Πώς ο ΠΑΟ μπορεί να κάνει δικό του τον Τσοπ

Οι “πράσινοι” πλέον φουλάρουν για “αντι-Μπέργκ” και το ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ αποκαλύπτει την δουλεμένη ήδη αλλά πολύ δύσκολη υπόθεση του Κροάτη φορ της Κάλιαρι Ντούγιε Τσοπ που προηγουμένως απασχόλησε αυτό το καλοκαίρι ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Το υψηλό κόστος της, η υποχρεωτική αγορά του το 2018 και οι...ευκολίες (VIDEO).

Croatia midfielder Fran Tudor, right, celebrates a goal by forward Duje Cop as Mexico goalkeeper Guillermo Ochoa (13) stands nearby during the first half of a soccer match, Saturday, May 27, 2017, in Los Angeles. (AP Photo/Mark J. Terrill)
Croatia midfielder Fran Tudor, right, celebrates a goal by forward Duje Cop as Mexico goalkeeper Guillermo Ochoa (13) stands nearby during the first half of a soccer match, Saturday, May 27, 2017, in Los Angeles. (AP Photo/Mark J. Terrill) AP

Μετά τον περιφερειακό φορ και τον εξτρέμ, μεταγραφική σειρά στον Παναθηναϊκό παίρνει πλέον ο “αντι-Μπέργκ”. Η εβδομάδα που έρχεται θα είναι η ...εβδομάδα του, με τους “πράσινους” να φουλάρουν σε μια θέση κλειδί για τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Κι αυτό αφού τις προηγούμενες ημέρες είχε γίνει η σχετική προεργασία, τουλάχιστον με δύο, τρεις υποψήφιους.

Από Δευτέρα ,λοιπόν, οι “πράσινοι” θα κάνουν...focusκαι στην (ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ) υπόθεση Ντούγιε Τσόπ. Ο 27χρονος διεθνής Κροάτης φορ ανήκει στην Κάλιαρι, με την οποία ο Παναθηναϊκός μετά την...Ιμπαρμπιάδα φαίνεται τώρα πως αποκατέστησε τις σχέσεις. Ο Τσόπ που αγωνίζεται και στις 3 θέσεις της επίθεσης, την περασμένη σεζόν έπαιξε δανεικός στην Χιχόν(31 συμμετοχές, 9 γκολ, 3 ασίστ) αλλά και πάλι η νησιώτικη ομάδα δεν τον συμπεριλαμβάνει στα πλάνα της. Ένας παίκτης που στο ξεκίνημα του καλοκαιριού απασχόλησε περισσότερο...πλατωνικά την ΑΕΚ ενώ μετά το “ναυάγιο Μποκανί” έπαιξε δυνατά στον Ολυμπιακό, αποτελώντας την εναλλακτική του Εμενίκε.

Το ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ αποκαλύπτει πως για τον Ντούγιε Τσοπ έχουν γίνει συζητήσεις μεταξύ Παναθηναϊκού και Κάλιαρι. Σε βαθμό που μέχρι και ποσά έπεσαν στο τραπέζι αλλά και οι τρόποι που μπορεί να γίνει τοdeal.

Που κολλάει η υπόθεση; Ουσιαστικά στο υψηλό κόστος της αφού η Καλιαρι δεν τον δανείζει μόνο τον πουλάει και ακόμη και με το τρικ στο οποίο μπορούν να καταφύγουν για 4 χρόνια συνολικά θα κοστίσει περίπου 8 εκατ. Ευρώ (μαζί με εφορία). Συγκεκριμένα, οι νησιώτες δέχονται δανεισμό του Τσόπ μόνο αν μπει υποχρεωτική οψιόν αγοράς του το καλοκαίρι του 2018, με ποσά συμφωνημένα από τώρα.!!

Αυτά όσο κι αν τα...λίμαραν από την μέχρι τώρα διαπραγμάτευση δεν πέφτουν κάτω από 2,7 εκατ.( με προοπτική να αφαιρεθεί το ποσό των 400 με 500.000 που θα είναι το ετήσιο ενοίκιο). Υπολογίζοντας και τις απαιτήσεις του Τσοπ που είναι αυξημένες για την Ελλάδα (700.000 ενώ τώρα καθαρίζει 600.000), βγαίνει το παραπάνω ποσό.

Στο δια ταύτα: μιλάμε για πολλά λεφτά, αν και οι Ιταλοί είναι διαπραγματεύσιμοι στο χρόνο αποπληρωμής αφού δέχονται αρκετές δόσεις σε βάθος 3ετίας. Και πάλι η τελική απόφαση ( λόγω του υψηλού κόστους) θα είναι του Αλαφούζου...

AP Photo/Mark J. Terrill

Ακολουθήστε το "To Ευαγγέλιο" στο Twitter για ειδήσεις, νέα από την πιάτσα των agents και όλο το παρασκήνιο από τον μαγικό κόσμο του αθλητισμού.

Ακολουθήστε το "To Ευαγγέλιο" στο Facebook.

News 24/7

24MEDIA NETWORK