Ο one of our own της Τούμπας

Στην Αγγλία, για κάθε ομάδα, ο παίκτης που βγαίνει από την ακαδημία της, είναι ξεχωριστός. Τον συνοδεύει η στάμπα του "one of our own" που συνήθως τραγουδούν οι οπαδοί της ομάδας προς τιμήν του, χαρακτηρίζοντάς τον "έναν από εμάς". Ο Στέφανος Αθανασιάδης είναι ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα τέτοιας περίπτωσης, και κλείνει σήμερα τα 28 του χρόνια. Το Contra ψάχνει 28 στιγμές της πορείας του αρχηγού του ΠΑΟΚ, που μετρά 20 χρόνια παρουσίας στο εσωτερικό του Δικεφάλου του βορρά. Από την φορά που μπήκε στο γήπεδο της Τούμπας φορώντας ερυθρόλευκα, μέχρι τις φορές που οι οπαδοί του ΠΑΟΚ κλωτσούσαν το αυτοκίνητό του και τον αποδοκίμαζαν, από τις αυγομαχίες και τους ποντιακούς χορούς μέχρι το ψάρεμα και το κυνήγι, μια μεγάλη διαδρομή εντός και εκτός γηπέδου.

Ο one of our own της Τούμπας

Σε ηλικία 13 ετών, ο Στέφανος Αθανασιάδης ήδη μετρούσε πέντε χρόνια εντός ΠΑΟΚ, καθώς είχε ενταχθεί στις ακαδημίας του Δικεφάλοτυ του βορρά από το 1996. Στις 22 Νοεμβρίου 2001, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στην Τούμπα την Αϊντχόφεν, στο πλαίσιο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Το εθιμοτυπικό θέλει παιδιά από την ακαδημία τουμ ΠΑΟΚ να φορούν φανέλες των δυο ομάδων και να συνοδεύουν τους παίκτες. Φυσικά, η όλη διαδικασία έγινε με κλήρωση διότι δεν υπήρχαν και πολλά πρόθυμα παιδιά να φορέσουν τις φανέλες της Αϊντχόφεν, λόγω...χρώματος. Οι Ολλανδοί αγωνίστηκαν στην Τούμπα μα την ερυθρόλευκη στολή τους, με τον Αθανασιάδη να είναι στα παιδάκια που θα την φορούσαν. Ήταν άλλωστε το... τίμημα του να συνοδέψει στον αγωνιστικό χώρο παίκτη του ΠΑΟΚ. Ο Στέφανος Αθανασθάδης λόγω ύψους ξεχώριζε και η φωτογραφία έχει μείνει ως ανάμνηση για εκείνον, καθώς έζησε από μέσα στην περιβόητη βοή της Τούμπας, έχοντας τότε ως όνειρο το να τη προκαλέσει κάποια στιγμή εκείνος...

Ο one of our own της Τούμπας

Η αγάπη του Κλάους (υπάρχουν ακόμα αρκετοί που θεωρούν οτι ο "Κλάους" είναι παρατσούκλι ή υποκοριστικό, αν και είναι το δεύτερό του όνομα, "επίσημο", καθώς είναι βαφτισμένος ως "Στέφανος – Κλάους") για τον ΠΑΟΚ είναι πέραν αμφισβήτησης. Αρκετές φορές έχει παρακολουθήσει παιχνίδια του ΠΑΟΚ από την κερκίδα, όχι μόνο στην Τούμπα αλλά και εκτός έδρας, και όχι μόνο στο ποδόσφαιρο. Στις 13 Οκτωβρίου 2005, ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τον Άρη, στα πλάισια του κυπέλλου στο μπάσκετ, σε νοκ άουτ παιχνίδι που έγινε στην έδρα του ΠΑΟΚ. Ο Κλάους, μαζί με τους Γεωργίου, Παπαστεργίου και Κουρδάκη, συμπαίκτες του στην Κ17 του Δικεφάλου του βορρά, πήγε στο γήπεδο, και φυσικά, δεν πήγε απλά για δει το παιχνίδι, αλλά για να... βγάλει το λαρύγγι του. Και φυσικά, πήγαινε ντυμένος "οπαδικά", με το ασπρόμαυρο "παλαιστινιακό" (must ΠΑΟΚτσίδικο αξεσουάρ για πολλά χρόνια, λίγο μετά τα πορτοκαλί φλάι) και...έτοιμος για το επόμενο σύνθημα.

???? ???? ??????? ?????? ????????
???? ???? ??????? ?????? ???????? WWW.MEGAPRESS.GR

Σε ηλικία 19 ετών, ο Αθανασιάδης είχε ήδη στείλει το μήνυμά του προς κάθε κατεύθυνση. Ήταν ο αρχισκόρερ της Κ20 του ΠΑΟΚ. Εκείνη την εποχή, το Ελληνικό ποδόσφαιρο ζούσε ακόμα στον αστερισμό του Σωτήρη Νίνη, με την κάθε ομάδα να θέλει να αναδείξει τα δικά της ταλέντα, και ο Δικέφαλος του βορρά, με τα οικονομικά του να είναι κάτω του μετρίου έψαχνε απο κάπου να πιαστεί, ένα σημάδι ελπίδας από την ίδια του την οικογένεια. Ο Αθανασιάδης είχε ήδη κάνει το "κλικ" στον Ίλιε Ντουμιτρέσκου, που είχε ζητήσει την παρουσία του στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας, και ο Γιώργος Παράσχος τον βρήκε εκεί και ου έδωσε τη πρώτη επαγγελματική συμμετοχή στις 24Φεβρουαρίου 2007. Λίγες ημέρες νωρίτερα, είχε παραχωρήσει συνέντευξη στην εφημερίδα Goal News. "H μέρα μου ξεκινά νωρίς το πρωί. Στις 11 συνήθως κάνουμε προπόνηση. Mετά επιστροφή στο σπίτι για ξεκούραση και διάβασμα. Tο βράδυ σχολείο... Πηγαίνω βλέπεις σε νυχτερινό λύκειο για να έχω χρόνο για το ποδόσφαιρο" εξηγούσε στον συνάδερφο Σάββα Τζιομπάγολου, στην οποία σημείωνε:

- Φαντάζεσαι το γήπεδο της Τούμπας γεμάτο; Kαι εσύ να παίζεις και να βάζεις γκολ;

«Mην το συζητάς... αυτό είναι το όνειρό μου. Kαι ξέρεις τι κάνω όταν σκοράρω;».

- Tι;

«Tρέχω κατευθείαν στα κάγκελα. Nα το πανηγυρίσω με τον κόσμο... όνειρα...».

Ο one of our own της Τούμπας

Όπως το πρώτο του επίσημο ματς με την φανέλα του ΠΑΟΚ ήρθε σε ήττα των ασπρόμαυρων από την Λάρισα, έτσι και το πρώτο του γκολ το σημείο σε παιχνίδι στο οποίο οι ασπρόμαυροι ηττήθηκαν από την Λάρισα. Το γκολ με το οποίο ο Αθανασιάδης "συστήθηκε" στην Σούπερ Λιγκ δεν ήταν "απλά ένα γκολ". Άγγιγμα – υποδοχή της μπάλας με το δεξί και πέρασμά της κάτω από τα πόδια του αντιπάλου, και πλασέ με τη μια, καθώς με το σώμα, με "μεταβολή", ο Αθανασιάδης έχει αφήσει πίσω του τον προσωπικό του αντίπαλο... σα να μην υπάρχει (το κερασάκι σε αυτό είναι η ασίστ του Σνάουτσνερ με σέντρα με το αριστερό(!). Όλα αυτά στις 20 Απριλίου 2008, στο φινάλε μιας σεζόν που θα μείνει στο μυαλό όλων ως η σεζόν "με τις σαρδέλες" εξαιτίας μιας παροιμίας που είχε πει ο Φερνάντο Σάντος σε μια από τις συνεντεύξεις Τύπου μεσούσης της χρονιάς.

Σχεδόν ένα μήνα αργότερα, έρχεται η επιβράβευση. Ο Στέφανος Αθανασιάδης, με το φινάλε της σεζόν, υπογράφει νέο τετραετές συμβόλαιο, μέχρι το 2012. Η έμπρακτη επιβράβευση, και πιστοποίηση για την ανοδική του πορεία ήρθε με την διοίκηση Ζαγοράκη να του δείχνει μεγάλη εμπιστοσύνη, σε ένα διάστημα στο οποίο η ΑΕΚ είχε αρχίσει να "ψάχνεται". Για το εθιμοτυπικό, ο Αθανασιάδης, μαζί με τον Βαγγέλη Γεωργίου, "σειρά του" στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, φωτογραφήθηκαν με τον τεχνικό διευθυντή της ΠΑΕ Ζήση Βρύζα με αφορμή το νέο συμβόλαιο που είχαν αμφότεροι υπογράψει.

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΤΩΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΕ ΠΑΟΚ / ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΡΥΖΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΤΩΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΕ ΠΑΟΚ / ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΡΥΖΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ MOTIONTEAM

Το δεύτερο γκολ του Κλάους έμελλε να είναι και νικητήριο. Ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τον Θρασύβουλο στη Φυλή. Ο Φερνάντο Σάντος ρίχνει στον αγωνιστικό χώρο τον Αθανασιάδη στο 89', καθώς έβλεπε την ομάδα του να έχει μείνει στο 1-1. Πριν καλά – καλά συμπληρώσει 100 δευτερόλεπτα στον αγωνιστικό χώρο, ο Αθανασιάδης, "τρυπώνει" σε γέμισμα που έγινε στην μεγάλη περιοχή του Θρασύβουλου και με προβολή κάνει το 1-2. Όπως το πρώτο, έτσι και το δεύτερο γκολ του ήταν χαρακτηριστικό του. Ούτε κουβάλημα της μπάλας, ούτε ντρίπλα, ούτε τίποτε άλλο. Στο "τσακ – μπαμ"...

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ-ΠΑΟΚ / SUPERLEAGUE / THRASIVOULOS-PAOK
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ-ΠΑΟΚ / SUPERLEAGUE / THRASIVOULOS-PAOK ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στις 28 Ιανουαρίου 2009, ο Αθανασιάδης γράφει την πρώτη του συμμετοχή σε ντέρμπι αιωνίων της Θεσσαλονίκης. Και όχι σε ένα απλά ντέρμπι. Σε δεύτερο ματς κυπέλλου, στο "Κλ. Βικελίδης", μπαίνει ως αλλαγή, σε ματς που πήγε στην παράταση και μετά στα πέναλτι. Και μάλιστα κλήθηκε να εκτελέσει και ένα. Στα 20 του, ο Αθανασιάδης, πήρε τη μπάλα, εκτέλεσε εύστοχα, παρά την προσπάθεια του Σηφάκη, και έβαλε τον δείκτη του δεξιού του χεριού κάθετα στο στόμα του, ζητώντας από το γήπεδο που ήτα γεμάτο από φιλάθλους του Άρη, να σωπάσουν. Η αλήθεια είναι πως το γήπεδο είχε σωπάσει λόγω της εύστοχης εκτέλεσης πέναλτι, καθώς με τη κίνησή του, πέτυχε...το αντίθετο.

Ο one of our own της Τούμπας

Το πρώτο γκολ του Στέφανου Αθανασιάδη κόντρα στον Ολυμπιακό δεν ήρθε με την φανέλα του ΠΑΟΚ... Ο Κλάους αντιμετώπισε ως παίκτης του Πανσερραϊκού τους ερυθρόλευκους στον θεσμό του κυπέλλου, τη σεζόν στην οποία είχε παραχωρηθεί δανεικός. Ο Αθανασιάδης πέτυχε το ένα από τα τρία γκολ του Πανσερραϊκού στη μεγάλη νίκη με σκορ 3-1, με την οποία οι Σερραίοι πήραν την πρόκριση για την επόμενη φάση. Στη φωτογραφία, δυο παίκτες που είναι δηλωμένοι φίλοι του ΠΑΟΚ, όταν και τέθηκαν αντιμέτωποι, φορώντας φανέλες ερυθρόλευκων ομάδων. Στο μαρκάρισμα του Αθανασιάδη είναι ο Κυριάκος Παπαδόπουλος.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ / ΑΓΩΝΑΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ
ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ / ΑΓΩΝΑΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ MOTIONTEAM

Μία από τις πιο μεγάλες χαμένες ευκαιρίες του Αθανασιάδη στην καριέρα του χάθηκε στις 20 Ιανουαρίου 2010. Ο Κλάους μπαίνει ως αλλαγή για τον Πανσερραϊκό στο παιχνίδι κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος του βορρά προηγείται με 0-2 και στο 85' ο Αθανασιάδης χάνει την ευκαιρία να μειώσει το σκορ και να βάλει τον Πανσερραϊκό στο παιχνίδι. Αυτό ήταν το πρώτο και μοναδικό μέχρι στιγμής παιχνίδι στο οποίο ο Αθανασιάδης έχει βρεθεί αντίπαλος με τον ΠΑΟΚ. Έπαιξε για μόλις εννιά λεπτά, και τρία λεπτά αφότου είχε περάσει στο παιχνίδι έχασε την ευκαιρία να χριστεί σκόρερ. Πως θα ένιωθε; Θα το ήθελε πολύ, όπως κάθε νεαρός που παραχωρείται ως δανεικός, θέλει να σκοράρει εναντίον της ομάδας του, στο πλαίσιο της λογικής του "αν δεν τους πληγώσεις, δε θα σε υπολογίζουν"....

Η χαμένη ευκαιρία του Αθανασιάδης είναι στο 10':20'' του βίντεο

Ο Αθανασιάδης επέστρεψε στην Τούμπα την σεζόν 2010-11, και...φλερτάρει με τον εκ νέου δανεισμό, όμως μένει, έστω και ως παίκτης που έβλεπε την...αποστολή με τα κυάλια, στο ξεκίνημα της σεζόν. Ο Μάκης Χάβος παίρνει τη σκυτάλη από τον Παύλο Δερμιτζάκη και... βγάζει τον Κλάους από την ναφθαλίνη. Η πρώτη συμμετοχή του Αθανασιάδη, στην δεύτερη θητεία του με την φανέλα του ΠΑΟΚ καταγράφηκε στις 21 Οκτωβρίου 2010, στο Μαδριγάλ, με τον ΠΑΟΚ να χάνει από την Βιγιαρεάλ με 1-0, και τον Κλάους να περνάει ως αλλαγή.

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ - ΠΑΟΚ (EUROPA LEAGUE - 3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)
ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ - ΠΑΟΚ (EUROPA LEAGUE - 3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ) MOTIONTEAM

Η πρώτη συμμετοχή στο πρωτάθλημα, ήρθε σχεδόν ενάμιση μήνα μετά, και ήταν κόντρα στην ομάδα με την οποία ο Κλάους έχει συνδέσει αρκετές... "πρωτιές" του, την Λάρισα. Μάλιστα, το παιχνίδι έγινε στο "AEL FC Arena", και μάλιστα ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι του γηπέδου. Ο ΠΑΟΚ, στις 5 Δεκεμβρίου 2010, επιβλήθηκε της Λάρισας με 1-2, με τον Αθανασιάδη να πετυχαίνει το γκολ που έδωσε στον Δικέφαλο του βορρά τη νίκη, και τον Μπρούνο Τσίρίλο να το πανηγυρίζει ρίχνοντας... ένα χέρι ξύλο στον συμπαίκτη του.

Ο one of our own της Τούμπας

Το πρώτο του γκολ, με την φανέλα του ΠΑΟΚ, σε έναν εκ των τριών της Αθήνας ήρθε στις 8 Μαΐου 2011, σε παιχνίδι των πλέι οφ, κόντρα στον Παναθηναϊκό. Και ο Αθανασιάδης, κατάφερε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, καθώς είχε βάλει τον Δικέφαλο του βορρά μπροστά στο σκορ. Ο Κλάους αξιοποίησε την πάσα του Βιερίνια, έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Τζόρβα και άνοιξε το σκορ. Στην φωτογραφία, η μπάλα έχει ήδη καταλήξει στο βάθος της εστίας του Παναθηναϊκού και ο Αθανασιάδης ξεκινά το δρόμο για την θύρα 4, της οποίας τη βοή προκάλεσε το δικό του γκολ, όπως ακριβώς ονειρευόταν.

Ο one of our own της Τούμπας

Ο Αθανασιάδης έχει πλέον κερδίσει με το σπαθί του θέση βασικού στο ρόστερ των ασπρόμαυρων και για πρώτη φορά τελειώνει παιχνίδι με... 1,5 γκολ. Ο ΠΑΟΚ φτάνει, με δυο νίκες επί της Βαλερέγκα, στην πρόκριση στα πλέι φο του Γιουρόπα Λιγκ, με τον Κλάους να κάνει το 2-0 μετά από ασίστ του Γιώργου Φωτάκη και να αλλάζει ρόλους με τον συμπαίκτη του στο 3-0, όταν εκείνος ήταν ο δημιουργός και ο Γιώργος Φωτάκης πήρε το ριμπάουντ από την προσπάθειά του και χρίστηκε ο σκόρερ του τρίτου τέρματος του ΠΑΟΚ. Όλα αυτά στις 4 Αυγούστου 2011, με τον Αθανασιάδη να έχει ήδη αρχίσει να... φορτώνει τον προσωπικό του Ευρωπαϊκό λογαριασμό με γκολ.

Ο ίδιος το ξεχωρίζει ανάμεσα από πολλά γκολ, και δεν έχει άδικο. Δεν είναι μόνο η συνολική προσπάθεια που κατέληξε στα δίχτυα, αλλά κυρίως ο αντίπαλος. Ο ΠΑΟΚ, στις 30 Νοεμβρίου 2011 αντιμετώπισε την Τότεναμ στο ιστορικό Γουάιτ Χαρτ Λέιν, και ο Αθανασιάδης, ήταν το σκόρερ του δεύτερο τέρματος του Δικέφαλου, μετά από ασίστ του Γιώργου Γεωργιάδη. Οι ασπρόμαυροι έφυγαν ως θριαμβευτές με σκορ 1-2, με τον Αθανασιάδη, στο αεροπλάνο της επιστροφής στην Θεσσαλονίκη, να βάλει την υπογραφή του στο match programm που εξέδωσαν οι Άγγλοι για την αναμέτρηση.

Ο one of our own της Τούμπας

Στην εποχή Δώνη, ο ΠΑΟΚ πέρασε από πολλά σκαμπανεβάσματα. Στο κύπελλο, ο Δικέφαλος του βορρά ηττήθηκε στο πρώτο παιχνίδι για την φάση των 16 από την Καλλιθέα με 2-0 και κλήθηκε να το ανατρέψει στο δεύτερο ματς της Τούμπας. Στις 24 Ιανουαρίου, ο Δικέφαλος του βορρά έμοιαζε καζάνι που βράζει και έψαχνε νίκη πρόκρισης και ηρεμίας. Η...τάξη αποκαταστάθηκε με τον ΠΑΟΚ να προηγείται με 5-0 στο ημίχρονο και να φτάνει τελικά σε νίκη, με τον Στέφανο Αθανασιάδη να σημειώνει το πρώτο του χατ τρικ με την ασπρόμαυρη φανέλα, καθώς σημείωσε το πρώτο, το τέταρτο και το έκτο γκολ της ομάδας του.

Ο Στέφανος Αθανασιάδης πηγαίνει στην προπόνηση, στις 5 Μαρτίου 2013 και όλοι ασχολούνται με εκείνον. Ή μάλλον με το τελευταίο του τατουάζ, το οποίο ήταν σε εμφανές σημείο. Ο Κλάους "χτύπησε" στο δεξί μέρος του λαιμού του ένα ρολόι – ξυπνητήρι, το οποίο όπως ήταν αναμενόμενο, τραβάει όλα τα βλέμματα. Στην πορεία, αυτό το ξυπνητήρι αποτελεί μέρος συζήτησης των ΠΑΟΚτσήδων, και όχι μόνο...

Ο one of our own της Τούμπας

Τα πλέι οφ του 2013 ξεκινούν για τον ΠΑΟΚ με δυο διαδοχικές ήττες. Αρχικά από τον Ατρόμητο με 2-1 στην Αθήνα και στη συνέχεια με 1-0 από τον ΠΑΣ στη Τούμπα. Μετά τη λήξη του αγώνα με την ομάδα των Ιωαννίνων, στις 19 Μαΐου 2013, έξω από την Τούμπα έχουν συγκεντρωθεί φίλαθλοι του ΠΑΟΚ και θα βάζουν με όλους και με όλα. Η αποστολή του ΠΑΟΚ έμεινε για αρκετή ώρα στα αποδυτήρια ώσπου τελικά οι παίκτες άρχισαν δειλά – δειλά να βγαίνουν. Από την οργή των φίλων του ΠΑΟΚ για την εντός έδρας ήττα δεν... γλίτωσε κανένας, ούτε καν ο Στέφανος Αθανασιάδης, ο οποίος προπηλακίστηκε, και κλείστηκε στο αυτοκίνητό του, το οποίο κάποιοι κλωτσούσαν με μανία. Ο Αθανασιάδης έβαλε τα κλάματα λόγω της έντασης της κατάστασης και αποχώρησε με κακή ψυχολογική κατάσταση.

Ο one of our own της Τούμπας
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Στέφανος Αθανασιάδης χρίζεται για τρίτη φορά μέσα στην σεζόν, αρχηγός, σε παιχνίδι του ΠΑΟΚ. Και όχι ένα απλό παιχνίδι του ΠΑΟΚ, αλλά έναν ημιτελικό κυπέλλου απέναντι στον Ολυμπιακό, στις 2 Απριλίου 2014. Το ματς ξεκινά με τους χειρότερους οιωνούς για τους ασπρόμαυρους, καθώς ο Ολυμπιακός παίρνει κεφάλι στο σκορ με 2-0 με την συμπλήρωση έντεκα λεπτών. Ο Αθανασιάδης, στην πρώτη ουσιαστικά τελική προσπάθεια του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι, στο 31΄, μετά από σέντρα του Λίνο, μειώνει σε 2-1 και μετά...αρχίζει το πανηγύρι, που κατέληξε σε αποβολή παίκτη του Δικεφάλου του βορρά, με τη σπίθα ανάμεσα στις δυο ομάδες, που δεν ήθελε και πολύ να ανάψει, να γίνεται φωτιά.

Δυο εβδομάδες μετά, στις 16 Απριλίπου 2014, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό, στον δεύτερο ημιτελικό. Στα... εντός αγωνιστικού χώρου εκείνης της αναμέτρησης. Ο Αθανασιάδης, με κεφαλιά πετυχαίνει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης και δίνει τη νίκη – πρόκριση στον ΠΑΟΚ. Ο Κλάους έχει "υπογράψει" την παρουσία των ασπρόμαυρων στον τελικό, και λίγο πριν την ολοκλήρωση του αγώνα της Τούμπας δέχεται κίτρινη κάρτα και "παγώνει" διότι αντιλαμβάνεται πως θα απουσιάσει από τον τελικό...

Ο Κλάους, στην σημαντικότερη στιγμή στην θητεία του στον ΠΑΟΚ, είναι... στην κερκίδα. Αν και τιμωρημένος, κατόπιν συζήτησης με τον προπονητή Γιώργο Γεωργιάδη, κατεβαίνει στην Αθήνα και πηγαίνει στο ξενοδοχείο όπου και είχε καταλύσει η αποστολή του Δικέφαλου του βορρά, στις 25 Απριλίου 2014, παραμονή του τελικού. Όπως έχει πει αρκετές φορές, δεν μπορεί ακόμα να χωνέψει οτι απουσίαζε από εκείνο το παιχνίδι, στο οποίο ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 4-1.

Απο εκεί που δεν το περίμενε κανείς, για ένα μήνα ο ΠΑΟΚ ζει στον αστερισμό της ανανέωσης του Στέφανου Αθανασιάδη. Ο Κλάους είχε υπογράψει το πρώτο του συμβόλαιο το 2008, το οποίο και θα έληγε το 2012. Το 2011 ανανέωσε εμ τους ασπρόμαυρους με το συμβόλαιό του να λήγει το 2015. Το 2014, με τον παίκτη να μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του, ακούστηκαν πολλά για το τι συνέβη μέχρι τελικά να βρεθεί στα γραφεία της Τούμπας, στις 12 Σεπτεμβρίου 2014 και να υπογράψει τετραετές συμβόλαιο. Οι αποδοχές του, στο πρώτο συμβόλαιο ήταν 60.000 Ευρώ , στο δεύτερο 120.000 ευρώ, και στο τρίτο έφτασαν τις 700.000 Ευρώ.

Ο one of our own της Τούμπας

Λίγες ημέρες μετά την ανανέωση συμβολαίου, ο Στέφανος Αθανασιάδης γράφει το πρώτο του χατ τρικ σε Ευρωπαϊκό παιχνίδι. Στην αναμέτρηση με αντίπαλο την Ντιναμό Μινσκ, στις 18 Σεπτεμβρίου 2014, πετυχαίνει τα μισά από τα συνολικά έξι γκολ του ΠΑΟΚ επί των Λευκορώσων.

Στις 3 Δεκεμβρίου 2014, ο ΠΑΟΚ επικρατεί του Ολυμπιακού με 1-2 στο "Γ. Καραϊσκάκης" με τον Αθανασιάδη να πετυχαίνει το ένα από τα δυο γκολ των ασπρόμαυρων, να φτάνει τα 8 γκολ στο πρωτάθλημα, με τον ΠΑΟΚ να είναι στο +5 από τους ερυθρόλευκους, μόνος πρώτος στην κουρφή. Ο Αθανασιάδης πανηγυρίζει κάνοντας τον τοξοβόλο...Λίγες ημέρες αργότερα, θα φωτογραφηθεί δείχνοντας πέντε δάκτυλα, όση και η διαφορά του ΠΑΟΚ. Οι ασπρόμαυροι δεν θα καταφέρουν να διατηρήσουν αυτή την διαφορά για καιρό, και σα να μην έφτανε αυτό, ξεκινά μια αντίστροφη μέτρηση που θα φέρει τον ΠΑΟΚ από το +5 στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας...

Ο ΠΑΟΚ, στις 3 Ιουνίου 2015 χάνει από τον Ατρόμητο με 0-1 στην Τούμπα και...οδεύει ολοταχώς για την τελευταία θέση της ειδικής βαθμολογίας των πλέι οφ. Η κατάσταση στον ΠΑΟΚ δεν είναι ούτε καν οριακή, καθώς οι ασπρόμαυροι μοιάζουν να μην έχουν σφυγμό. Ο Αθανασιάδης βγαίνει στην κάμερα των καναλιών Novasporst και κάνει δηλώσεις λέγοντας "ντρέπομαι που είμαι εδώ και με βλέπει ο κόσμος...πρέπει να τρέπονται όλοι οι ποδοσφαιριστές που είναι στην ομάδα... Αν ήμουν στη θέση του προέδρου θα μας έδιωχνα όλους". Για την ιστορία, αν και όλοι περίμεναν να πει κάποια πράγματα μετά το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, δεν έμεινε κάτι το αξιοσημείωτο σε εκείνες τις δηλώσεις του...

Ο Αθανασιάδης είναι ένας... περήφανος Πόντιος, και τιμά τις παραδόσεις τόσο της καταγωγής του όσο και του τόπου στον οποίο μεγάλωσε, του Λακκώματος Χαλκιδικής. Οι Ποντιακοί χοροί είναι στο αίμα του και δεν είναι από εκείνους που θα μείνουν θεατές στα γλέντια. Τα καλοκαίρι, περνά πάντα ένα κομμάτι είτε των διακοπών του είτε των αδειών που υπάρχουν στο Λάκκωμα, ενώ το Πάσχα λαμβάνει ανελλιπώς μέρος στις περίφημες αυγομαχίες.

Στο πρώτο φιλικό της προετοιμασίας του 2015, στη πρώτη του προσπάθεια για γκολ, ο Στέφανος Αθανασιάδης σπάει το μεγάλο δάκτυλο του δεξιού του ποδιού. Ο Έλληνα επιθετικός έμεινε εκτός δράσης για δυο μήνες, το μεγαλύτερο διάστημα που έχει χάσει από τότε που ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα, από έναν τραυματισμό που τον κουβάλησε σχεδόν μέχρι το τέλος της περσινής σεζόν.

ΠΑΟΚ-ΚΟΤ ΑΖΟΥΡ ( ΦΙΛΙΚΟ ) ( ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ) ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟΚ-ΚΟΤ ΑΖΟΥΡ ( ΦΙΛΙΚΟ ) ( ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ) ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ MOTIONTEAM

Το κλίμα στις σχέσεις ανάμεσα στους παίκτες του ΠΑΟΚ και τον Ιγκόρ Τούντορ πάει να πυροδοτηθεί, όταν ο Κροάτης τεχνικός μιλά με σκληρά λόγια στις 22 Νοεμβρίου 2015, μετά την εντός έδρας ισοπαλία του ΠΑΟΚ με τον Παναιτωλικό με 0-0, στο τρίτο διαδοχικό παιχνίδι του Δικεφάλου του βορρά για το πρωτάθλημα χωρίς νίκη. "Αυτό που μπορούμε να κάνουμε, είναι να είμαστε άνδρες, να σταθούμε στα πόδια μας και να βγούμε στο γήπεδο. Τους λέω και μέσα στα αποδυτήρια, ότι εγώ πρώτος πρέπει να το διαχειριστώ. Όλα καταλήγουν εκεί. Ότι πρέπει να είμαστε πρώτα άντρες και μετά ποδοσφαιριστές. Κανένας δεν πρέπει να προστατέψει κανέναν. Από ποιον να τους προστατέψει; Αν κάποιος δε μπορεί να αντέξει την πίεση, ας πάει στο μπαλέτο…" λέει μεταξύ άλλων ο Τούντορ και λίγες ημέρες μετά παίκτες και τεχνική ηγεσία πηγαίνουν για "γεύμα σύσφιξης σχέσεων", με τον Αθανασιάδη να φωτογραφίζεται δείχνοντας στο κινητό του μια μονταρισμένη φωτογραφία στην οποία εμφανίζονταν χορευτές μπαλέτου με τα πρόσωπα παικτών του ΠΑΟΚ...

Ο one of our own της Τούμπας

Στο παιχνίδι των πλέι οφ με αντίπαλο τον Πανιώνιο στη Τούμπα, στις 26 Μαΐου 2016, ο Στέφανος Αθανασιάδης έφτασε τα 100 γκολ με την φανέλα του ΠΑΟΚ, στην 281η του συμμετοχή. Σε αυτά τα παιχνίδια, μέτρησε και 28 ασίστ.

BONUS

Ο Στέφανος Αθανασιάδης λατρεύει το ψάρεμα και το κυνήγι. Στην... bonus φωτογραφία, κοιτάζει το όπλο του για να δει αν είναι γεμάτο. Η χρονιά που φεύγει τον βρίσκει με το...όπλο του χωρίς σφαίρες, καθώς έχει κάνει το χειρότερο ξεκίνημα από τότε που είναι βασικός στον ΠΑΟΚ στην Σούπερ Λιγκ.

Ο one of our own της Τούμπας

News 24/7

24MEDIA NETWORK