Η παρουσίαση της Ισλανδίας

Το Contra.gr σκιαγραφεί το προφίλ της Ισλανδίας ενόψει του Euro 2016. Η πορεία στα προκριματικά, η παράδοση στη διοργάνωση, ο όμιλος, το ρόστερ, το αστέρι, ο προπονητής, το σύστημα, οι εμφανίσεις και ο πιο... τρελός οπαδός της ομάδας.

Η παρουσίαση της Ισλανδίας

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη του Euro 2016 το Contra.gr παρουσιάζει τις ομάδες που προκρίθηκαν στην τελική φάση της διοργάνωσης. Η Ισλανδία είναι μια ομάδα πρωτάρα στις μεγάλες διοργανώσεις, έρχεται όμως με φόρα και πάθος και είναι έτοιμη να κάνει ζημιές.

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ EURO

Η παρουσίαση της Ισλανδίας

Η Ισλανδία προκρίθηκε ως δεύτερη από τον πρώτο όμιλο, πίσω από την πρωτοπόρο Τσεχία. Συγκέντρωσε 20 βαθμούς με έξι νίκες δύο ισοπαλίες και δύο ήττες. Το αξιοσημείωτο στον όμιλο αυτό είναι ότι έμεινε εκτός, τερματίζοντας στην 4η θέση, η Ολλανδία.

ΟΜΙΛΟΣ

Η Ισλανδία βρίσκεται στον 6ο όμιλο μαζί με την Αυστρία, την Ουγγαρία και την Πορτογαλία.

ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΑ EURO

Είναι η πρώτη φορά που η Ισλανδία συμμετέχει στα τελικά της διοργάνωσης.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Τερματοφύλακες

Χάνες Χάλντορσον (Μπόντο Γκλιμτ), Έγκμουντουρ Κρίστινσον (Χάμαρμπι), Ίνγκβαρ Γιόνσον (Σάντεφιορντ)

Αμυντικοί

Μπίρκιρ Σίβαρσον (Χάμαρμπι), Χάουκουρ Χέινταρ Χάουκσον (ΑΙΚ Στοκχόλμης), Χέρτουρ Χέρμανσον (Γκέτεμποργκ), Σβέριρ Ίνγκασον (Λόκερεν), Ράγκναρ Σίγκουρτσον (Κρασνοντάρ), Κάρι Άρνασον (Μάλμε), Χέρντουρ Μάγκνουσον (Τσεζένα), Άρι Σκούλασον (Οντένσε)

Μέσοι

Γιόχαν Γκούντμουνσον (Τσάρλτον), Μπίρκιρ Μπιάρνασον (Βασιλεία), Γκίλφι Σίγκουρτσον (Σουόνσι), Ρούναρ Σιγκούριονσον (Σούντσβαλ), Άρον Γκούναρσον (Κάρντιφ), Τέοντορ Μπιάρνασον (Άαρχους), Έμιλ Χάλφρεντσον (Ουντινέζε), Άρνορ Τράουστασον (Νόρκεπινγκ)

Επιθετικοί

Κόλμπεϊν Σίγκτορσον (Ναντ), Άλφρεντ Φινμπόγκασον (Άουγκσμπουργκ), Γιον Μπέντβαρσον (Κάιζερσλάουτερν), Έιντουρ Γκούντγιονσεν (Μόλντε)

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ

Related content

Ο Γκίλφι Σίγκουρτσον είναι μέλος μιας ομάδας η οποία βασίζεται περισσότερο στο πάθος που βγάζει στον αγωνιστικό χώρο, από ποδοσφαιριστές όμως δεν έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα να διακριθούν σε μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους. Αυτή είναι και η διαφορά του με τους συμπαίκτες του και για αυτό το λόγο αναμένεται να ηγηθεί της εθνικής Ισλανδίας στο τουρνουά. Η ποδοσφαιρική του ηλικία είναι τέτοια που δεν του επιτρέπει να προσφέρει πολλά αγωνιστικά με την εμπειρία του, αλλά το αντισταθμίζει με την ανταγωνιστικότητα.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Η παρουσίαση της Ισλανδίας

Ο Λαρς Λάκερμπακ είναι ένας έμπειρος προπονητής οποίος οδήγησε την Ισλανδία για πρώτη φορά στην ιστορία της στα τελικά μιας μεγάλης διοργάνωσης και μάλιστα κατάφερε να το κάνει με τρόπο που φαινόταν πάρα πολύ εύκολος. Η Ισλανδία βασίζεται μεν στη δίψα των ποδοσφαιριστών της για διάκριση, αφού αυτή θα είναι μία πολύ μεγάλη ευκαιρία για τους ίδιους να ακουστούν σε ολόκληρη την Ευρώπη, ωστόσο το δυνατό χαρτί τους δεν είναι άλλος από τον προπονητή της ομάδας τους που έχει πολλά χρόνια εμπειρίας στους πάγκους (ειδικά στο Σουηδικό) και είναι αυτός που ξέρει πως να διαχειριστεί τις καταστάσεις που δημιουργούνται σε μία διοργάνωση σαν το Euro.

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Η παρουσίαση της Ισλανδίας

Ο Λαρς Λάκερμπακ παρατάσσει την ομάδα του με το κλασικό 4-4-2, με κάποιες παραλλαγές του στη διάρκεια του αγώνα. Όσον αφορά στα πλάνα 11άδας που έχει ενόψει Euro, αν κρίνουμε από τα τελευταία ματς προετοιμασίας της Ισλανδίας, τους εκλεκτούς του Σουηδού προπονητή αποτελούν οι: Χάλντορσον, Σίβαρσον, Ρ. Σίγκουρτσον, Άρνασον, Σκούλασον, Γκούναρσον, Γκ. Σίγκουρτσον, Χάλφρεντσον, Σίγκτορσον, Μπέντβαρσον.

Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ

Η παρουσίαση της Ισλανδίας

Ο ΠΙΟ ΤΡΕΛΟΣ ΟΠΑΔΟΣ

Η παρουσίαση της Ισλανδίας

Ο STOIXIMAN ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Η Ισλανδία προσφέρεται στο 100.00 για την πρωτιά στη διοργάνωση.

News 24/7

24MEDIA NETWORK