Σάρας, ο Μπιρτς σε γυρεύει

Ο Σπυριάρης προσπαθεί να εξηγήσει την περίεργη αντίδραση του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και βρίσκει δικαιολογία μόνο στην πίκρα του από την ήττα με 88-75 από τον Ολυμπιακό στο Κάουνας.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / ZALGIRIS KAUNAS - OLYMPIAKOS
jasikevicius EUROKINISSI SPORTS

Η Ζαλγκίρις παίζει ωραίο και ελκυστικό μπάσκετ, έχει κάνει 4 νίκες και κόντρα στις προβλέψεις είναι ανταγωνιστική και έχει ελπίδες ακόμα και για πρόκριση. Και μάλιστα τα συγχαρητήρια γι αυτή την πορεία τα έχει πάρει κυρίως ο Γιασικεβίτσιους για το έργο που κάνει.Φαίνεται όμως ότι Σάρας δεν έχει μάθει να χάνει. Κι επειδή μετά τις σερί καλές εμφανίσεις της Ζαλγκίρις πίστεψε ότι θα νικήσει τον Ολυμπιακό, φαίνεται ότι έχασε την ψυχραιμία του.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι το 88-75 είναι η πιο βαριά ήττα στο Κάουνας και το -13 είναι η ισοφάριση της ήττας στο Τελ Αβίβ. Δεν περίμενε με τίποτα κάτι τέτοιο ο Λιθουανός. Οπως και να έχει, όμως, δεν δικαιολογείται με τίποτα η συμπεριφορά του απέναντι στον Σφαιρόπουλο στο τέλος του ματς. Οσο κι αν τον ενόχλησε ότι ο Ολυμπιακός έκανε την τελευταία επίθεση. Για να πούμε την αλήθεια, θα μπορούσε να την αποφύγει την προσπάθεια ο Παπ και να κρατήσει την μπάλα. Από την άλλη, βέβαια, η EuroLeague δεν έχει γίνει ΝΒΑ.

Πρόκειται για πρωτάθλημα που μετράει και ο κάθε πόντος. Αλήθεια, ποιος ξέρει τι μπορεί να γίνει στο τέλος; Αν δηλαδή κριθεί στο συνολικό γκολ αβερέιτζ μια θέση; Μπορεί να το εγγυηθεί κανείς αυτό στον Ολυμπιακό και στον Σφαιρόπουλο; Οχι φυσικά.Ακόμα όμως κι αν αποδεχθούμε ότι ο Ολυμπιακός έκανε το τεράστιο λάθος και δεν σεβάστηκε την Ζαλγκίρις. Ας εξέφραζε τη δυσαρέσκειά του εκείνη τη στιγμή και ας ήταν πιο ελεγχόμενη η αντίδρασή του.

"Γαλλικά" και ειρωνεία από έναν ρούκι προπονητή στην EuroLeague δεν "κολλάνε" μεταξύ τους... Διότι ο Σάρας ήταν μεγάλος παίκτης, αλλά ακόμα ως προπονητής είναι... νήπιο. Κι ας παρουσιάζει καλή εικόνα η ομάδα του. Κι αν τα βάλουμε όλα κάτω, αν έπρεπε ένας να αρχίσει τα γαλλικά και τις ειρωνείες ήταν ο Κεμ Μπιρτς. Να πάει στον Σάρας και να αρχίσει να τον κοροϊδεύει που τον έστειλε στις βολές... Ο Αμερικανός είχε 7 στις 8 μετά τα συνεχόμενα εσκεμμένα - που δεν τιμωρήθηκαν από τους διαιτητές - που έκανε η Ζαλγκίρις με εντολή Γιασικεβίτσιους.

Ετσι απαντάει όποιος θίγεται. Με πράξεις. Οχι με ειρωνεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Απόδραση Ολυμπιακού: Παπ και κάτω η Ζαλγκίρις
Σπανούλης για Πρίντεζη: "Να είναι καλά ο Γιώργος..."

News 24/7

24MEDIA NETWORK