Λουτσέσκου, ο Παναθηναϊκοφάγος

Η πελατειακή σχέση του Ρουμάνου με τον ΠΑΟ.Η...επική ομιλία νίκης στους παίκτες της Ξάνθης πριν το ματς. Ο Πανόπουλος που δεν τον έδινε ούτε με 1 "μύριο" στους Aραβες αλλά θα τον αφήσει για ομάδα της Big 4!To ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ έχει όλο το ρεπορτάζ για τον κόουτς της αγωνιστικής

Λουτσέσκου, ο Παναθηναϊκοφάγος

“Πελάααααατες μου”! Δικαιωματικά μπορεί να το φωνάζει ο Ραζβάν Λουτσέσκου για τον Παναθηναϊκό, προπονητές και παίκτες του. Γιατί από τον Σεπτέμβριο του 2014 που ήρθε στην Ελλάδα για την Ξάνθη - και όχι σε κάποια ομάδα της Big 4 – έχει εξελιχθεί σε “τιμωρό” των “πράσινων”. Ο Ρουμάνος κόουτς μετράει 8 ματς κόντρα στο “τριφύλλι” σε πρωτάθλημα και Κύπελλο(κι έναν αποκλεισμό), με 5 νίκες και μόλις 2 ήττες ενώ έχει βρει και την συνταγή εξουδετέρωσης του Μάρκους Μπέργκ που παραμένει άσφαιρος με την ακριτική ομάδα. Μάλιστα το “διπλό” στην Λεωφόρο ήταν το τρίτο (ενώ έχει ακόμη μια ισοπαλία και μοναδική ήττα ήταν στις 25 Απριλίου του 2015). Ελάχιστοι προπονητές στο παρελθόν κατάφεραν κάτι ανάλογο με αντίπαλο τον ΠΑΟ...

Ο Λουτσέσκου είχε προβλέψει τις προηγούμενες ημέρες στους παίκτες του πως μπορούσαν να (ξανά)φύγουν με αποτέλεσμα από την “πράσινη” έδρα, αρκεί να μην την... πάθουν όπως στην πρεμιέρα με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, όταν έχασαν την συγκέντρωσή τους. Μάλιστα στα αποδυτήρια του “Απόστολος Νικολαίδης”, πριν από την έναρξη, τους ξάφνιασε με την σύντομη αλλά εμπνευσμένη ομιλία του.

“Θάρρος σημαίνει να κυριαρχείς στον φόβο σου και όχι να μην έχεις φόβο. Σήμερα πρέπει να κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό. Θα τα καταφέρουμε αρκεί να μην κάνουμε λάθη, να μείνουμε προσηλωμένοι στη τακτική και το πλάνο μας και να έχουμε λίγο τύχη...” ήταν τα λόγια του 47χρονου Ρουμάνου προπονητή, που απο οτι φαίνεται έχει τον τρόπο του όταν παίζει με το “τριφύλλι” (αλλά και τον ΠΑΟΚ).

"ΟΥΤΕ ΜΕ ΜΥΡΙΟ"

Ο Παναθηναϊκός στάθηκε...άτυχος με τον Λουτσέσκου αυτή την φορά, γιατί κάλλιστα θα μπορούσε να μην τον έβρισκε μπροστά του αν ο απρόβλεπτος Χρήστος Πανόπουλος δεν αρνιόταν τα 400 χιλιάρικα που του πρόσφερε η Αλ Χιλάλ προκειμένου να τον αποδεσμέυσει και να ...κατέβει στην Σαουδική Αραβία. Σύμφωνα δε με τον μανατζερικό μύθο η τελική απάντηση του Πανόπουλου ήταν:“Ούτε με ένα εκατομμύριο δεν τον αφήνω...”!!!

Τα συμβόλαια των προπονητών δεν είναι όπως των παικτών, σπάνε δηλαδή πιο εύκολα, οπότε αν ο Ρουμάνος κόουτς ήθελε να πάει στην Αλ Χιλάλ μπορούσε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να ξεπεράσει το εμπόδιο του αφεντικού της Ξάνθης. Στην πιάτσα όμως, γνωρίζουν πολύ καλά πως μεταξύ Πανόπουλου–Λουτσέσκου υπάρχει μια αμοιβαία σχέση αγάπης-εκτίμησης–σεβασμού και εμπιστοσύνης.

Για παράδειγμα και το καλοκαίρι ενώ είχαν δώσει τα χέρια για να συνεχιστεί η συνεργασία τους στην Ξάνθη έσκασε πρόταση από σύλλογο της ιταλικής Serie A΄(ακούστηκε πως ήταν η Εμπολι), πριν ακόμη υπογράψει συμβόλαιο. Ο Λουτσέσκου όμως, τήρησε τον λόγο του και δεν παρασύρθηκε από τις “σειρήνες” του Καμπιονάτο. Και από την πλευρά του βέβαια ο Πανόπουλος του έχει πει πως αν έρθει πρόταση από μεγάλη ελληνική ομάδα ή από του εξωτερικού που θα...συγκινεί τον Λουτσέσκου(τα λεφτά δεν αποτελούν αποκλειστικό κίνητρό του), δεν θα του σταθεί εμπόδιο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει το ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ από την πιάτσα των agents, το καλοκαίρι που μας πέρασε ο Ραζβαν Λουτσέσκου απασχόλησε τόσο την ΑΕΚ, όσο και τον Ολυμπιακό ως προπονητική λύση. Όπως θα μπορούσε να ήταν σήμερα προπονητής του ΠΑΟΚ αν ο Ιβάν Σαββίδης - για τους δικούς του λόγους - δεν είχε πει όχι στην πρόταση συνεργατών του να αναλάβει προπονητής του “δικεφάλου” ο Λουτσέσκου .

Μπορεί στην Ελλάδα ο Ρουμάνος της Ξάνθης να θεωρείται αμυντικογενής προπονητής αλλά όσοι τον γνωρίζουν καλύτερα υποστηρίζουν πως η ποδοσφαιρική του φιλοσοφία είναι επιθετική. Θεωρεί βέβαια πως τα πάντα ξεκινάνε από την άμυνα κι ανάλογα με την ποιότητα των παικτών που διαθέτεις από τη μέση και μπροστά κάνεις γκολ...

Ακολουθήστε το "To Ευαγγέλιο" στο Twitter για ειδήσεις, νέα από την πιάτσα των agents και όλο το παρασκήνιο από τον μαγικό κόσμο του αθλητισμού.

Ακολουθήστε το "To Ευαγγέλιο" στο Facebook.

News 24/7

24MEDIA NETWORK