Ο πάγκος του είναι πρωταθλητής Ευρώπης

Ο τρόπος που πανηγυρίζουν όσοι βρίσκονται εκτός πεντάδας, είναι πιο σημαντικός και από τη μεγάλη εμφάνιση του Ολυμπιακού στην Βιτόρια. Ο Σπυριάρης εξηγεί..

Ο πάγκος του είναι πρωταθλητής Ευρώπης

Η εμφάνιση του Ολυμπιακού έχει ήδη αναλυθεί. Ο Σπανούλης, ο Μάντζαρης, ο Μπιρτς, ο Παπανικολάου, ο Παπαπέτρου έχουν αποθεωθεί από τον κόσμο, από τους δημοσιογράφους. Αλλωστε ήταν τόσο ωραίο το παιχνίδι και τόσο σπουδαία η νίκη των ερυθρολεύκων, που τα δικαιολογεί όλα αυτά.

Οσα γίνονται στο παρκέ είναι εύκολο να τα δει και να θαυμάσει κανείς. Οσα όμως γίνονται λίγο πιο δίπλα, στον πάγκο της ομάδας, λίγοι τα παρατηρούν και ακόμα λιγότεροι τους δίνουν σημασία.

Αν ρωτήστε όμως το προπονητικό τιμ του Ολυμπιακού, αυτό που τους αρέσει περισσότερο απ' όλα τα άλλα είναι η ατμόσφαιρα των αποδυτηρίων και ο τρόπος που πανηγυρίζουν οι αναπληρωματικοί κάθε καλάθι ή κάθε σωστή ενέργεια όσων βρίσκονται στο παρκέ. Ή ακόμα και η παρότρυνση σε ένα άστοχο σουτ ή μια λάθος προσπάθεια.

Αν δείτε το βίντεο του αγώνα ή καθίστε να παρατηρήσετε τις αντιδράσεις του πάγκου στα ματς του Ολυμπιακού, μπορείτε να καταλάβετε πάρα πολλά. Κι όλα αρχίζουν και τελειώνουν από την συμπεριφορά των Ελλήνων παικτών.

Ειδικά των παλιοσειρών, του Σπανούλη, του Παπανικολάου και του Μάντζαρη. Οταν ο Σφαιρόπουλος τους βγάζει από το παιχνίδι δεν κάθονται απαθείς, αλλά είναι οι πρώτοι που σηκώνονται για να χειροκροτήσουν και να εμψυχώσουν. Ποτέ δεν θα έχουν μούτρα ή θα είναι ενοχλημένοι αν οι ίδιοι δεν έχουν πάει καλά ή νιώθουν πως δεν έπρεπε να βγουν.

Ειδικά ο Παπανικολάου είναι ο καλύτερος υποστηριχτής όσων βρίσκονται στο παρκέ, ακόμα κι όταν η δική του ψυχολογία δεν ειναι η καλύτερη... Πάντα βρίσκει τον τρόπο να πανηγυρίζει, να σηκώνεται, να εμψυχώνει. Το κάνει χρόνια τώρα και πλέον η επιστροφή του στον Ολυμπιακό τον βοηθά να βρίσκει ξανά τον εαυτό του.

Ο δε Βασίλης Σπανούλης, είναι πάντα δίπλα στους συμπαίκτες του και στην Βιτόρια ήταν ο πρώτος που πανηγύρισε ένα μεγάλο καλάθι του Γκριν, εκεί γύρω στο 35'.

Ο δε Γιάννης Σφαιρόπουλος προσπαθεί μερικές φορές να ηρεμήσει τους παίκτες του από τις υπερβολικές σε ορισμένες φορές αντιδράσεις. Οπως και έκανε μετά το τρίποντο και φάουλ του Γκριν, που ο πάγκος πάγκος πανηγύριζε σαν...τρελός και ο κόουτς του Ολυμπιακού ζητούσε ηρεμία διότι το ματς είχε - κατά τη γνώμη του - δρόμο ακόμα.

Οπως έχει δρόμο και η σεζόν, ακόμα βρισκόμαστε στον Οκτώβρη. Και ήδη οι ερυθρόλευκοι προσπαθούν να χαμηλώσουν τους τόνους, διότι ξέρουν πως θα έρθουν και οι κακιές βραδιές, τα άσχημα αποτελέσματα. Ουδείς μπορεί να βρίσκεται σε τοπ φόρμα όλη τη χρονιά, γι αυτό απαιτείται διαχείριση και στις νίκες και στις ήττες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τώρα δεν είναι... Σφαλιαρόπουλος!
Μέσα πηγαίνει καλά; Να τον δούμε και έξω

News 24/7

24MEDIA NETWORK