Ο Κρίστο απέρριψε την Μπαρτσελόνα για τη Ρεάλ Μαδρίτης

Το wonderkid Κρίστο έφυγε από την Τενερίφη στα 19 του, με τις κορυφαίες ισπανικές ομάδες να τον ζητούν. Απέρριψε Μπαρτσελόνα και Σεβίλλη για λογαριασμό της Ρεάλ Μαδρίτης, με την οποία έχει ήδη γκολ.

Ο Κρίστο απέρριψε την Μπαρτσελόνα για τη Ρεάλ Μαδρίτης

Ο Κρίστο Ραμόν Γκονθάλεθ Πέρεθ ή Κρίστο εν συντομία είναι ο πρώτος σκόρερ της Ρεάλ Καστίγια στη Segunda B, ωστόσο δεν έγινε γνωστός γι' αυτό. Υπήρξε 'μήλον της έριδος' μεταξύ των 'μερένγκες' και της Μπαρτσελόνα και απέρριψε τους Καταλανούς, έστω κι αν αυτό τον οδήγησε μία κατηγορία πιο χαμηλά.

Σε μόλις 10 λεπτά συμμετοχής που έχει με την πρώτη ομάδα της Ρεάλ πρόλαβε να σκοράρει μία φορά. Με τον Σαντιάγο Σολάρι προπονητή, δεν αποκλείεται να ανεβαίνει συχνά στους... μεγάλους, ως το επόμενο wonderkid της ομάδας.

Το background

Είδε το πρώτο φως της ημέρας στις 24 Οκτωβρίου 1997. Γέννημα θρέμμα νησιώτης, από την πρωτεύουσα της Τενερίφης, Σάντα Κρουθ, έμαθε πάντα να απέχει λιγότερο από την Αφρική σε σχέση με την ηπειρωτική Ισπανία. Γι' αυτόν τον λόγο δεν έκανε ποτέ το βήμα μακριά από το νησί του, τουλάχιστον στα πρώτα χρόνια του ως ποδοσφαιριστής.

Στα 7 του πέρασε το κατώφλι των πρώτων ακαδημιών, μέχρι το 2008 να βρεθεί στα τμήματα υποδομής της μεγάλης ομάδας της αυτόνομης περιοχής, της Τενερίφης.

Το ταλέντο του ήταν τέτοιο που πραγματοποίησε το ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα πριν κάνει εμφάνιση με τη δεύτερη. Σε ηλικία 16 ετών και 10 μηνών, τον Αύγουστο του 2014, έγινε ο δεύτερος νεαρότερος παίκτης στην ιστορία του συλλόγου, στην εκτός έδρας ήττα από την Πονφεραντίνα.

Ο Κρίστο απέρριψε την Μπαρτσελόνα για τη Ρεάλ Μαδρίτης

Αν και τους επόμενους μήνες έπαιρνε χρόνο συμμετοχής με την Τενερίφη Β, τον Ιανουάριο του 2015 σημείωσε με την πρώτη ομάδα το 'παρθενικό' τέρμα του στη Segunda Division και έγινε ο νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου.

Το 2014-2015 έκλεισε με 6 αγώνες και 1 γκολ σε πρωτάθλημα και κύπελλο και το 2015-2016 ήταν αναπόσπαστο μέλος στις αποστολές της Τενερίφης, αυξάνοντας τον χρόνο συμμετοχής του. Μάλιστα, το 2015 πραγματοποίησε και μία συμμετοχή με την εθνική Ισπανίας κ19. Τη σεζόν 2016-2017 βελτίωσε ακόμα περισσότερο τους αριθμούς του στον σύλλογο και πλέον είχε κάνει το όνομά του γνωστό στην κατηγορία.

Το αποτέλεσμα ήταν οι τρεις διεκδικήτριες του τίτλου της Primera Division εκείνης της σεζόν να προσπαθήσουν να αποσπάσουν την υπογραφή του το καλοκαίρι του 2017. Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης και Σεβίλλη έριζαν για τον 19χρονο, ο οποίος είχε ήδη 53 συμμετοχές και 6 γκολ με την Τενερίφη και το συμβόλαιό του έληγε σε έναν χρόνο.

Η Μπαρτσελόνα εμφανιζόταν ως καλύτερη επιλογή λόγω ονόματος και κατηγορίας, αφού η δεύτερη ομάδα της αγωνιζόταν στη Segunda Division. Αντιθέτως, η Ρεάλ Καστίγια έπαιζε στη Segunda B, με συνέπεια να υποβιβάζεται σε επίπεδο. Η Σεβίλλη ερχόταν 3η στις επιλογές λόγω ονόματος.

Ο Κρίστο απέρριψε Μπαρτσελόνα και Σεβίλλη και εντάχθηκε στην Καστίγια. Η μεταγραφή ανακοινώθηκε τον Ιούλιο του 2017 για 750.000 ευρώ και αρκετά μπόνους. Τους επόμενους μήνες, η Τενερίφη άρχισε να συλλέγει τα μπόνους βάσει εμφανίσεων του ποδοσφαιριστή της. Η αλλαγή περιβάλλοντος του... κόστισε έναν γύρο, ωστόσο στον 2ο βρήκε τα πατήματά του και με 10 γκολ έφτασε συνολικά τα 11 σε 31 αγώνες στο πρωτάθλημα, με συνέπεια να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ της Καστίγια.

Ο Κρίστο απέρριψε την Μπαρτσελόνα για τη Ρεάλ Μαδρίτης

Φέτος άρχισε στους ίδιους ρυθμούς και από τη στιγμή που στην πρώτη ομάδα ανέλαβε ο πρώην τεχνικός του στην Καστίγια, ο Σολάρι, ο προβιβασμός του ήταν θέμα χρόνου. Μετά από 10 αγώνες και 2 γκολ στην 3η τη τάξει κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος, ο Αργεντινός προπονητής τον κάλεσε για τον πρώτο αγώνα της φάσης των 32 του Copa del Rey με αντίπαλο τη Μελίγια.

Ο Κρίστο εν τέλει έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα επί αφρικανικής ηπείρου, στη νίκη με 4-0. Πέρασε στον αγώνα στο 83' και στις καθυστερήσεις έπιασε την κεφαλιά σε σέντρα του Άλβαρο Οντριοθόλα, συνδυάζοντας το ντεμπούτο του με γκολ.

Από εκείνη την 31η Οκτωβρίου 2018 και μετά δεν σταμάτησε να σκοράρει με την Καστίγια. Στα 6 παιχνίδια που ακολούθησαν με τη δεύτερη ομάδα των 'μερένγκες' σημείωσε 7 τέρματα, με αποκορύφωμα το χατ τρικ του περασμένου Σαββάτου κόντρα στη Ρέγες.

Ενδιάμεσα, βρέθηκε ξανά στην αποστολή της πρώτης ομάδας, για τη ρεβάνς κόντρα στη Μελίγια, όμως δεν αγωνίστηκε. Παρ' όλα αυτά, πλέον θα βρίσκεται μεταξύ πρώτης και δεύτερης ομάδας, ειδικά όταν ο Σολάρι θέλει να ξεκουράσει βασικούς.

Το scouting report

Στην Τενερίφη αρχικά και στην Καστίγια στη συνέχεια αγωνιζόταν ως επιθετικός περιοχής. Διαθέτει τις κινήσεις και δη αυτές με την πλάτη, ωστόσο μπορεί να αγωνιστεί και πιο πίσω αλλά και στις πτέρυγες σε μία επιθετική γραμμή.

Σίγουρα έχει περάσει πολλές ώρες μελετώντας τις κινήσεις του Κριστιάνο Ρονάλντο στο σουτ και πολλές φορές θυμίζει τον Πορτογάλο σε στιλ, ωστόσο χρειάζεται ακόμα να βελτιώσει τη δύναμη στις τελικές προσπάθειές του.

Δεν είναι ο επιθετικός που θα κάνει μεγάλη χρήση ντρίμπλας, αντιθέτως αξιοποιεί τους συμπαίκτες του και πολλές φορές με τα 1-2 προσπερνάει εύκολα αντιπάλους.

Η ταχύτητά του είναι ικανοποιητική όπως και η αντοχή και τα σπριντ του, ωστόσο υστερεί σε γρήγορες αντιδράσεις. Για επιθετικός περιοχής στην Primera Division θα χρειαστεί να αυξήσει τη δύναμή του, ειδικά για να συνεχίσει να σκοράρει με το κεφάλι, όπως αρέσκεται να κάνει παρότι δεν είναι πολύ ψηλός (1,80μ.).

Το μέλλον

Η παρουσία του στην Τενερίφη τον βοήθησε να κάνει δυνατά, στιβαρά πρώτα βήματα στο ποδόσφαιρο, ωστόσο 'πέφτοντας' μία κατηγορία το 2017, άλλαξε κάπως η τροχιά του. Βγήκε από τα ραντάρ της ομοσπονδίας, ακόμα κι αν αγωνιζόταν για τον μεγαλύτερο οργανισμό του ποδοσφαίρου, τη Ρεάλ, με συνέπεια να μην αγωνιστεί ξανά με κάποια εθνική, πλην της μιας συμμετοχής που είχε με την κ19 το 2015.

Η παρουσία του Σολάρι στην πρώτη ομάδα της Ρεάλ ενδέχεται να τον ευνοήσει, όπως και ο πιθανός προβιβασμός της Καστίγια στην Segunda Division. Ειδάλλως, ένας δανεισμός θα βοηθήσει αρκετά, διότι πλέον έχει μπει στα 21 και δεν έχει λεπτά συμμετοχής σε υψηλό επίπεδο. Μόνο με παιχνίδια στα πόδια του θα δείξει τις πραγματικές δυνατότητες, που μέχρι στιγμής αφορούν αγώνες της 3ης κατηγορίας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK