Το 8μηνο παρασκήνιο, τα πρόσωπα και η τρελή υπεραξία του χρυσού deal Ρέτσου!

Διαβάστε στο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατάφερε από τα 8 της Χοφενχάιμ να φτάσει στα 22 εκ. που αποτελεί ιστορικό υψηλό για την Λεβερκούζεν, σμπαραλιάζοντας το ελληνικό ρεκόρ του Μήτρογλου, πουλώντας σε τρελή, τρελή υπεραξία τον 19χρονο στόπερ όταν τέτοια λεφτά δεν δόθηκαν το καλοκαίρι για Μανωλά, Σωκράτη. Ο “χρυσοδάκτυλος” Κουτσολιάκος και ο “λαγός” Ραμαντάνι.

ÖÉËÉÊÏ / ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ - ÏÓÖÐ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ÖÉËÉÊÏ / ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ - ÏÓÖÐ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Μοιάζει κάτι παραπάνω απο απίστευτο αλλά είναι 1000% αληθινό! Ο Παναγιώτης Ρέτσος, με μόλις μια επαγγελματική σεζόν, χωρίς τον... κράχτη του Τσάμπιονς Λιγκ, χωρίς να είναι καν βασικός στην Εθνική Ελάδας και με 40 ματς(34 πέρσι, 6 φέτος)στον Ολυμπιακό, έφερε προσφορά 22 εκατομμυρίων ευρώ από την Μπάγερ Λεβερκούζεν, την οποία ασφαλώς οι “ερυθρόλευκοι” κι αποδέχτηκαν (με την προυπόθεση βέβαια να βρεθει ο αντικαταστάτης του)!

Μιλάμε πως θα πρόκειται για την μακράν πιο ακριβή μεταγραφή Έλληνα ποδοσφαιριστή, σμπαραλιάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ που ήταν 15 εκατομμύρια ευρώ, του Κώστα Μήτρογλου πάλι από τον Ολυμπιακό στη Φούλαμ!! Συγχρόνως θα σπάσει και το μεταγραφικό ρεκόρ στην ιστορία της Μπάγερ που μέχρι σήμερα ήταν τα 20 εκατομμύρια ευρώ για τον φορ Κέβιν Φόλαντ απο την Χοφενχαιμ (το περασμένο καλοκαίρι).

Αντιλαμβάνεστε πως πρόκειται κυριολεκτικά για ένα χρυσό deal, πίσω απο το οποίο κρύβεται ο “χρυσοδάκτυλος” ομογενής ατζέντης Πολ Κουτσολιάκος! Παρότι δεν είναι ο μάνατζερ του παίκτη και ενώ τα δικαιώματα του Ρέτσου πήγαν πρόσφατα στον Σέρβο μεγαλοατζέντη Φάλι Ραμαντάνι, ο Κουτσολιάκος κατάφερε να φέρει σε πέρας ένα τεράστιο deal για τα ελληνικά δεδομένα. Πόσο μάλλον, για να υπάρχει και συγκριτικό μέτρο, όταν οι τοπ Έλληνες αμυντικοί όπως ο Μανωλάς ή ο Παπασταθόπουλος, δεν κατάφεραν αυτό το καλοκαίρι να μετακινηθούν από τις ομάδες τους με παραπλήσια ποσά.

Επαναλαμβάνω: ο Ολυμπιακός είπε το “ναι” στα 22 εκατομμύρια της Λεβερκούζεν, σε μια τρελή, τρελή υπεραξία. Οι “ασπιρίνες” πήγαν από τα 15 και τα 18 μύρια στα 22 γιατί δεν ήθελαν να βάλουν ποσοστό μεταπώλησης στον παίκτη τους, κάτι για το οποίο ο Ολυμπιακός πεισματικά επέμενε. Τέτοιο δεν μπήκε αλλά το ρευστοποίησε ουσιαστικά!!

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ - ÐÁÑÔÉÆÁÍ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - PARTIZAN (ÁÍÔÙÍÇÓ ÍÉÊÏËÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports)
retsos EUROKINISSI SPORTS

Ασφαλώς θα πρόκειται και για μια τεράστια επιτυχία του Ολυμπιακού, ο οποίος όχι μόνο ανέδειξε έναν ποδοσφαιριστή του από τις Ακαδημίες που μέχρι το περασμένο καλοκαίρι δεν είχε συμμετοχή στην πρώτη ομάδα του αλλά ΚΥΡΙΩΣ δεν δελεάστηκε ούτε απο τα 8, ούτε από τα 10, ούτε από τα 12, ούτε απότα 15, ούτε από τα 18 εκατομμύρια που του πρόσφεραν. Γιατί απο τον περασμένο Γενάρη οι πρωταθλητες Ελλάδας έχουν απορρίψει αλλεπάλληλες προτάσεις απο Χοφενχάιμ ( η πρώτη), Γκλάντμπαχ, Κολωνία, Ατλέτικο Μαδρίτης, Αιντχόφεν, Λυών, Ρέν, Λεβερκούζεν...

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης μετρ των διαπραγματεύσεων, βλέποντας τον...χαμό που γινόταν στις ευρωπαϊκές αγορές με τον Παναγιώτη Ρέτσο, άλλαζε κι ανέβαζε συνέχεια το “ταβάνι” τις τιμής του. Πρώτα ήταν τα 12, μετά τα 16, στην συνέχεια τα 20 για να φτάσει τελικά να πιάσει 22 εκατομμύρια. Γιατί όταν ήρθαν στο τραπέζι τα 18 εκατομμύρια της Ρεν ( από τα οποία βέβαια τα 12 ήταν φιξ), το πήγε σε... πλειοδοσία αναγκάζοντας την Λεβερκούζεν να ξεπεράσει και την 20άρα!!

Πρώτος μάγκας θα γίνει ο ο πρόεδρος του Ολυμπιακού με την συγκεκριμένη πώληση, αφήνοντας πολύ πίσω του Ολάς, Πίνο Ντα Κόστα, Πότσο και λοιπούς. Μιλάμε για έναν 19χρονο ταλαντούχο αμυντικό, που όπως λένε στη Λεβερκούζεν δεν τον παίρνουν ως έτοιμο αλλά για να τον εξελίξουν. Έφτασε δηλαδή η Λεβερκούζεν να δώσει περισσότερα για τον Ρέτσο από οτι η Μαρσέιγ(20 εκατομμύρια) για τον Μήτρογλου!!! Είναι ένα σύγχρονο μεταγραφικό θαύμα, το οποίο δουλευτηκε για μήνες και φέρνει δύο υπογραφές: των Μαρινάκη και Κουτσολιάκου!

ΥΓ1. Μόνο με τον Κουτσολιάκο θα μπορούσε να γίνει η μεταγραφή του Ρέτσου στην Λεβερκούζεν (κάτι που είχε ξεκαθαρίσει και ο φίλος του – αθλητικός της διευθυντής Ρούντι Φέλερ). Το οτι όμως(και) ο Ολυμπιακός έβαλε στον παίκτη ως μάνατζερ τον ανταγωνιστή του Κουτσολιάκου, Φάλι Ραμαντάνι ( που λειτούργησε και σαν λαγός), βοήθησε στο να ...έρθουν προσφορές κι από άλλες ομάδες το τελευταίο 10ημερο, δημιουργώντας συνθήκες ...πλειστηριασμού και απογειώνοντας ουσιαστικά την προσφορά της Λεβερκούζεν που ξεκίνησε από τα 12 εκ.€ τον Ιούλιο και έφτασε 30 Αυγούστου στα 22 μύρια!! Για να...προλάβει τις Σάλκε και Ρεν

News 24/7

24MEDIA NETWORK