Ερνέστο Βαλβέρδε, το αφεντικό των clásicos

Ο Txingurri έχει φτιάξει ένα εντυπωσιακό αήττητο σερί στα ισπανικά clásicos, με απόλυτη κυριαρχία σε πρωτάθλημα και Κύπελλο απέναντι στους "μερένγκες". Εν αναμονή του αποψινού ένατου ντέρμπι "αιωνίων" (2/3, 21:45), το Contra.gr σας παρουσιάζει τα "κατορθώματα" του Βαλβέρδε με αντίπαλο τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ερνέστο Βαλβέρδε, το αφεντικό των clásicos

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε οδήγησε τη Μπαρτσελόνα στον τελικό του φετινού Κυπέλλου Ισπανίας για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν (έκτη σερί για τους Καταλανούς), αφού απέκλεισε τη Ρεάλ Μαδρίτης με το εμφατικό 0-3 μέσα στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου". Ο Txingurri επιστρέφει σήμερα στο γήπεδο της Ρεάλ, αφού απόψε έχουμε ένα ακόμα clásico (2/3, 21:45), αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα. Το ματς δεν έχει τόσο μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον, αφού οι εννιά βαθμοί που χωρίζουν τις δυο ομάδες, καθιστούν σχεδόν απαγορευτική τη διεκδίκηση του τίτλου από τους "μερένγκες". Όμως οι "μπλάνκος" είναι σίγουρο ότι θα θέλουν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις μετά τον αποκλεισμό τους από το Κύπελλο, παίρνοντας μια νίκη γοήτρου απέναντι στους Καταλανούς. Το μεγάλο ερώτημα είναι αν θα τα καταφέρουν, βάζοντας τέλος στο εντυπωσιακό σερί του Βαλβέρδε στα μεταξύ τους ντέρμπι.

Ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού, μετά τα δυο πρώτα του ματς με αντίπαλο τη Ρεάλ το καλοκαίρι του 2017 και τις ισάριθμες ήττες που γνώρισε η ομάδα του για το ισπανικό Σούπερ Καπ, κυριαρχεί απόλυτα στα clásicos τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Κύπελλο. Σε πέντε παιχνίδια, έχει τρεις νίκες και δυο ισοπαλίες, παραμένει δηλαδή αήττητος τόσο εντός όσο και εκτός έδρας. Στο πρωτάθλημα έχει δυο νίκες (0-3 και 5-1) και μια ισοπαλία (2-2), ενώ στο Copa del Rey έχει μια νίκη (0-3), μια ισοπαλία (1-1) και βέβαια μια πρόκριση. Σε αυτά τα πέντε ματς, η Μπαρτσελόνα έχει πετύχει 14 γκολ και έχει δεχτεί μόλις 4! Οι τρεις νίκες των "μπλαουγκράνα" έχουν συνοδευτεί από μεγάλα σκορ, πρώτα τα δυο 0-3 μέσα στο "Μπερναμπέου" και μετά το 5-1 μέσα στο "Καμπ Νόου". Οι εμφανίσεις των "culés" σε αυτές τις αναμετρήσεις, μπορεί να μην ήταν πάντα ιδιαίτερα θεαματικές, όμως η αποτελεσματικότητά τους δεν τίθεται σε αμφισβήτηση, αφού επιθετικά εκμεταλλεύτηκαν σχεδόν στο έπακρο τις ευκαιρίες τους, φορτώνοντας με πολλά γκολ την εστία της Ρεάλ.

Μπορεί να είναι αρκετοί εκείνοι που "κατηγορούν" τον Βαλβέρδε για συντηρητικές τακτικές, όμως ο Ισπανός προπονητής δικαιώνεται απόλυτα από τον συνολικό απολογισμό. Ο Txingurri έχει μέσα στην αγωνιστική του φιλοσοφία το επιθετικό, θεαματικό ποδόσφαιρο, όμως ξεκινάει πάντα από έναν προσεκτικό σχεδιασμό στα μετόπισθεν, θέλοντας πρώτα να εξασφαλίσει την άμυνά του και ει δυνατόν, το μηδέν παθητικό. Σε τελική ανάλυση, είναι άδικο να τον κατηγορεί κανείς για "φοβικές" τάσεις, όταν σε πέντε clásicos έχει σχεδόν τρία γκολ μέσο όρο ανά παιχνίδι. Είναι φανερό ότι τόσο η επίθεση όσο και η άμυνα, τουλάχιστον στα ντέρμπι με τη Ρεάλ, παρουσιάζουν μια αξιοζήλευτη ισορροπία, που μεταφράζεται στο ξεχωριστό σερί του Βαλβέρδε στα συγκεκριμένα ματς. Βέβαια, για να είμαστε σωστοί, σε αυτό το αήττητο έχει "βοηθήσει" και η επιθετική αφλογιστία των "μερένγκες", οι οποίοι σε κάποια από αυτά τα πέντε παιχνίδια είχαν και την πρωτοβουλία και τις ευκαιρίες, αλλά δεν μπόρεσαν να τις εκμεταλλευτούν.

Ας δούμε συγκεντρωτικά τα οκτώ clásicos του Βαλβέρδε, από το φιλικό του International Champions Cup μέχρι και τον επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου Ισπανίας. Συνολικά ο Txingurri έχει τέσσερις νίκες, δυο ισοπαλίες και δυο ήττες. Αν αφαιρέσουμε το φιλικό του Μαϊάμι και μείνουμε μόνο στα επίσημα ματς, τότε ο Ισπανός τεχνικός έχει 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες, με 15 τέρματα υπέρ και 9 κατά.

Και τώρα πάμε να θυμηθούμε με περισσότερες λεπτομέρειες τί έχει γίνει σε αυτά τα οκτώ clásicos, στα οποία ο Ερνέστο Βαλβέρδε βρίσκεται στον πάγκο της Μπαρτσελόνα. Αμέσως μετά ακολουθεί η "ταυτότητα" των πέντε clásicos του Txingurri στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο. Στο τέλος του κειμένου μπορείτε να δείτε το βίντεο με τα highlights του 5-1, της μεγαλύτερης σε έκταση νίκης του Ερνέστο σε ντέρμπι "αιωνίων" στην Ισπανία μέχρι σήμερα.

ΤΑ ΟΚΤΩ CLÁSICOS ΤΟΥ ΕΡΝΕΣΤΟ ΒΑΛΒΕΡΔΕ

Ερνέστο Βαλβέρδε, το αφεντικό των clásicos

Η μεγαλύτερη νίκη του Ερνέστο Βαλβέρδε σε clásico (28/10/2018)

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα οκτώ φορές τη Ρεάλ Μαδρίτης σε clásicos, ενώ το Σάββατο (2 Μαρτίου, 21:45) θα τις κάνει εννιά, με το παιχνίδι του δεύτερου γύρου στο φετινό πρωτάθλημα, ανάμεσα στους "μερένγκες" και τους "μπλαουγκράνα" στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου". Ο Txingurri πήρε το βάπτισμα του πυρός σε μια φιλική αναμέτρηση στα πλαίσια του International Champions Cup, στις 29 Ιουλίου του 2017 στο Μαϊάμι. Εκεί η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε 2-0 στα πρώτα επτά λεπτά της συνάντησης (Μέσι στο 3' και Ράκιτιτς στο 7'), η Ρεάλ αντέδρασε και ισοφάρισε με τους Κόβατσιτς (14') και Ασένσιο (36'), με τον Πικέ να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ των "culés" στο 50', διαμορφώνοντας το τελικό 3-2. Αν υπάρχει κάτι σημαντικό σε αυτό το ματς, είναι ότι ήταν το τελευταίο του Νεϊμάρ με τη φανέλα του καταλανικού συλλόγου. Αμέσως μετά τη λήξη, ο Βραζιλιάνος σταρ ανακοίνωσε στους συμπαίκτες του ότι θα έφευγε από την ομάδα.

Δυο εβδομάδες αργότερα (13/8), είχαμε το πρώτο επίσημο clásico του Βαλβέρδε, αυτή τη φορά για το ισπανικό Σούπερ Καπ. Το πρώτο ματς διεξήχθη στο "Καμπ Νόου", με τον οργανισμό της Μπαρτσελόνα να βρίσκεται σε σοκ λόγω της αναχώρησης του Νεϊμάρ για την Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά και των αποτυχημένων προσπαθειών να γίνει κάποια ηχηρή μεταγραφή, αφού οι σύλλογοι στους οποίους είχε απευθυνθεί η διοίκηση των "μπλαουγκράνα", ζητούσαν τον ουρανό με τ' άστρα. Η Ρεάλ προηγήθηκε στο 50' με αυτογκόλ του Πικέ, η Μπάρτσα ισοφάρισε στο 77' με πέναλτι του Μέσι, όμως οι "μερένγκες" πέτυχαν δυο τέρματα στο τελευταίο δεκάλεπτο με τους Κριστιάνο (80') και Ασένσιο (90'), παίρνοντας ένα μεγάλο "διπλό", το οποίο τους έδωσε σημαντικό πλεονέκτημα ενόψει του επαναληπτικού στη Μαδρίτη. Στο 82' της συνάντησης, ο Ρονάλντο αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, χάνοντας έτσι τη ρεβάνς.

Μετά από τρεις μέρες (16/8) στο "Μπερναμπέου", η Ρεάλ διπλασίασε τις νίκες της με δυο γκολ των Ασένσιο (4') και Μπενζεμά (39') και έφτασε στην κατάκτηση του τροπαίου, σκορπίζοντας, είναι η αλήθεια, την αβεβαιότητα στο στρατόπεδο των φιλάθλων της Μπαρτσελόνα, που είδαν την ομάδα τους να μην μπορεί να αντιδράσει απέναντι στην αιώνια αντίπαλο, με δυο ήττες σε ένα τετραήμερο και μόλις δυο ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Από εκεί όμως και μετά, τα πράγματα άλλαξαν άρδην. Η Ρεάλ ξεκίνησε - και συνέχισε - τη Λίγκα με συνεχόμενα στραβοπατήματα, με αποτέλεσμα πριν το πρώτο clásico της Πριμέρα, να έχει μείνει έντεκα βαθμούς πίσω από τους πρωτοπόρους "μπλαουγκράνα". Δυο μέρες πριν τα Χριστούγεννα, η Μπαρτσελόνα "άλωσε" το "Μπερναμπέου" με τρία τέρματα στο δεύτερο ημίχρονο (Σουάρες, Μέσι & Βιδάλ), έφτασε τη διαφορά στους 14 βαθμούς και έβγαλε τη Ρεάλ εκτός διεκδίκησης του τίτλου.

Ερνέστο Βαλβέρδε, το αφεντικό των clásicos

Ο Βαλβέρδε μιλάει με τον διαιτητή Σάντσεθ Μαρτίνεθ, ενώ ο Ασένσιο της Ρεάλ είναι έτοιμος να περάσει στο ματς ως αλλαγή. Από το 5-1 του "Καμπ Νόου" στις 28 Οκτωβρίου 2018 (AP Photo/Manu Fernandez)

Στο ματς του δεύτερου γύρου δεν υπήρχε το παραμικρό βαθμολογικό ενδιαφέρον, αφού η μεν Μπαρτσελόνα είχε ήδη κατακτήσει το πρωτάθλημα, ενώ η Ρεάλ είχε προκριθεί τέσσερις μέρες πριν στον τελικό του Champions League και είχε το μυαλό της αποκλειστικά στο Κίεβο και τη Λίβερπουλ. Στο "Καμπ Νόου" οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν δυο φορές (Σουάρες στο 10' και Μέσι στο 52'), αλλά ισοφαρίστηκαν ισάριθμες φορές από τους φιλοξενούμενους (Κριστιάνο στο 15' και Μπέιλ στο 72'). Το ισόπαλο 2-2 δεν άλλαξε κάτι στη Λίγκα, ήταν όμως το τελευταίο clásico του Ρονάλντο, ο οποίος λίγες εβδομάδες αργότερα κατέκτησε το ChL και στη συνέχεια αναχώρησε για την Ιταλία και τη Γιουβέντους. Το επόμενο ραντεβού των δυο ομάδων ήρθε στον πρώτο γύρο του φετινού πρωταθλήματος (10η αγωνιστική), στις 28 του περασμένου Οκτωβρίου.

Η Ρεάλ, παρά το εντυπωσιακό της ξεκίνημα, αμέσως μετά έκανε τέσσερις συνεχόμενες γκέλες (ήττες από Σεβίγια, Αλαβές και Λεβάντε συν την ισοπαλία με την Ατλέτικο), υποχωρώντας στην 7η θέση της βαθμολογίας! Αντίθετα, η Μπαρτσελόνα, παρά τα δικά της, πολύ πιο περιορισμένα στραβοπατήματα, βρισκόταν στην κορυφή με 18 βαθμούς, έναντι 14 των "μερένγκες". Το μεγάλο πρόβλημα για τους Καταλανούς ήταν η απουσία του τραυματισμένου Μέσι και το αν οι συμπαίκτες του θα μπορούσαν να καλύψουν επάξια το κενό του. Οι "culés" προηγήθηκαν 2-0 στο ημίχρονο (Κοουτίνιο και Σουάρες), ένιωσαν την πίεση των "μπλάνκος" στο ξεκίνημα της επανάληψης μετά το 2-1 του Μαρσέλο, όμως στη συνέχεια κυριάρχησαν απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο και πετυχαίνοντας τρία ακόμα τέρματα (δυο με τον Σουάρες και ένα με τον Βιδάλ), διέλυσαν τη Ρεάλ στην πρώτη "manita" (πεντάρα) σε clásico μετά από οκτώ χρόνια και το ιστορικό 5-0 του 2010 στο πρώτο ντέρμπι αιωνίων του Ζοζέ Μουρίνιο.

Αυτό ήταν και το τελευταίο παιχνίδι του Τζούλεν Λοπετέγκι στον πάγκο των "μερένγκες", αφού λίγες ώρες αργότερα έμαθε την απόλυσή του από τον σύλλογο της Μαδρίτης. Ακολούθησε η κλήρωση του Copa del Rey την 1η Φεβρουαρίου, που έφερε αντιμέτωπες Ρεάλ και Μπάρτσα για πρώτη φορά στα ημιτελικά του θεσμού μετά τη σεζόν 2012/13, όταν οι "μπλάνκος" είχαν πάρει την πρόκριση με το εμφατικό 1-3 μέσα στο "Καμπ Νόου". Στο πρώτο ματς, οι "μπλαουγκράνα" ξεκίνησαν χωρίς τον Μέσι στην αρχική τους ενδεκάδα, αφού ο Αργεντίνος βρισκόταν στον πάγκο έχοντας μόλις επιστρέψει στην αγωνιστική δράση μετά από τραυματισμό. Η Ρεάλ προηγήθηκε πολύ νωρίς (6') με τον Λούκας Βάθκεθ, έχασε ευκαιρίες για να αυξήσει το σκορ, όμως τελικά ισοφαρίστηκε στο 57' από τον Μάλκομ. Ο Μέσι μπήκε ως αλλαγή, αλλά δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του, έτσι το τελικό 1-1 άφησε ανοιχτούς τους λογαριασμούς για τον επαναληπτικό της Μαδρίτης.

Το βράδυ της 27ης Φεβρουαρίου οι δυο "αιώνιοι" παρατάχθηκαν στη σέντρα του "Μπερναμπέου" για να διεκδικήσουν το εισιτήριο για τον τελικό του "Benito Villamarín". Η Ρεάλ μπήκε σαφώς πιο δυνατά και επέβαλλε τον ρυθμό της, πίεσε ψηλά, δημιούργησε ευκαιρίες, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει, είτε λόγω αστοχίας, είτε λόγω των επεμβάσεων του Τερ Στέγκεν. Κόντρα στην εικόνα του αγώνα, ήταν η Μπάρτσα εκείνη που προηγήθηκε στο ξεκίνημα της επανάληψης με τον Σουάρες (50') και από εκείνο το σημείο και μετά, οι "μπλαουγκράνα" πήραν το πάνω χέρι πετυχαίνοντας δυο ακόμα τέρματα, ένα αυτογκόλ του Βαράν (69') και ένα πέναλτι του Σουάρες (73'), που διαμόρφωσαν το τελικό 0-3 και έστειλαν τους Καταλανούς στον έκτο συνεχόμενο τελικό τους στη διοργάνωση. Ήταν το πέμπτο συνεχόμενο clásico, είτε πρωταθλήματος, είτε Κυπέλλου, στο οποίο ο Ερνέστο Βαλβέρδε έμεινε αήττητος, συνεχίζοντας το εντυπωσιακό του σερί!

1. REAL MADRID - FC BARCELONA 0-3 (23/12/2017)

Ερνέστο Βαλβέρδε, το αφεντικό των clásicos

Βαλβέρδε και Ζιντάν στο πρώτο clásico πρωταθλήματος του Ισπανού (AP Photo/Paul White)

- Διοργάνωση: Πρωτάθλημα 2017/18 (17η αγωνιστική)

- Σκόρερ: - / Σουάρες (54'), Μέσι (64'), Βιδάλ (89')

Ο εορταστικός "μποναμάς" ήρθε για τους παίκτες της Μπαρτσελόνα δυο μέρες πριν τα Χριστούγεννα, με το εντυπωσιακό 0-3 μέσα στο "Μπερναμπέου". Η υπεροχή των "μπλαουγκράνα" ήταν σαρωτική στο δεύτερο ημίχρονο και το τελικό αποτέλεσμα έβγαλε επίσημα τη Ρεάλ εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος, αφού οι "μερένγκες" έμειναν 14 βαθμούς πίσω από τους Καταλανούς. Ήταν το πρώτο clásico του Βαλβέρδε στο πρωτάθλημα.

- Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Καρβαχάλ, Ράμος, Βαράν, Μαρσέλο, Κασεμίρο (72' Μάρκο Ασένσιο), Μόντριτς, Κόβατσιτς (72' Μπέιλ), Κρόος, Ρονάλντο, Μπενζεμά (65' Νάτσο).

- Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σέρτζι Ρομπέρτο (89' Βιδάλ), Πικέ, Βερμάλεν, Άλμπα, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς, Παουλίνιο (83' Αντρέ Γκόμες), Ινιέστα (76' Σεμέδο), Μέσι, Σουάρες.

2. FC BARCELONA - REAL MADRID 2-2 (6/5/2018)

Ερνέστο Βαλβέρδε, το αφεντικό των clásicos

Το clásico του δεύτερου γύρου στο περσινό πρωτάθλημα, ήταν το τελευταίο του Ρονάλντο.

- Διοργάνωση: Πρωτάθλημα 2017/18 (36η αγωνιστική)

- Σκόρερ: Σουάρες (10'), Μέσι (52') / Ρονάλντο (15'), Μπέιλ (72')

Ήταν ένα ματς χωρίς βαθμολογική σημασία, αφού η Μπαρτσελόνα είχε ήδη κατακτήσει τον τίτλο. Το ισόπαλο αποτέλεσμα ήταν δίκαιο, με τη Ρεάλ να απαντάει και στις δυο φορές που προηγήθηκαν οι γηπεδούχοι. Αυτό ήταν το τελευταίο clásico τριών μεγάλων ποδοσφαιρικών προσωπικοτήτων, του Κριστιάνο Ρονάλντο, του Αντρές Ινιέστα και του Ζινεντίν Ζιντάν, αλλά και η τελευταία φορά που είδαμε στην αρχική ενδεκάδα της Ρεάλ το περίφημο BBC, δηλαδή τους Κριστιάνο, Μπενζεμά και Μπέιλ.

- Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σέρτζι Ρομπέρτο, Πικέ, Ουμτιτί, Άλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Κοουτίνιο (45' Σεμέδο), Ινιέστα (57' Παουλίνιο), Μέσι, Σουάρες (89' Αλκάθερ).

- Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Νάτσο (67' Βάθκεθ), Βαράν, Ράμος, Μαρσέλο, Κασεμίρο, Μόντριτς, Κρόος (84' Κόβατσιτς), Μπενζεμά, Μπέιλ, Ρονάλντο (46' Ασένσιο).

3. FC BARCELONA - REAL MADRID 5-1 (28/10/2018)

Ερνέστο Βαλβέρδε, το αφεντικό των clásicos

Το 5-1 του περασμένου Οκτωβρίου ήταν το τελευταίο ματς του Τζούλεν Λοπετέγκι στον πάγκο της Ρεάλ (AP Photo/Joan Monfort)

- Διοργάνωση: Πρωτάθλημα 2018/19 (10η αγωνιστική)

- Σκόρερ: Κοουτίνιο (10'), Σουάρες (29', 74' & 82'), Βιδάλ (86') / Μαρσέλο (49')

Στο πρώτο clásico του φετινού πρωταθλήματος, η Μπαρτσελόνα διέλυσε τη Ρεάλ, στην πρώτη πεντάρα σε ντέρμπι "αιωνίων" μετά από το 2010! Ήταν το τελευταίο παιχνίδι στον πάγκο της Ρεάλ για τον Τζούλεν Λοπετέγκι, ο οποίος απολύθηκε από το πόστο του λίγες ώρες αργότερα. Τα σημαντικότερα στοιχεία του ματς ήταν η απουσία - λόγω τραυματισμού - του Μέσι (ο οποίος παρακολούθησε τον αγώνα από τις κερκίδες του "Καμπ Νόου") και φυσικά το χατ-τρικ του Σουάρες.

- Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σέρτζι Ρομπέρτο, Άλμπα, Πικέ, Λανγκλέ, Ράκιτιτς, Αρτούρ (84' Βιδάλ), Μπουσκέτς, Ραφίνια (68' Σεμέδο), Κοουτίνιο (74' Ντεμπελέ), Σουάρες.

- Ρεάλ Μαδρίτης (Τζούλεν Λοπετέγκι): Κουρτουά, Νάτσο, Μαρσέλο (81' Μαριάνο), Ράμος, Βαράν (46' Βάθκεθ), Κρόος, Κασεμίρο, Μόντριτς, Μπενζεμά, Μπέιλ (77' Ασένσιο), Ίσκο.

4. FC BARCELONA - REAL MADRID 1-1 (6/2/2019)

Ερνέστο Βαλβέρδε, το αφεντικό των clásicos

Ο Σαντιάγο Σολάρι είναι ο τρίτος προπονητής της Ρεάλ που αντιμετώπισε σε clásico ο Βαλβέρδε (AP Photo/Emilio Morenatti)

- Διοργάνωση: Κύπελλο 2018/19 (ημιτελικά)

- Σκόρερ: Μάλκομ (57') / Βάθκεθ (6')

Ο πρώτος φετινός ημιτελικός του ισπανικού Κυπέλλου ολοκληρώθηκε με το ισόπαλο 1-1 σε ένα πολύ μέτριο παιχνίδι, που απλά άφησε ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς. Ο Μέσι ξεκίνησε στον πάγκο και μπήκε ως αλλαγή, χωρίς όμως να προσφέρει ιδιαίτερη βοήθεια στην ομάδα του. Ήταν το πρώτο clásico του Βαλβέρδε με αντίπαλο τον Σολάρι, τον τρίτο προπονητή της Ρεάλ που αντιμετώπισε ο Ισπανός σε ντέρμπι "αιωνίων", μετά τους Ζιντάν και Λοπετέγκι.

- Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σεμέδο, Πικέ, Λανγκλέ, Άλμπα, Ράκιτιτς (63' Βιδάλ), Μπουσκέτς, Αρτούρ, Μάλκομ (76' Αλενιά), Σουάρες, Κοουτίνιο (63' Μέσι).

- Ρεάλ Μαδρίτης (Σαντιάγο Σολάρι): Νάβας, Καρβαχάλ, Βαράν, Ράμος, Μαρσέλο, Γιορέντε (63' Κασεμίρο), Μόντριτς, Κρόος, Βάθκεθ (84' Ασένσιο), Μπενζεμά, Βινίσιους (63' Μπέιλ).

5. REAL MADRID - FC BARCELONA 0-3 (27/2/2019)

Ερνέστο Βαλβέρδε, το αφεντικό των clásicos

Ράμος και Μέσι, οι δυο αρχηγοί πριν τη σέντρα του clásico.

- Διοργάνωση: Κύπελλο 2018/19 (ημιτελικά)

- Σκόρερ: - / Σουάρες (50' & 73'), Βαράν (69' αυτογκόλ)

Η ρεβάνς του 1-1 ολοκληρώθηκε με έναν ακόμα θρίαμβο των "μπλαουγκράνα" μέσα στο "Μπερναμπέου", αφού ο Βαλβέρδε με το εμφατικό 0-3 οδήγησε για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν την ομάδα του στον τελικό του Κυπέλλου, προετοιμάζοντας το έδαφος για ένα δεύτερο συνεχόμενο νταμπλ στην Ισπανία. Ντεμπελέ, Σουάρες και Τερ Στέγκεν ήταν οι κορυφαίοι των "μπλαουγκράνα" που πήραν τη νίκη, επειδή εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τις λίγες τους ευκαιρίες, σε αντίθεση με τη Ρεάλ που σπατάλησε τις δικές της.

- Ρεάλ Μαδρίτης (Σαντιάγο Σολάρι): Νάβας, Καρβαχάλ, Βαράν, Ράμος, Ρεγκιλόν, Κασεμίρο (75' Βαλβέρδε), Κρόος, Μόντριτς, Βάθκεθ (68' Μπέιλ), Μπενζεμά, Βινίσιους (86' Ασένσιο).

- Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σεμέδο, Λανγκλέ, Πικέ, Άλμπα, Μπουσκέτς (86' Αρτούρ), Σέρτζι Ρομπέρτο, Ράκιτιτς, Μέσι, Σουάρες (78' Βιδάλ), Ντεμπελέ (75' Κοουτίνιο).

Βίντεο: Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης 5-1, highlights (28/10/2018)

News 24/7

24MEDIA NETWORK