Το ξέσπασμα του Μπασινά και το σχόλιο του Ξενάκη

Δύσκολη χρονιά για την ΑΕΚ το 2008. Το Retro Stories γυρίζει το χρόνο οκτώ χρόνια πίσω και θυμάται το ξέσπασμα του Άγγελου Μπασινά στα αποδυτήρια της Ένωσης μετά το ματς Κυπέλλου με τον Ηλυσιακό. Τι είχε πει ο Έλληνας άσος και τι είχε γράψει τότε στο Contra.gr ο αείμνηστος Γιάννης Ξενάκης;

Το ξέσπασμα του Μπασινά και το σχόλιο του Ξενάκη

Λίγες ημέρες μετά την ξαφνική αποχώρηση του Ντέμη Νικολαΐδη από την προεδρία της ΑΕΚ το 2008, ήταν η ώρα του Άγγελου Μπασινά να ξεσπάσει. Ο Έλληνας άσος είχε μόλις λίγους μήνες στην Ένωση, όμως βρέθηκε από νωρίς στο στόχαστρο και "άκουσε" πολλά.

Το Retro Stories θυμάται τι είχε γίνει σαν σήμερα, 13 Νοεμβρίου, πριν από οκτώ χρόνια όταν ο Μπασινάς ξέσπασε στα αποδυτήρια της ΑΕΚ μετά από τη δύσκολη νίκη στην παράταση κόντρα στον Ηλυσιακό για το Κύπελλο.

Τι είχε πει ο 40χρονος πλέον Μπασινάς και πώς είχε μεταφέρει τα γεγονότα ο αείμνηστος

Γιάννης Ξενάκης μέσω του Contra.gr;

Το ξέσπασμα του Μπασινά και το σχόλιο του Ξενάκη

ΤΟ CONTRA.GR ΕΓΡΑΦΕ...

Τα πράγματα δεν έχουν κυλήσει καλά για τον Άγγελο Μπασινά από τη στιγμή που έφτασε στην ΑΕΚ το καλοκαίρι. Ο μέσος της "Ένωσης" δεν αποδίδει μέχρι στιγμής το ποδόσφαιρο που ξέρει και στο οποίο έχει συνηθίσει τους Έλληνες φιλάθλους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην έχει "κερδίσει" τους οπαδούς της ΑΕΚ.

Σίγουρα, η κακή πορεία της ΑΕΚ δεν είναι αποκλειστικό φταίξιμο του Μπασινά. Ο αρχηγός της Εθνικής έχει μερίδιο ευθύνης, όχι πάντως μεγαλύτερο από άλλων ποδοσφαιριστών. Όμως, οι οπαδοί βλέπουν αλλιώς τα πράγματα. Έτσι στο ματς του Αιγάλεω, απέναντι στον Ηλυσιακό, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που «στοχοποίησαν» από την αρχή τον Μπασινά. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να τον αφήσει ανεπηρέαστο.

Με τη λήξη της παράτασης πήγε στα αποδυτήρια και ξέσπασε το θυμό του: "Δεν αντέχω άλλο, δεν πάει άλλο αυτή κατάσταση. Αυτό το πράγμα δεν αντέχεται άλλο. Όλο με το δικό μου όνομα ασχολούνται. Από το πρώτο λεπτό, από το πρώτο κόρνερ που πήγα να εκτελέσω άρχισαν να με αποδοκιμάζουν. 'Έτσι δεν μπορείς να παίξεις μπάλα, δεν είναι συνθήκες αυτές...."

Αλλά και την επομένη του ματς, στην προπόνηση, ο Μπασινάς δεν μπορούσε να κρύψει την απογοήτευσή του. Έμοιαζε απλησίαστος, κακόκεφος και θλιμμένος, σαν να δείχνει ότι δεν βρήκε όσα περίμενε στην ΑΕΚ. Νιώθει ότι στο παραμικρό στραβοπάτημα ο κόσμος θα τα βάλει μαζί του. Πιθανόν ο κόσμος να ζητάει και περισσότερα πράγματα απ’ αυτά που μπορεί να δώσει στην ομάδα ο αρχηγός της Εθνικής. Ένας αμυντικός χαφ που στο δημιουργικό κομμάτι είναι σαφές ότι δεν μπορεί να δώσει πολλές λύσεις.

Όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα - και αν δεν αλλάξει κάτι ριζικά - καμία έκπληξη δεν θα προκαλέσει αν τεθεί ζήτημα αποχώρησης του Μπασινά από την ΑΕΚ τον Γενάρη. Όλα είναι ρευστά και θα κριθούν από την αγωνιστική πορεία της ομάδας, από τα αποτελέσματα, τη βαθμολογική θέση, την εικόνα της ομάδας, την αποδοχή που θα έχει ο Μπασινάς στο κοινό της ομάδας.

Όλοι οι παίκτες (κυρίως οι Έλληνες που ξέρουν τι σημαίνει ΑΕΚ στο ελληνικό ποδόσφαιρο) και φυσικά ο ίδιος ο Μπασινάς, μοιράζονται την άποψη ότι η κατάσταση στην ομάδα είναι πολύ κακή και ένα σερί θετικών αποτελεσμάτων είναι αναγκαίο προκειμένου να αλλάξει το κλίμα, αλλά και η ψυχολογία παικτών και κόσμου που τη δεδομένη στιγμή βρίσκεται στο ναδίρ.

ΥΓ 1: Δεν κατάλαβα την σκοπιμότητα της ανακοίνωσης που έβγαλε το βράδυ της Τετάρτης η ΠΑΕ. Για το δισέλιδο ρεπορτάζ που έγραψε στην «Εξέδρα» ο διευθυντής της εφημερίδας Βασίλης Σαμπράκος. Και το οποίο ρεπορτάζ, ο καλός συνάδελφος φυσικά και δεν το έβγαλε από το μυαλό του. Με μέτοχο, προφανώς, μίλησε και μάλιστα κορυφαίο, που του είπε όσα του είπε, για τις παρασκηνιακές ενέργειες Νάσου Θανόπουλου (του μετόχου) και τα ραντεβού με Μελισσανίδη που τσάκισαν την τελευταία στιγμή.

ΥΓ 2: Δεν καταλαβαίνω την πρεμούρα του Κούλη και του Κανελλοπούλου να διαψεύσουν ένα ρεπορτάζ που περιείχε μονάχα αλήθειες. Δεν καταλαβαίνω επίσης για ποιο λόγο δεν ενημερώθηκε ο διευθύνων σύμβουλος Νίκος Θανόπουλος για το περιεχόμενο της διάψευσης.

ΥΓ 3: Για να τελειώνουμε με την ιστορία, το (καλοκαιρινό) ραντεβού Μελισσανίδη και δυο εκ των μετόχων είχε οριστεί να γίνει στο σκάφος του «τίγρη». Οι ίδιοι οι μέτοχοι το ακύρωσαν και δεν πήγαν.

ΥΓ 4: Αν ο Μανωλάς πειστεί ότι θα έχει ενεργό ρόλο ως πρόεδρος και δεν θα είναι απλώς ένας διεκπεραιωτής, πιθανόν να αναλάβει πρόεδρος στην ΑΕΚ. Τότε όμως θα πρέπει οι μέτοχοι της ΠΑΕ να συμβιβαστούν με την ιδέα ότι – με Μανωλά – θα επιστρέψει στην ΑΕΚ κάτι πολύ σημαντικό: ο όρος «οικογένεια ΑΕΚ». Να δώσω ένα παράδειγμα; Προσωπικά μου φαίνεται πως είναι δύσκολο, έως απίθανο, να είναι πρόεδρος ο Μανωλάς και να μην είναι, για παράδειγμα, γιατρός στην ΑΕΚ ο Λάκης...

ΥΓ 5: Οι ξένοι ποδοσφαιριστές στην ΑΕΚ ζουν κυριολεκτικά στον κόσμο τους. Καμία επαφή, καμία αίσθηση της πραγματικότητας, τι βιώνει η ΑΕΚ και πόσο αφύσικο είναι να δίνει τόσο αποκρουστική εικόνα προς τα έξω. Όταν με το καλό η ομάδα αποκτήσει πρόεδρο, μήπως θα πρέπει να βρουν κι έναν γενικό αρχηγό στο ποδοσφαιρικό τμήμα; Κάποιοι από τους Έλληνες ποδοσφαιριστές το συζητάνε, το βλέπουν ότι υπάρχει ένα κενό εκεί. Να μπαίνει ένας στα αποδυτήρια και να ξυπνά μερικούς μερικούς...

ΥΓ 6: Φυσικά και υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα στην ζωή. Και ένα εξ αυτών, το σημαντικότερο, είναι η υγεία. Για να μην «αρρωστήσει» κι άλλο ο κόσμος, καλό θα είναι κόουτς από το Σάββατο να δούμε επιτέλους πράγματα που μέχρι στιγμής δεν τα έχουμε δει στην εφετινή ΑΕΚ. Και φυσικά να ξεκινήσει επιτέλους ένα νικηφόρο σερί και να πάει (τουλάχιστον) μέχρι την λήξη του πρώτου γύρου...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η ημέρα που σταμάτησε ο πρόεδρος Ντέμης

News 24/7

24MEDIA NETWORK