Ολοκληρωτικό μπάσκετ και χωρίς τον Σπανούλη

Ο Ολυμπιακός, αν και αγωνίστηκε χωρίς τον φυσικό ηγέτη του, ήταν απολαυστικός στο Καζάν κόντρα στην Ούνικς. Ο Γκριν, που ντύθηκε Σπανούλης, ο Μιλουτίνοφ που κυριάρχησε και συνήθης ύποπτος Πρίντεζης έδειξαν το δρόμο προς μία ακόμη επιτυχία. Γράφει και σχολιάζει ο Σπυριάρης.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÕÍÉÎ ÊÁÆÁÍ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / UNICS KAZAN - OLYMPIAKOS (Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÕÍÉÎ ÊÁÆÁÍ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / UNICS KAZAN - OLYMPIAKOS (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η ζωή χωρίς τον αρχηγό του Ολυμπιακού δεν είναι εύκολη... Να όμως που και οι υπόλοιποι ερυθρόλευκοι μπορούν να ντυθούν πρωταγωνιστές όταν οι περιστάσεις το απαιτούν.

Ο Ολυμπιακός τα κατάφερε και στο Καζάν. Οπως τα είχε καταφέρει εξίσου καλά και στη Βαρκελώνη. Σε δύο ματς δεν έχει αγωνιστεί ο Βασίλης Σπανούλης λόγω προβλήματος στον προσαγωγό, σε δύο ματς οι υπόλοιποι παίκτες της ομάδας κάνουν ένα βήμα μπροστά και αποδεικνύουν πως δεν είναι απλοί κομπάρσοι. Δεν είναι μόνο στρατιώτες. Οταν τους καλεί το καθήκον φορούν και τη στολή του στρατηγού.

Είναι πολύ μεγάλη η νίκη που πέτυχε ο Ολυμπιακό κι ας μην ήρθε επί ενός φοβερού αντιπάλου. Η Ουνίκς έχει κάνει πολλές ζημιές και μέσα στο σπίτι της είναι αν μη τι άλλο ανταγωνιστική. Ε, οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να κυριαρχήσουν απόλυτα και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο να παίξουν ολοκληρωτικό μπάσκετ. Με τον Γκριν να ντύνεται Σπανούλης στο σκοράρισμα και τον Μάντζαρη στη δημιουργία, με τον Παπανικολάου να είναι παντού και τον Μιλουτίνοφ να κυριαρχεί στις δύο ρακέτες. Και όταν στο τέλος ο Ολυμπιακός χρειάστηκε βοήθεια, ειδικά στο σημείο που όλοι είχαν κουραστεί, ήρθε ο Πρίντεζης να βάλει τη δική του ξεχωριστή πινελιά.

Ηταν απολαυστικός ο Ολυμπιακός, αλλά σίγουρα θα βρεθούν κάποιοι να γκρινιάξουν. Γιατί δεν έβαλε καλάθι τέσσερα λεπτά στην τέταρτη περίοδο, γιατί συνολικά στο δεύτερο ημίχρονο δεν έπαιξε τόσο καλά όσο στο πρώτο, γιατί ο Μπιρτς δεν αξιοποιήθηκε όσο έπρεπε... Πάντα θα υπάρχουν αυτοί που κοιτάζουν μόνο τα αρνητικά, αλλά οι ερυθρόλευκοι δεν μπορούν να τους ικανοποιούν όλους. Τους νοιάζουν να πετυχαίνουν νίκες και να είναι ικανοποιημένος με τον εαυτό τους. Ε, στο Καζάν όλοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Α, για να μην ξεχάσουμε, πολύ καλή δουλειά έκανε και ο Ιωάννης Παπαπέτρου στην άμυνα, ειδικά στον Λάγκφορντ.

Το θέμα όμως είναι ότι όλα αυτά ήρθαν χωρίς τον Σπανούλη, τον Λοτζέσκι και τον Γιανγκ. Πολλά τα προβλήματα, ειδικά η απουσία του αρχηγού δεν είναι εύκολο να ξεπεραστεί, κυρίως σε εκτός έδρας παιχνίδι. Μόνο που η ομάδα έκανε αυτό που έπρεπε αρχίζοντας από την άμυνα. Βρήκε ψυχολογία, ρυθμό, η μπάλα γύρισε σωστά και οι ερυθρόλευκοι κυριάρχησαν.

Δύο στα δύο, λοιπόν, χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη, κάτι που δείχνει ότι η ομάδα είναι έτοιμη να λειτουργήσει και χωρίς τον αρχηγό της. Οπως έκανε και παλιότερα σε ορισμένα ματς. Αλλά και εξηγηθούμε για να παρεξηγηθούμε. Ο Ολυμπιακός δεν γίνεται ξαφνικά ομάδα της σειράς όταν χάνει τον Σπανούλη, αλλά δεν σημαίνει ότι μπορεί να τα βγάλει πέρα όλη τη σεζόν χωρίς τον 35χρονο γκαρντ. Γιατί κάποιοι θα φροντίσουν να το πουν κι αυτό.

Απλά ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που ξέρει να ξεπερνά τις δυσκολίες και να έχει ξεκάθαρους ρόλους. Είναι πάνω από πρόσωπα, αλλά δεν αλλάζει και την ιεραρχία ανάλογα με τα αποτελέσματα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Που να μην είχε και απουσίες ο Ολυμπιακός

News 24/7

24MEDIA NETWORK