Ποιο μεγαθήριο πρόλαβε ο Ολυμπιακός για Μιλουτίνοφ

Η κίνηση του Ολυμπιακού με την επέκταση συμβολαίου του Νίκολα Μιλουτίνοφ θα φέρει μόνο κέρδος. Στη... χειρότερη, οι ερυθρόλευκοι θα αποκτήσουν "τσάμπα" τον επόμενο σέντερ τους. Ο Σπυριάρης εξηγεί

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÏÓÖÐ - ÁÍÁÍÔÏËÏÕ ÅÖÅÓ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / OLYMPIAKOS - ANADOLU EFES (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÏÓÖÐ - ÁÍÁÍÔÏËÏÕ ÅÖÅÓ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / OLYMPIAKOS - ANADOLU EFES (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η ανακοίνωση της επέκτασης του συμβολαίου του Ολυμπιακού με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ δεν πήρε τη διάσταση που θα λάμβανε σε άλλες περιπτώσεις, διότι συνέπεσε με την επόμενη μέρα της ήττας από τον Παναθηναϊκό. Τα βλέμματα έπεσαν και πάνω στο θέμα του Κώστα Παπανικολάου και η πραγματικά σημαντικά είδηση πέρασε στα... ψιλά.

Κερδισμένες από κάθε άποψη θα είναι και οι δύο πλευρές μετά τη συγκεκριμένη συμφωνία. Θέλετε να απαρριθμήσουμε τους λόγους. Πάμε, λοιπόν.

1. Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε ότι θα κρατήσει τον παίκτη σε όλες τις περιπτώσεις, αν και εφόσον δεν αποφασίσει να μετακομίσει στο ΝΒΑ. Διότι το καλοκαίρι έμενε ελεύθερος, θα μπορούσαν να τον διεκδικήσουν όλες οι ομάδες της Ευρώπη, με πρώτη και καλύτερη την ΤΣΣΚΑ που ήταν διατεθειμένη να πληρώσει ακόμα και πέρυσι για να τον πάρει.

2. Ο βασικός του σέντερ είναι πλέον ευχαριστημένος, διότι πήρε γενναία αύξηση και λαμβάνει ένα ποσό που θεωρεί ότι ανταποκρίνεται στο ρόλο και την αξία του.

3. Ακόμα κι αν ο Μιλουτίνοφ αποφασίσει να πάει από την επόμενη σεζόν στο ΝΒΑ - κάτι που είναι και το πιθανότερο - τότε ο Ολυμπιακός δεν θα χάσει έτσι απλά τον 23χρονο Σέρβο, αλλά θα λάβει ένα αξιοσέβαστο από τους Σαν Αντόνιο Σπερς. Κάτι που θα ίσχυε με το συμβόλαιο που προϋπήρχε. Και βέβαια αυτό μεταφράζεται ως εξής: αν φύγει ο Μιλουτίνοφ για τους Σπερς, ο Ολυμπιακός θα πάρει τον επόμενο σέντερ του... τσάμπα. Με τα χρήματα που θα έχει ήδη εξασφαλίσει από το μπάι άουτ.

Κίνηση ματ από κάθε άποψη, λοιπόν, από τον Ολυμπιακό, σε μια περίοδο που κανείς δεν περίμενε. Και το ακόμα πιο σημαντικό για τους ερυθρόλευκους είναι πως και ο Μιλουτίνοφ εκτιμά την ευκαιρία και την αγάπη που τους έδειξε η ομάδα του Πειραιά. Ούτως ή άλλως το καλοκαίρι ελεύθερος θα έμενε. Τώρα παίρνει μεν και ο ίδιος περισσότερα χρήματα, αλλά με τη συγκεκριμένη του κίνηση δίνει την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να πάρει πίσω ένα μέρος των χρημάτων που έδωσαν οι Αγγελόπουλοι γι αυτόν.

Και να μην ξεχνάμε ότι το καλοκαίρι ο Σέρβος ακολούθησε το ατομικό πρόγραμμα του Ολυμπιακού και όχι των Σπερς. Κάτι που δείχνει το επίπεδο της συνεργασίας και της αλληλοεκτίμησης από τις δύο πλευρές.

News 24/7

24MEDIA NETWORK