Πρόλαβαν... Ολυμπιακό και Μάρκο Σίλβα

Ποιος αμυντικός χαφ από Πορτογαλία, που ήταν...φακελωμένος στο ερυθρόλευκο τμήμα σκάουτινγκ από την εποχή Σίλβα, έπαιζε δυνατά για "αντι-Μιλιβόγιεβιτς". Και πώς τα...κινέζικα δολάρια, σε συνδυασμό με το... καθυστερημένο deal πώλησης του "Μίλι" χάλασαν την μεταγραφή του είτε στον ΟΣΦΠ, είτε στην Χαλ. Διαβάστε ΤRANSFER STORIES.

Πρόλαβαν... Ολυμπιακό και Μάρκο Σίλβα
ASPRESS

Μεγάλη κουβέντα έχει σηκώσει η πώληση του Λούκα Μιλιβόγιεβιτς. Όχι φυσικά για το αν έπρεπε να δοθεί αφού το ποσό που έπιασε αποτελεί το pick της εμπορικής του αξίας αλλά για την αναγκαιότητα μεταγραφής – τώρα - αντικαταστάτη του.

Στον Ολυμπιακό λένε πως για αυτό το ενδεχόμενο είχε αποκτηθεί την τελευταία ημέρα του Αυγούστου ο Ρομαό. Σύμφωνα πάντως με την πιάτσα των agents οι “ερυθρόλευκοι” ψάχτηκαν και στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο για “αντι-Μίλι”. Στη βάση όμως, να αποκτηθεί ένας μέσος με...προοπτική μεταπώλησης και όχι ένας plus 30άρης, της μίας ή μιάμισης σεζόν.

Το ο,τι δεν ήρθε κανένας έχει να κάνει βασικά σε μεγάλο βαθμό και με το timing που αποχώρησε τελικά ο Μιλιβόγιεβιτς. Τουλάχιστον σε μια από τις περιπτώσεις υποψηφίων αφού η δική του πώληση προηγήθηκε του Σέρβου. Και μιλάμε για παίκτη που ήταν...φακελωμένος από πέρσι στο τμήμα σκάουτινγκ του Ολυμπιακού.

Η πληροφορία μας ήρθε από τη μανατζερική πιάτσα της Πορτογαλίας, εκεί δηλαδή που τα τελευταία χρόνια επικεντρώνονται οι "ερυθρόλευκοι" (είτε σε agents είτε σε προπονητές είτε σε παίκτες). Σύμφωνα, λοιπόν, με τις πηγές μας ο Αλί Γκαζάλ απασχόλησε σοβαρά τον Ολυμπιακό. Μιλάμε για 25χρονο, ύψους 1,89, διεθνή Αιγύπτιο αμυντικό χαφ που από τον Γενάρη του 2013 αγωνιζόταν στην Νασιονάλ.

Ο Αλί Γκαζάλ έγινε...γνωστός στον Ολυμπιακό μέσω του Μάρκο Σίλβα, ο οποίος αν είχε μείνει στους "ερυθρόλευκους" το περασμένο καλοκαίρι θα προσπαθούσε να τον πάρει. Είχε προλάβει πάντως να τον προτείνει ο Πορτογάλος κόουτς στους πρωταθλητές ενώ επιχείρησε να τον πάρει τώρα και στην Χαλ.

Τόσο τον Ολυμπιακό (που περίμενε πρώτα να πουληθεί ο Μιλιβόγεβιτς), όσο και την Χαλ (εκεί που ο Σίλβα περίμενε να μαζέψει λεφτά από πωλήσεις παικτών για να κτυπήσει μετά τον “Μιλι”, έχοντας τον Αιγύπτιο της Νασιονάλ ως 1η εναλλακτική) πρόλαβαν όμως, τα...κινέζικα δολάρια!

Για την ακρίβεια η Guizhou Hengfeng Zhicheng που έσκασε περίπου 2,5 εκατ.ευρώ στην Νασιονάλ και έκανε δικό της τον Αλί Γκαζάλ στις 24 Ιανουαρίου, 7 ημέρες πριν την ολοκλήρωση του deal Ολυμπιακού - Κρύσταλ Πάλλας για τον Μιλιβόγεβιτς. Όσον αφορά στη χρηματιστηριακή αξία του Αλί Γκαζάλ κυμαίνεται στα 2,7 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Το περήφανο "ΟΧΙ" στους Ιταλούς για Κατράνη
Πώς ο Τζαβέλλας διάλεξε Τουρκία αντί Γαλλία

News 24/7

24MEDIA NETWORK