Η παρουσίαση της Τσεχίας

Το Contra.gr σκιαγραφεί το προφίλ της Τσεχίας ενόψει του Euro 2016. Η πορεία στα προκριματικά, η παράδοση στη διοργάνωση, ο όμιλος, το ρόστερ, το αστέρι, ο προπονητής, το σύστημα, οι εμφανίσεις και ο πιο... τρελός οπαδός της ομάδας.

Η παρουσίαση της Τσεχίας

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη του Euro 2016 το Contra.gr παρουσιάζει τις ομάδες που προκρίθηκαν στην τελική φάση της διοργάνωσης. Η Τσεχία στα προκριματικά απέδειξε πως θα είναι μία υπολογίσιμη δύναμη, έχοντας μεγάλα όνειρα και φιλοδοξίες. Η πορεία στο Euro της Αγγλίας το 1996, όταν έφθασε μέχρι τον μεγάλο τελικό, αλλά κι η πορεία στα γήπεδα της Πορτογαλίας, όταν αποκλείστηκε από την Ελλάδα στο 105' της παράτασης θα αποτελέσουν οδηγό για το... μέλλον.

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ EURO

Η παρουσίαση της Τσεχίας

Η Τσεχία βρέθηκε στον 1ο όμιλο μαζί με Ισλανδία, Τουρκία, Ολλανδία, Καζακστάν και Λετόνια. Τερμάτισε στην πρώτη θέση με 22 βαθμούς, μετρώντας 7 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες, με συνέπεια να πάρει το εισιτήριο για την τελική φάση. Μεγαλύτερη σε εύρος νίκη αυτή με 4-2 κόντρα στο Καζακστάν εκτός έδρας.

ΟΜΙΛΟΣ

Η Τσεχία βρίσκεται στο 4ο γκρουπ μαζί με Κροατία, Ισπανία και Τουρκία.

ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΑ EURO

Η παρουσίαση της Τσεχίας
PHOTOGRAPH: BRANDON MALONE/ACTIO

Μέχρι το 1992 η Τσεχία συμμετείχε ως Τσεχοσλοβακία. Μετά το "σχίσμα" οι Τσέχοι μετρούν 5/5 παρουσίες, χωρίς να υπολογίζεται η εφετινή διοργάνωση. Σημαντικότερη στιγμή, όπως προείπαμε, η πρόκριση στον μεγάλο τελικό το 1996, όπου γνώρισε την ήττα με 2-1 στην παράταση από τη Γερμανία χάρη στο "χρυσό γκολ" του Όλιβερ Μπίρχοφ.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Τερματοφύλακες

Πετρ Τσεχ (Άρσεναλ), Τόμας Βάτσλικ (Βασιλεία), Τόμας Κούμπεκ (Σλόβαν Λίμπερετς)

Αμυντικοί

Θίοντορ Γκέμπρε Σελασιέ (Βέρντερ), Ρόμαν Χούμπνικ (Βικτόρια Πλζεν), Ντάβιντ Λιμπέρσκι (Βικτόρια Πλζεν), Πάβελ Καντεράμπεκ (Χόφενχαϊμ), Μίχαλ Κάντλετς (Φενέρμπαχτσε), Ντάνιελ Πούντιλ (Σέφιλντ Γουένσντεϊ), Μάρεκ Σούχι (Βασιλεία), Τόμας Σίβοκ (Μπούρσασπορ)

Μέσοι

Βλαντίμιρ Νταρίντα (Χέρτα), Μπόρεκ Ντότσκαλ (Σπάρτα Πράγας), Λαντίσλαβ Κρέιτσι (Σπάρτα Πράγας), Γιόσεφ Σούραλ (Σπάρτα Πράγας), Ντάνιελ Κόλαρ (Βικτόρια Πλζεν), Ντάβιντ Παβέλκα (Κασίμπασα), Γιαρόσλαβ Πλάσιλ (Μπορντό), Τόμας Ροσίτσκι (Άρσεναλ), Γίρι Σκάλακ (Μπράιτον)

Επιθετικοί

Ντάβιντ Λάφατα (Σπάρτα Πράγας), Τόμας Νέτσιντ (Μπούρσασπορ), Μίλαν Σκόντα (Σλάβια Πράγας)

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ

Η παρουσίαση της Τσεχίας

Ο Τόμας Ροσίτσκι, στο τελευταίο, κατά πάσα πιθανότητα, μεγάλο τουρνουά της καριέρας του είναι έτοιμος να προσφέρει σημαντικές λύσεις με την εμπειρία του. Ο 34χρονος μεσοεπιθετικός, παρότι δεν είχε μεγάλο χρόνο συμμετοχής στην Άρσεναλ, εξαιτίας και των πολλών τραυματισμών, θα είναι βασικό "γρανάζι" στα πλάνα του Πάβελ Βρμπα.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Η παρουσίαση της Τσεχίας

Ο Πάβελ Βρμπα παρουσίασε ένα εξαιρετικό έργο στον πάγκο της Βικτόρια Πλζεν, το οποίο του έδωσε την ευκαιρία να βρεθεί στην τεχνική ηγεσία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του. Ο 52χρονος τεχνικός δείχνει ικανός να οδηγήσει την ομάδα του τουλάχιστον μέχρι τη φάση των "16", αφού έχει δημιουργήσει μία εξαιρετική μαγιά με έμπειρους και φερέλπιδες ποδοσφαιριστές.

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Η παρουσίαση της Τσεχίας

Ο Πάβελ Βρμπα προτιμά ως σύστημα το 4-2-3-1. Η πιθανότερη ενδεκάδα θα αποτελείται από τους: Τσεχ, Γκέμπρε Σελασιέ, Χούμπνικ, Κάντλετς, Λιμπέρσκι, Νταρίντα, Παβέλκα, Ντότσκαλ, Κρέιτσι, Λάφατα.

Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ

Η παρουσίαση της Τσεχίας

Ο ΠΙΟ ΤΡΕΛΟΣ ΟΠΑΔΟΣ

Czech Republic's soccer team fan with her face painted cheers before the start of the Group A Euro 2012 soccer match against Greece at the City stadium in Wroclaw June 12, 2012.  REUTERS/Sergio Perez (POLAND  - Tags: SPORT SOCCER)   ORG XMIT: INK02
Czech Republic's soccer team fan with her face painted cheers before the start of the Group A Euro 2012 soccer match against Greece at the City stadium in Wroclaw June 12, 2012. REUTERS/Sergio Perez (POLAND - Tags: SPORT SOCCER) ORG XMIT: INK02 REUTERS

Ο STOIXIMAN ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Η Τσεχία προσφέρεται στο 100.00 για νικήτρια της διοργάνωσης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK