω σε αυτό".

Για τη πιθανή τιμωρία της έδρας: "Ακούω ότι υπάρχει πιθανότητα, αν και δεν το πιστεύω, πως η ομάδα θα τιμωρηθεί για τα επεισόδια με τον Εργοτέλη.Τα επεισόδια που έγιναν στη Κρήτη δεν ήταν τρομακτικά. Ηταν μικροεπεισόδια.Εγώ θέλω να δώσω συγχαρητήρια στη διοίκηση του Εργοτέλη γιατί πρώτη φορά ακούστηκε ο ύμνος του Ολυμπιακού σε ξένο γήπεδο. Υπήρχε πράγματι ωραία ατμόσφαιρα στο γήπεδο, την οποία "χάλασαν" στο τέλος κάποιοι θερμόαιμοι".

Για Αλέφαντο: "Ο Αλέφαντος είναι φίλος μου και αγαπάει πολύ το ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει τώρα προπονητής του Ολυμπιακού. Δεν υπάρχει θέμα Αλέφαντου.Ο Ολυμπιακός είναι πρωτοπόρος και για να τον "χτυπήσουν", του δημιουργούν προβλήματα στο εσωτερικό του. Στον Παναθηναϊκό ξεπούλησαν τη μισή ομάδα και έκαναν μεταγραφές τον χειμώνα. Θα μπορέσαμε να το κάνουμε κι εμείς, αλλά το αποφύγαμε.Το καλοκαίρι θα γίνουν μεταγραφές. Θέλω να συστήσω σε όλους ψυχραιμία, υπάρχει πρόβλημα αλλά θα το λύσουμε".

Δείτε το VIDEO με το απόσπασμα της εκπομπής:

News 24/7

24MEDIA NETWORK