Κόπα Αμέρικα 2015: Ο απόλυτος οδηγός της διοργάνωσης

Το Κόπα Αμέρικα 2015 κάνει σέντρα στα γήπεδα της Χιλής και το Contra.gr σας βάζει στο κλίμα. Διαβάστε στον απόλυτο οδηγό της διοργάνωσης όλα όσα πρέπει να ξέρετε. Το σύστημα διεξαγωγής, οι ώρες και το πρόγραμμα των αγώνων, τα γήπεδα, τα ρόστερ των ομάδων, αλλά και η πρόβλεψη για το πού μπορούν να φτάσουν.

Κόπα Αμέρικα 2015: Ο απόλυτος οδηγός της διοργάνωσης

Η μεγαλύτερη διοργάνωση της Αμερικής, το Κόπα Αμέρικα κάνει σέντρα στις 11 Ιουνίου και για περίπου ένα μήνα, μέχρι της 4 Ιουλίου οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τα κορυφαία ονόματα της ηπείρου να προσφέρουν γκολ και θέαμα. Λιονέλ Μέσι, Νεϊμάρ, Έντισον Καβάνι, Χάμες Ροδρίγες και πολλοί άλλοι αστέρες θα δώσουν κανονικά το παρών. Στις ηχηρές απουσίες της διοργάνωσης λογίζεται ο Λουίς Σουάρες της Ουρουγουάης, ο οποίος παραμένει τιμωρημένος, καθώς και οι Μαρσέλο (Βραζιλία), Αντόνιο Βαλένσια (Εκουαδόρ) και Φρέντι Γκουαρίν (Κολομβία).

Η Χιλή λοιπόν θα γίνει το επίκεντρο του ποδοσφαιρικού ενδιαφέροντος, μιας και είναι η χώρα που έχει αναλάβει τη διοργάνωση του Κόπα Αμέρικα 2015. Στην 44η διοργάνωση θα λάβουν μέρος συνολικά 12 χώρες. Οι 10 αποτελούν μέλη της CONMEBOL (Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Νότιας Αμερικής), ενώ οι άλλες 2 είναι... καλεσμένες. Έτσι λοιπόν, το Μεξικό και η Τζαμάικα θα πάρουν μέρος στο Κόπα Αμέρικα.

Να σημειωθεί πως ο νικητής της διοργάνωσης ή η ομάδα της CONMEBOL που θα φτάσει υψηλότερα σε περίπτωση που μία εκ των Τζαμάικα ή Μεξικό κατακτήσουν το τρόπαιο, θα "σφραγίσει" εισιτήριο για το Confederations Cup που θα γίνει στη Ρωσία το 2017.

Όσον αφορά τα φαβορί φυσικά ξεχωρίζουν η Αργεντινή και η Βραζιλία , καθώς και η διοργανώτρια Χιλή που θέλει να κατακτήσει για πρώτη φορά στην ιστορία της τη διοργάνωση. Από εκεί και πέρα, με πολλές φιλοδοξίες κατεβαίνει η Κολομβία που εντυπωσίασε στο προηγούμενο Μουντιάλ, ενώ αντίθετα στις πιο αδύναμες ομάδες του Κόπα Αμέρικα λογίζονται η Βολιβία και η Τζαμάικα.

Σύστημα διεξαγωγής

Οι 10 ομάδες της Νότιας Αμερικής (Χιλή, Αργεντινή, Βραζιλία, Κολομβία, Ουρουγουάη, Παραγουάη, Εκουαδόρ, Περού, Βενεζουέλα και Βολιβία) μαζί με τις δύο προσκεκλημένες (Τζαμάικα και Μεξικό) χωρίστηκαν σε 4 γκρουπ δυναμικότητας, όπου επιλέχθηκαν τυχαία για να συμπληρωθούν οι τρεις όμιλοι της διοργάνωσης.

Κάθε όμιλος (3 στον αριθμό) αποτελείται από 4 ομάδες και προκρίνονται στα προημιτελικά οι δύο πρώτοι καθώς και οι δύο καλύτεροι τρίτοι. Κάθε ομάδα θα δώσει τρεις αγώνες (μία φορά με κάθε αντίπαλο), ενώ σε περίπτωση ισοβαθμιών τα κριτήρια είναι τα εξής: α) διαφορά γκολ σε όλα τα ματς β) καλύτερη επίθεση σε όλα τα ματς γ) μεταξύ τους αποτέλεσμα.

Στις φάσεις νοκ-άουτ σε περίπτωση ισοπαλίας στα 90 λεπτά, έχουμε 30λεπτη παράταση και αν το αποτέλεσμα παραμένει ακόμη ισόπαλο, τότε το ματς πηγαίνει στα πέναλτι.

Ευνοείται από το πρόγραμμα η Χιλή

Όσον αφορά την Αργεντινή και τη Βραζιλία, τοποθετήθηκαν σε δεύτερο και τρίτο όμιλο και εφόσον προκριθούν ως πρώτοι, θα διασταυρώσουν τα "ξίφη" τους στα ημιτελικά. Το πρόγραμμα φυσικά ευνοεί την διοργανώτρια Χιλή που μπορεί να αντιμετωπίσει την Αργεντινή ή τη Βραζιλία (τα φαβορί δηλαδή της διοργάνωσης) μόνο στον τελικό, εφόσον οι δυο τους πάρουν την πρώτη θέση (το πιο πιθανό) σε δεύτερο και τρίτο όμιλο αντίστοιχα.

Οι όμιλοι

Κόπα Αμέρικα 2015: Ο απόλυτος οδηγός της διοργάνωσης

1ος: Χιλή, Μεξικό, Εκουαδόρ, Βολιβία

2ος: Αργεντινή, Ουρουγουάη, Παραγουάη, Τζαμάικα

3ος: Βραζιλία, Κολομβία, Περού, Βενεζουέλα

Το πρόγραμμα και οι ώρες της φάσης των ομίλων

Κόπα Αμέρικα 2015: Ο απόλυτος οδηγός της διοργάνωσης

1ος όμιλος:

12 Ιουνίου Χιλή - Εκουαδόρ ( 02:30) - ΣΚΑΪ *

13 Ιουνίου Μεξικό - Βολιβία ( 02:30) - ΣΚΑΪ

16 Ιουνίου Εκουαδόρ - Βολιβία ( 00:00) - ΣΚΑΪ

Χιλή - Μεξικό ( 02:30) - ΣΚΑΪ

20 Ιουνίου Μεξικό - Εκουαδόρ ( 00:00) - ΣΚΑΪ

Χιλή -Βολιβία ( 02:30) - ΣΚΑΪ

2ος όμιλος:

13 Ιουνίου: Ουρουγουάη - Τζαμάικα ( 22:00) - ΣΚΑΪ

14 Ιουνίου: Αργεντινή - Παραγουάη ( 00:30) - ΣΚΑΪ

17 Ιουνίου: Παραγουάη - Τζαμάικα ( 00:00) - ΣΚΑΪ

Αργεντινή - Ουρουγουάη ( 02:30) - ΣΚΑΪ

20 Ιουνίου: Ουρουγουάη - Παραγουάη ( 22:00) - ΣΚΑΪ

21 Ιουνίου: Αργεντινή - Τζαμάικα ( 00:30) - ΣΚΑΪ

3ος όμιλος

14 Ιουνίου: Κολομβία - Βενεζουέλα ( 22:00) - ΣΚΑΪ

15 Ιουνίου: Βραζιλία - Περού ( 00:30) - ΣΚΑΪ

18 Ιουνίου: Βραζιλία - Κολομβία ( 03:00) - ΣΚΑΪ

19 Ιουνίου: Περού - Βενεζουέλα ( 02:30) - ΣΚΑΪ

22 Ιουνίου: Κολομβία - Περού ( 22:00) - ΣΚΑΪ

Βραζιλία - Βενεζουέλα ( 00:30) - ΣΚΑΪ

* Η Ελλάδα με τη Χιλή έχει έξι ώρες διαφορά. Οπότε για παράδειγμα όταν οι αγώνες διεξάγονται στις 20:30 της προηγούμενης στη Χιλή, για την Ελλάδα είναι στις 02:30 τα ξημερώματα της επόμενης.

Το πρόγραμμα και οι ώρες της φάσης των νοκ-άουτ

Προημιτελικά

25 Ιουνίου (02:30): Πρώτος του 1ου ομίλου - Τρίτος 2ου ή 3ου ομίλου (1) - ΣΚΑΪ

26 Ιουνίου (02:30): Δεύτερος του 1ου ομίλου - Δεύτερο 3ου ομίλου (2) - ΣΚΑΪ

--------------------------------------------------------------------------------------------------

27 Ιουνίου (02:30): Πρώτος 2ου ομίλου - Τρίτος 1ου ή 3ου ομίλου (3) - ΣΚΑΪ

28 Ιουνίου (00:30): Πρώτος 3ου ομίλου - Δεύτερο 2ου ομίλου (4) - ΣΚΑΪ

Oι νικητές των παιχνιδιών 1 και 2 παίζουν μεταξύ τους στα ημιτελικά και αντίστοιχα οι νικητές των αγώνων 3 και 4. Οι νικητές που θα προκύψουν από τους δύο αγώνες θα αναμετρηθούν στο μεγάλο τελικό, ενώ οι ηττημένοι στο μικρό τελικό με φόντο την τρίτη θέση.

Πρώτος ημιτελικός: 30 Ιουνίου στις 02:30 ώρα Ελλάδας - ΣΚΑΪ

Δεύτερος ημιτελικός: 1 Ιουλίου στις 02:30 ώρα Ελλάδας - ΣΚΑΪ

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Μικρός τελικός: 4 Ιουλίου στις 02:30 ώρα Ελλάδας - ΣΚΑΪ

Μεγάλος τελικός: 4 Ιουλίου στις 23:00 ώρα Ελλάδας - ΣΚΑΪ

Η ακτινογραφία των 12 ομάδων

Χιλή

BELO HORIZONTE, BRAZIL - JUNE 28:  Chile players pose for a team photo prior to the 2014 FIFA World Cup Brazil round of 16 match between Brazil and Chile at Estadio Mineirao on June 28, 2014 in Belo Horizonte, Brazil.  (Photo by Jeff Gross/Getty Images)
BELO HORIZONTE, BRAZIL - JUNE 28: Chile players pose for a team photo prior to the 2014 FIFA World Cup Brazil round of 16 match between Brazil and Chile at Estadio Mineirao on June 28, 2014 in Belo Horizonte, Brazil. (Photo by Jeff Gross/Getty Images) GETTY IMAGES

Προπονητής: Χόρχε Σαμπαόλι

Αστέρι: Αλέξις Σάντσες

Διακρίσεις: 4 φορές φιναλίστ

Στόχος: Η κατάκτηση του Κόπα Αμέρικα για πρώτη φορά στην ιστορία της

Πρόβλεψη: Καλύτερη ευκαιρία από αυτή που της παρουσιάζεται φέτος δεν μπορεί να βρει η Χιλή. Οι διοργανωτές δεν έχουν κατακτήσει ποτέ το Κόπα Αμέρικα, όμως βάση προγράμματος μπορούν να φτάσουν μέχρι τον τελικό. Εκεί εάν βρουν την Αργεντινή τότε τα πράγματα θα είναι δύσκολα.

Το ρόστερ

Κόπα Αμέρικα 2015: Ο απόλυτος οδηγός της διοργάνωσης

Τερματοφύλακες: Μπράβο (Μπαρτσελόνα), Γαρσές (Κόλο-Κόλο), Ερέρα (Ουνιβερσιδάδ)

Αμυντικοί: Μένα (Κρουζέιρο), Αλμπορνός (Ανόβερο), Ίσλα (Γιουβέντους), Ρόχας (Ουνιβερσιδάδ), Μπεαουσεχούρ (Κόλο-Κολο), Μεντέλ (Ίντερ), Χάρα (Μάιντς)

Μέσοι: Σίλβα (Μπριζ), Φουενσαλίδα (Μπόκα), Βιδάλ (Γιουβέντους), Φερνάντες (Φιορεντίνα), Πιζάρο (Φιορεντίνα), Γκουτιέρες (Τβέντε), Αράνγκις (Ίντερ), Ντίας (Αμβούργο)

Επιθετικοί: Σάντσες (Άρσεναλ), Πινίγια (Αταλάντα), Βάργας (Νάπολι), Ενρίκες (Ντιναμό Ζάγκρεμπ)

Μεξικό

Apr 2, 2014; Glendale, AZ, USA; Mexico midfielder Rafael Marquez (4) against USA during a friendly match at University of Phoenix Stadium. The game ended in a 2-2 tie. Mandatory Credit: Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports
Apr 2, 2014; Glendale, AZ, USA; Mexico midfielder Rafael Marquez (4) against USA during a friendly match at University of Phoenix Stadium. The game ended in a 2-2 tie. Mandatory Credit: Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports MARK J. REBILAS-USA TODAY SPORTS

Προπονητής: Μιγέλ Ερέρα

Αστέρι: Ράφαελ Μάρκες

Διακρίσεις: 2 φορές φιναλίστ

Στόχος: Πρόκριση από τους ομίλους

Πρόβλεψη: Πολλές οι απουσίες του Μεξικό που δεν έχει στην αποστολή του τους βασικούς Οτσόα, Ερνάντες, Γκουαρδάδο, καθώς έχει στις αρχές του Ιουλίου το Γκολντ Καπ και ψάχνει τη διάκριση εκεί. Πιθανότατα στο Κόπα Αμέρικα μπορεί να φτάσει μέχρι τα προημιτελικά.

Το ρόστερ

Κόπα Αμέρικα 2015: Ο απόλυτος οδηγός της διοργάνωσης

Τερματοφύλακες: Κορόνα (Κρους Ασούλ), Ταλαβέρα (Τολούκα), Ερνάντες (Βερακρούς)

Αμυντικοί: Ντομίνγκες (Κρους Ασούλ), Αγιάλα (UANL), Μάρκες (Βερόνα), Σαλσέδο (Γουαδαλαχάρα), Βαλενσουέλα (Άτλας), Φλόρες (Κρους Ασούλ), Αλντρέτε (Σάντος Λαγκούνα), Κοράλ (Κερετάρο), Βελάρδε (Μοντερέι)

Μέσοι: Μεδίνα (Άτλας), Γουέρμες (Αμέρικα), Κορόνα (Τβέντε), Φαμπιάν (Γουαδαλαχάρα), Μόντες (Λεόν), Ακίνο (Βαγεκάνο), Οσούνα (Κερετάρο)

Επιθετικοί: Χιμένες (Ατλέτικο Μαδρίτης), Εσκέδα (UANL), Βουόσο (Τσιάπας), Ερέρα (UNAM)

Εκουαδόρ

Κόπα Αμέρικα 2015: Ο απόλυτος οδηγός της διοργάνωσης
PHOTOGRAPH: UNITED PHOTOS/REUTER

Προπονητής: Γουστάβο Κιντέρος

Αστέρι: Ένερ Βαλένσια

Διακρίσεις: 4η θέση

Στόχος: Πρόκριση από τους ομίλους

Πρόβλεψη: Θα κονταροχτυπηθεί με το Μεξικό για την πρόκριση από τον όμιλο. Λογικά θα κατακτήσει την τρίτη θέση, όμως θα προκριθεί ως μία από τις καλύτερες τρίτες και θα φτάσει μέχρι τα προημιτελικά.

Το ρόστερ

Κόπα Αμέρικα 2015: Ο απόλυτος οδηγός της διοργάνωσης

Τερματοφύλακες: Ντομίνγκες (Κίτο), Ασκόνα (Ιντεπεντιέντε), Ντρέερ (Έμελεκ)

Αμυντικοί: Αγιοβί (Πατσούκα), Παρέδες (Γουότφορντ), Εράσο (Γκρέμιο), Ατσιλιέρ (Έμελεκ), Μπαγκουί (Έμελεκ), Μίνα (Ιντεπεντιέντε), Πινέιδα (Ιντεπεντιέντε), Ναρβάες (Έμελεκ)

Μέσοι: Μοντέρο (Σουόνσι), Ιμπάρα (Φίτεσε), Κινιόνες (Έμελεκ), Νομπόα (ΠΑΟΚ), Κασάρες (Μπάνφιλντ), Γκονσάλες (Γουαδαλαχάρα), Λάστρα (Έμελεκ), Λαρέα (Λόχα)

Επιθετικοί: Αγιοβί (Γοδόι Κρους), Βαλένσια (Γουέστ Χαμ), Μαρτίνες (UNAM), Μπολάνιος (Έμελεκ)

Βολιβία

Κόπα Αμέρικα 2015: Ο απόλυτος οδηγός της διοργάνωσης

Προπονητής: Μαουρίσιο Σορία

Αστέρι: Μαρσέλο Μάρτινς Μορένο

Διακρίσεις: 1 κατάκτηση

Στόχος: Να μην τελειώσει με 0 βαθμούς τον όμιλο

Πρόβλεψη: Χωρίς πολλές βλέψεις για κάτι καλό η Βολιβία. Φτωχό το ρόστερ της, χωρίς το μεγάλο όνομα και τον παίκτη που θα κάνει τη διαφορά. Θα τερματίσει στην τέταρτη θέση στον 1ο όμιλο και θα αποκλειστεί.

Το ρόστερ

Κόπα Αμέρικα 2015: Ο απόλυτος οδηγός της διοργάνωσης

Τερματοφύλακες: Σουάρες (Μπλούμινγκ), Κινιόνες (Μπολίβαρ), Πενιαριέτα (Πετρολέρο)

Αμυντικοί: Ράλδες (Οριεντε), Μπεχαράνο (Οριέντε), Ροδρίγκες (Μπολίβαρ), Σεντένο (Χόρχε Βίλστερμαν), Εγκίνο (Μπολίβαρ), Ουρτάδο (Μπλούμινγκ), Μοράλες (Μπλούμινγκ), Κοίμπρα (Μπλούμινγκ)

Μέσοι: Κάμπος (Μπολίβαρ), Τσουμασέρο (Δε Στρόνγκεστ), Εσκόμπαρ (Δε Στρόνγκεστ), Βεϊσάγα (Δε Στρόνγκεστ), Μπεχαράνο (Παναιτωλικός), Μιράντα (Μπολίβαρ), Λίσιο (Ο Χίγκινς), Σμέντμπεργκ-Νταλένσε (Γκέντεμποργκ), Γκαμάρα (Μίλαν Β')

Επιθετικοί: Μορένο (Τσανγτσούν), Πεδριέλ (Μερσίν), Πένια (Οριέντε)

Αργεντινή

Κόπα Αμέρικα 2015: Ο απόλυτος οδηγός της διοργάνωσης

Προπονητής: Χεράρδο Μαρτίνο

Αστέρι: Λιονέλ Μέσι

Διακρίσεις: 14 κατακτήσεις

Στόχος: Η κατάκτηση του Κόπα Αμέρικα

Πρόβλεψη: Η Αργεντινή έχει την καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης και είναι το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση. Με ένα Μέσι σε δαιμονιώδη φόρμα, πώς γίνεται να χάσει την πρώτη θέση;

Το ρόστερ

Κόπα Αμέρικα 2015: Ο απόλυτος οδηγός της διοργάνωσης

Τερματοφύλακες: Ρομέρο (Σαμπντόρια), Αντούχαρ (Νάπολι), Γκουζμάν (UANL)

Αμυντικοί: Γκαράι (Ζενίτ), Οταμέντι (Βαλένσια), Σαμπαλέτα (Μάν. Σίτι), Ρονκάλια (Τζένοα), Ντεμιτσέλις (Μαν. Σίτι), Ρόχο (Μαν. Γιουνάιτεντ), Κάσκο (Νιούελς)

Μέσοι: Γκάγκο (Μπόκα), Μπίλια (Λάτσιο), Ντι Μαρία (Μαν. Γιουνάιτεντ), Περέιρα (Γιουβέντους), Μαστσεράνο (Μπαρτσελόνα), Λαμέλα (Τόνεναμ), Μπανέγκα (Σεβίλλη), Παστόρε (Παρί)

Επιθετικοί: Ιγκουαΐν (Νάπολι), Μέσι (Μπαρτσελόνα), Αγουέρο (Μαν. Σίτι), Λαβέτσι (Παρί), Τέβες (Γιουβέντους)

Ουρουγουάη

Κόπα Αμέρικα 2015: Ο απόλυτος οδηγός της διοργάνωσης

Προπονητής: Όσκαρ Ταμπάρες

Αστέρι: Έντισον Καβάνι

Διακρίσεις: 15 κατακτήσεις

Στόχος: Η διατήρηση των σκήπτρων

Πρόβλεψη: Μέχρι τα προημιτελικά, καθώς εκεί θα συναντήσει πιθανότατα τη Βραζιλία. Μεγάλη είναι φυσικά η απώλεια του Λουίς Σουάρες ο οποίος παραμένει τιμωρημένος για τα παιχνίδια της Εθνικής λόγω του δαγκώματος στον Κιελίνι στο Μουντιάλ του 2014.

Το ρόστερ

Κόπα Αμέρικα 2015: Ο απόλυτος οδηγός της διοργάνωσης

Τερματοφύλακες: Μουσλέρα (Γαλατασαράι), Μουνιός (Λιμπερτάδ), Σίλβα (Βάσκο ντα Γκάμα)

Αμυντικοί: Χιμένες (Ατλέτικο Μαδρίτης), Γοδίν (Ατλέτικο Μαδρίτης), Φουσίλε (Νασιονάλ), Κορούχο (Ουνιβερσιδάδ), Περέιρα (Εστουδιάντες), Κοάτες (Σάντερλαντ), Περέιρα (Μπενφίκα), Σίλβα (Τορίνο)

Μέσοι: Ροδρίγες (Ατλέτικο Μαδρίτης), Αρασκαέτα (Κρουσέιρο), Λοδέιρο (Μπόκα), Περέιρα (Ουνιβερσιδάδ), Ρίος (UANL), Σάντσες (Ρίβερ Πλέιτ), Γκονσάλες (Τορίνο)

Επιθετικοί: Ερνάντες (Χαλ), Ρολάν (Μπορντό), Στουάνι (Εσπανιόλ), Καβάνι (Παρί), Ροδρίγες (Μπενφίκα)

Παραγουάη

Paraguay's players celebrate after beating Venezuela in the penalty shootout during a Copa America semifinal soccer match in Mendoza, Argentina, Wednesday, July 20, 2011. After the match ended 0-0 in extra time, Paraguay won 5-3 on penalties. (AP Photo/Jorge Saenz)
Paraguay's players celebrate after beating Venezuela in the penalty shootout during a Copa America semifinal soccer match in Mendoza, Argentina, Wednesday, July 20, 2011. After the match ended 0-0 in extra time, Paraguay won 5-3 on penalties. (AP Photo/Jorge Saenz) AP

Προπονητής: Ραμόν Ντίας

Αστέρι: Ρόκε Σάντα Κρους

Διακρίσεις: 2 κατακτήσεις

Στόχος: Πρόκριση από τους ομίλους

Πρόβλεψη: Τρίτη θέση στον δεύτερο όμιλο για την Παραγουάη και πρόκριση ως μία από της καλύτερες τρίτες. Στα προημιτελικά κατά πάσα πιθανότητα θα αποχαιρετήσει τη διοργάνωση.

Το ρόστερ

Κόπα Αμέρικα 2015: Ο απόλυτος οδηγός της διοργάνωσης

Τερματοφύλακες: Βιγιάρ (Κόλο-Κόλο), Σίλβα (Μεντεγίν), Αγιλάρ (Γουαρανί)

Αμυντικοί: Ντα Σίλβα (Τολούκα), Σαμούδιο (Αμέρικα), Αγιλάρ (Αμέρικα), Κάσερες (Νιούελς), Πίρις (Ουντινέζε), Βαλμπουένα (Λιμπερτάδ), Βαλδές (Σέρο Πορτένιο)

Μέσοι: Κάσερες (Φλαμένγκο), Μαρτίνες (Αμέρικα), Ορτιγόσα (Σαν Λορένσο), Ορτίς (Τολούκα), Ρομέρο (Ρασίνγκ), Μολίνας (Λιμπερτάδ), Αράντα (Ολίμπια)

Επιθετικοί: Σάντα Κρους (Κρους Ασούλ), Βαλδές (Άιντραχτ Φρανκφούρτης), Μπενίτες (Τολούκα), Μπάριος (Μοντπελιέ), Γκονσάλες (Βασιλεία), Μπομπαντίγια (Άουγκσμπουργκ)

Τζαμάικα

Κόπα Αμέρικα 2015: Ο απόλυτος οδηγός της διοργάνωσης

Προπονητής: Βίλφριντ Σάφερ

Αστέρι: Ρόντολφ Όστιν

Διακρίσεις: 1η συμμετοχή στο Κόπα Αμέρικα

Στόχος: Να πάρει έστω και 1 βαθμό στον όμιλο

Πρόβλεψη: Για να διασκεδάσει τη συμμετοχή της κατεβαίνει η Τζαμάικα. Είναι με διαφορά η πιο αδύναμη ομάδα και κάτι διαφορετικό από την τέταρτη θέση του ομίλου θα αποτελέσει τεράστια έκπληξη.

Το ρόστερ

Κόπα Αμέρικα 2015: Ο απόλυτος οδηγός της διοργάνωσης

Τερματοφύλακες: Μίλερ (Σιριάνσκα), Κερ (Σάρπσμποργκ), Τόμπσον (Πίτσμπουργκ Ρίβερχουντς)

Αμυντικοί: Τέιλορ (Χιούστον Ντινάμο), Μαριάπα (Κρίσταλ Πάλας), Μόργκαν (Λέστερ), Λόρενς (Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς), Γκρέι (Γουότερχάουζ), Γκόρντον (Καρλσρούη), Χέκτορ (Ρέντινγκ)

Μέσοι: Όστιν (Λιντς), Γουότσον (Ντάλας), Μακάνουφ (Λέιτον Όριεντ), Γκραντ (Γέοβιλ), Μακλίρι (Ρέντινγκ), Λάινγκ (Έντμοντον)

Επιθετικοί: Μάτοκς (Βανκούβερ Γουάικαπς), Μπράουν (Βαλερέγκα), Ντόουρκινς (Ντέρμπι Κάουντι), Γουίλιαμς (Μοντέγκο Μπέι), Πάρκς (Ισίντρο Μεταπάν), Μπάρνς (Χιούστον Ντινάμο), Ότεϊ (Μοντέγκο Μπέι)

Βραζιλία

Κόπα Αμέρικα 2015: Ο απόλυτος οδηγός της διοργάνωσης

Προπονητής: Κάρλος Ντούνγκα

Αστέρι: Νεϊμάρ

Διακρίσεις: 8 κατακτήσεις

Στόχος: Η κούπα

Πρόβλεψη: Όλα τα περιμένει από το Νεϊμάρ η Βραζιλία. Το πιο πιθανό είναι να φτάσει μέχρι τον ημιτελικό. Εκεί η λογική λέει πως θα αντιμετωπίσει την Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι και η πρόβλεψη είναι πως θα χάσει και θα αποκλειστεί.

Το ρόστερ

Κόπα Αμέρικα 2015: Ο απόλυτος οδηγός της διοργάνωσης

Τερματοφύλακες: Τζέφερσον (Μποταφόγκο), Νέτο (Φιορεντίνα), Γκρόχε (Γκρέμιο)

Αμυντικοί: Ντάνι Άλβες (Βραζιλία), Μιράντα (Ατλέτικο Μαδρίτης), Νταβίντ Λουίς (Παρί), Μαρκίνιος (Παρί), Φιλίπε Λουίς (Τσέλσι), Φαμπίνιο (Μονακό), Τιάγκο Σίλβα (Παρί), Τζέφερσον (Ιντερνασιονάλ)

Μέσοι: Ελίας (Κορίνθιανς), Ντάγκλας Κόστα (Σαχτάρ Ντόνετσκ), Κασεμίρο (Πόρτο), Φρεντ (Σαχτάρ Ντόνετσκ), Φιρμίνο (Χόφενχαϊμ), Γουίλιαν (Τσέλσι), Ριμπέιρο (Αλ-Αχλί), Κουτίνιο (Λίβερπουλ), Φερναντίνιο (Μαν. Σίτι), Άντερσον (Λάτσιο)

Επιθετικοί: Ρομπίνιο (Σάντος), Ταρντέλι (Σαντόνγκ Λούνενγκ), Νεϊμάρ (Μπαρτσελόνα)

Κολομβία

Colombia's James Rodriguez celebrates after scoring the opening goal during the World Cup round of 16 soccer match between Colombia and Uruguay at the Maracana Stadium in Rio de Janeiro, Brazil, Saturday, June 28, 2014. (AP Photo/Natacha Pisarenko)
Colombia's James Rodriguez celebrates after scoring the opening goal during the World Cup round of 16 soccer match between Colombia and Uruguay at the Maracana Stadium in Rio de Janeiro, Brazil, Saturday, June 28, 2014. (AP Photo/Natacha Pisarenko) AP

Προπονητής: Χοσέ Πέκερμαν

Αστέρι: Χάμες Ροδρίγες

Διακρίσεις: 1 κατάκτηση

Στόχος: Ο τελικός

Πρόβλεψη: Πολλές οι φιλοδοξίες της Κολομβίας που στηρίζει πολλά στην απόδοση του Χάμες Ροδρίγες. Η λογική λέει πως θα περάσει ως δεύτερη του 3ου ομίλου και θα φτάσει μέχρι τα ημιτελικά, όπου μπορεί να αντιμετωπίσει τη διοργανώτρια Χιλή βάση αποτελεσμάτων. Ωστόσο εκεί φαβορί θα είναι η ομάδα των Σάντσες και Βιδάλ.

Το ρόστερ

Κόπα Αμέρικα 2015: Ο απόλυτος οδηγός της διοργάνωσης

Τερματοφύλακες: Οσπίνα (Άρσεναλ), Βάργας (Ατλέτικο Νασιονάλ), Μπονίγια (Λα Εκιδάδ)

Αμυντικοί: Αρμέρο (Φλαμένγκο), Σούνιγα (Νάπολι), Σαπάτα (Μίλαν), Βαλδές (Νασιονάλ), Αρίας (Αϊντχόφεν), Μουρίγιο (Γρανάδα), Φράνκο (Μπεσίκτας), Αντράντε (Σταντάρ Λιέγης)

Μέσοι: Σάντσες (Άστον Βίλα), Κουαδράδο (Τσέλσι), Ροδρίγες (Ρεάλ Μαδρίτης), Μεχία (Μοντερέι), Βαλένσια (Σάντος), Καρδόνα (Μοντερέι)

Επιθετικοί: Φαλκάο (Μονακό), Γκουτιέρες (Ρίβερ Πλέιτ), Μαρτίνες (Πόρτο), Μπάκα (Σεβίλλη), Ιμπάρμπο (Ρόμα), Μουριέλ (Σαμπντόρια)

Περού

Κόπα Αμέρικα 2015: Ο απόλυτος οδηγός της διοργάνωσης

Προπονητής: Ρικάρντο Γκαρέκα

Αστέρι: Πάολο Γκερέρο

Διακρίσεις: 2 κατακτήσεις

Στόχος: Πρόκριση στα προημιτελικά ως καλύτερη τρίτη από τον 3ο όμιλο

Πρόβλεψη: Σε μεταβατικό στάδιο βρίσκεται το Περού μετά την αποχώρηση του Σέρχιο Μαρκαριάν. Η ομάδα μπορεί να εντυπωσίασε στο προηγούμενο Κόπα Αμέρικα φτάνοντας μέχρι την τρίτη θέση όμως κάτι τέτοιο δεν αναμένεται να συμβεί φέτος. Είναι ανάμεσα στις πιο αδύναμες ομάδες. Θα παλέψει για την πρόκριση αλλά υστερεί σε σχέση με τη Βενεζουέλα και πιθανότατα θα τερματίσει τέταρτο στον τρίτο όμιλο.

Το ρόστερ

Κόπα Αμέρικα 2015: Ο απόλυτος οδηγός της διοργάνωσης

Τερματοφύλακες: Πένι (Σπόρτινγκ Κριστάλ), Γαγέσε (Χουάν Άουριτς), Λίμπμαν (Σέσαρ Βαγέχο)

Αμυντικοί: Αντβίνκουλα (Σετούμπαλ), Ράμος (Άουριτς), Γιοτούν (Μάλμε), Σαμπράνο (Άιντραχτ), Σέσπεδες (Χουάν Άουριτς), Ριόχας (Σέσαρ Βαγέχο), Ρεκένα (Σέσαρ Βαγέχο)

Μέσοι: Βάργας (Φιορεντίνα), Μπαγιόν (Σπόρτινγκ Κριστάλ), Λομπατόν (Σπόρτινγκ Κριστάλ), Ουρτάδο (Πάσος Φερέιρα), Ρεταμόσο (Ρεάλ Γκαρσιλάσο), Κουέβα (Αλιάνσα Λίμα), Ασκούες (Μελγάρ), Σάντσες (Σαν Μαρτίν)

Επιθετικοί: Πιζάρο (Μπάγερν), Φαρφάν (Σάλκε), Γκερέρο (Φλαμένγκο), Καρίγιο (Σπόρτινγκ), Ρέινα (Λέιζινγκ)

Βενεζουέλα

Κόπα Αμέρικα 2015: Ο απόλυτος οδηγός της διοργάνωσης

Προπονητής: Νοέλ Σανβισέντε

Αστέρι: Χουάν Αράνγκο

Διακρίσεις: 4η θέση

Στόχος: Μάχη με το Περού για την τρίτη θέση του τρίτου ομίλου

Πρόβλεψη: Τρίτη στον τρίτο όμιλο, αλλά πιθανότατα όχι ανάμεσα στις δύο καλύτερες τρίτες που θα πάρουν την πρόκριση για τα προημιτελικά. Με μεγάλο ενδιαφέρον περιμένουν τους αγώνες της οι φίλαθλοι της ΑΕΚ για να δουν εν δράσει τον Ρόναλντ Βάργκας που βρίσκεται μια "ανάσα" από το σύλλογο.

Το ρόστερ

Κόπα Αμέρικα 2015: Ο απόλυτος οδηγός της διοργάνωσης

Τερματοφύλακες: Μπαρόχα (Καράκας), Ερνάντες (Τενερίφη), Φαρίνιες (Καράκας)

Αμυντικοί: Άνχελ (Τάτσιρα), Τούνιες (Μπουριράμ Γιουνάιτεντ), Βισκαρόνδο (Νάντ), Αμορεμπιέτα (Μίντλεσμπρο), Σιτσέρο (Μινέρος), Ροσάλες (Μάλαγα), Περόσο (Αζαξιό)

Μέσοι: Ρινκόν (Τζένοα), Βάργκας (-), Γκονσάλες (Τάτσιρα), Σέιχας (Σάντα Φε), Λουσένα (Γκουαΐρα), Γκέρα (Νασιονάλ), Αράνγκο (Τιχουάνα), Ακόστα (Μινέρος), Μουρίγιο (Μπενφίκα)

Επιθετικοί: Φεντόρ (Βαγεκάνο), Ροντόν (Ζενίτ), Μαρτίνες (Τορίνο), Ρίβας (Τάτσιρα)

Τα γήπεδα και οι πόλεις

Οι αγώνες της διοργάνωσης θα διεξαχθούν σε εννιά διαφορετικά γήπεδα, σε εννέα διαφορετικές πόλεις της Χιλής. Η μόνη πόλη όπου υπάρχουν δύο γήπεδα όπου θα φιλοξενήσουν αγώνες του Κόπα Αμέρικα είναι φυσικά η πρωτεύουσα, Σαντιάγο. Ο μεγάλος τελικός της διοργάνωσης θα διεξαχθεί στο μεγαλύτερο γήπεδο της χώρας, το Εθνικό στάδιο του Σαντιάγο, χωρητικότητας 48.665 θέσεων. Να σημειωθεί πως το μικρότερο γήπεδο έχει χωρητικότητα μόλις 15.000 θέσεων! Δείτε αναλυτικά τις πόλεις και τα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν τη διοργάνωση:

Αντοφαγάστα

Κόπα Αμέρικα 2015: Ο απόλυτος οδηγός της διοργάνωσης

Ονομασία: "Εστάδιο Ρεχιονάλ ντε Αντοφαγάστα"

Xωρητικότητα: 21.178

Βίνια ντελ Μαρ

Κόπα Αμέρικα 2015: Ο απόλυτος οδηγός της διοργάνωσης

Ονομασία: "Εστάδιο Σαουσαλίτο"

Xωρητικότητα: 22.340

Σαντιάγο

Κόπα Αμέρικα 2015: Ο απόλυτος οδηγός της διοργάνωσης

Ονομασία: "Εστάδιο Νασιονάλ"

Χωρητικότητα: 48.665

Κόπα Αμέρικα 2015: Ο απόλυτος οδηγός της διοργάνωσης

Ονομασία: "Εστάδιο Μονουμεντάλ Δαβίδ Αρεγιάνο"

Χωρητικότητα: 47.347

Κονσεπσιόν

Κόπα Αμέρικα 2015: Ο απόλυτος οδηγός της διοργάνωσης

Ονομασία: "Εστάδιο Μουνισιπάλ ντε Κονσεπσιόν"

Χωρητικότητα: 30.448

Λα Σερένα

Κόπα Αμέρικα 2015: Ο απόλυτος οδηγός της διοργάνωσης

Ονομασία: "Εστάδιο λα Πορτάδα"

Χωρητικότητα: 17.194

Βαλπαραΐσο

Κόπα Αμέρικα 2015: Ο απόλυτος οδηγός της διοργάνωσης

Ονομασία: "Εστάδιο Ελίας Φιγκερόα"

Χωρητικότητα: 20.575

Ρανκάγουα

Κόπα Αμέρικα 2015: Ο απόλυτος οδηγός της διοργάνωσης

Ονομασία: "Εστάδιο Ελ Τενιέντε"

Χωρητικότητα: 15.252

Τεμούκο

Κόπα Αμέρικα 2015: Ο απόλυτος οδηγός της διοργάνωσης

Ονομασία: "Εστάδιο Μουνισιπάλ Χερμάν Μπέκερ"

Χωρητικότητα: 18.936

H μπάλα της διοργάνωσης

Κόπα Αμέρικα 2015: Ο απόλυτος οδηγός της διοργάνωσης

Ονομάζεται "Κατσάνια" (Cachaña) και είναι η λέξη που χρησιμοποιείται στη Χιλή για να περιγράψει την "gambeta", δηλαδή την επιθετική κίνηση του παίκτη μιας ομάδας, ο οποίος περνάει από έναν ή περισσότερους αντιπάλους με τη μπάλα στα πόδια. Έχει πάρει αρκετά στοιχεία από τις μπάλες που χρησιμοποιούνται σε Κόπα Λιμπερταδόρες, Premier League, La Liga και Serie A.

Η μασκότ

Κόπα Αμέρικα 2015: Ο απόλυτος οδηγός της διοργάνωσης

Επίσημη μασκότ του Κόπα Αμέρικα 2015 είναι μια αλεπού με το όνομα "Σίντσα". Το όνομα αυτό μάλιστα ήταν το επικρατέστερο μετά από ψηφοφορία στην οποία συμμετείχε το κοινό. Είναι μια μείξη από το ισπανικό "zorro" (σόρο) που σημαίνει αλεπού και το "hincha" (ίντσα) που σημαίνει οπαδός.

Πάρτε μια γεύση λοιπόν από τα όσα περιμένουμε να δούμε:

Διαβάστε ακόμη:

Γδύθηκαν για να... ντοπάρουν τους παίκτες της Βενεζουέλας

Μέσι: "Το τέλειο φινάλε η κατάκτηση του Copa America"

Σε κατάσταση συναγερμού το Σαντιάγο πριν από το Κόπα Αμέρικα

Με Νομπόα η αποστολή του Εκουαδόρ

Κράτησε το "10" ο Νεϊμάρ

News 24/7

24MEDIA NETWORK