Ολυμπιακός από θέση ισχύος

Ο Ολυμπιακός ξεκινάει τη σεζόν με τους ίδιους στόχους κι απ'την ίδια θέση, την πρώτη. Οι μεταγραφές και οι "βόμβες" στο 90', οι ευχάριστες και οι δυσάρεστες εκπλήξεις του ξεκινήματος, τα μυστικά της προετοιμασίας. Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος ανοίγει τον φάκελο του Ολυμπιακού και καταγράφει αυτά που πρέπει να κρατήσει από πέρσι κι αυτά που πρέπει να αφήσει πίσω.

Ολυμπιακός από θέση ισχύος

Με ένα εντυπωσιακό φίνις η διοίκηση του Ολυμπιακού έκλεψε τις εντυπώσεις και παράλληλα ενίσχυσε σημαντικά την ομάδα λίγο πριν μπούμε στις… καθυστερήσεις της μεταγραφικής περιόδου. Με εντολή του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό από την ημέρα της κλήρωσης του Champions League, οι «ερυθρόλευκοι» έσπασαν τον κουμπαρά και κατάφεραν να κάνουν δικούς τους τον Πορτογάλο Ερνάνι της Πόρτο, διακαή πόθο του Μάρκο Σίλβα για τις πτέρυγες, αλλά και τον Νιγηριανό διεθνή φορ Μπράουν Ιντέγε της Γουέστ Μπρομ, ο οποίος κόστισε πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ!

Αυτές οι δύο κινήσεις αναμένεται να ανεβάσουν επίπεδο τον Ολυμπιακό στο σκέλος της επίθεσης, η οποία παρουσίασε… αρρυθμίες στα δύο πρώτα επίσημα ματς της νέας σεζόν. Ως πρωταθλητές και στις μεταγραφές οι «ερυθρόλευκοι» ατενίζουν με ακόμη μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον, καθώς έκαναν μετάγγιση ποιότητας, αλλά και ποσότητας σε θέσεις-κλειδιά της ομάδας. Από δω και πέρα ο κλήρος πέφτει στον Μάρκο Σίλβα, ο οποίος βλέποντας όλους τους παίκτες που ζήτησε στου Ρέντη, καλείται να φτιάξει μια ομάδα αντάξια των προσδοκιών, η οποία θα κυνηγήσει όλους τους στόχους και θα προσφέρει χαμόγελα στους πάντα απαιτητικούς οπαδούς του Ολυμπιακού.

Τα συν και τα πλην των μεταγραφών

Αν δει κανείς συνολικά το κάδρο των αλλαγών στο ρόστερ του Ολυμπιακού θα διαπιστώσει ότι το μεγάλο συν αφορά κυρίως όσους έμειναν κι όχι όσους ήρθαν. Είναι γεγονός ότι το δυναμικό γέμισε σε πολλές θέσεις στο σημείο της… υπεραριθμίας, χωρίς, ωστόσο, να αλλάξει πολύ ο κορμός της ομάδας. Από τους περσινούς βασικούς αποχώρησαν ουσιαστικά μόνο οι Μήτρογλου, Αφελάι, ενώ όλοι οι υπόλοιποι παρέμειναν στις θέσεις τους παρά τις προτάσεις που προέκυψαν στη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου.

Στα θετικά του μεταγραφικού σχεδιασμού θα πρέπει να προσθέσουμε, επίσης ότι αποκτήθηκαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία όλοι οι παίκτες που ζήτησε ο προπονητής. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν ο Πορτογάλος Ντα Σίλβα για την άμυνα, καθώς και οι τρεις ακραίοι επιθετικοί Πάρντο, Ερνάνι και Σεμπά, καθώς και ο Ιντέγε για την επίθεση. Μπορεί κάποιοι από αυτούς να μην έχουν αποδώσει ακόμη τα αναμενόμενα (ο Κολομβιανός Πάρντο έδειξε πολύ καλά δείγματα στην διάρκεια της προετοιμασίας), ωστόσο, από τη στιγμή που ο κόουτς τους ζήτησε και τους έχει, ξέρει και τον τρόπο που θα τους αξιοποιήσει μελλοντικά.

Ολυμπιακός από θέση ισχύος
INTIME SPORTS

Επίσης δεν μπορεί να μη σταθεί κανείς στην απόκτηση του πολύπειρου Εστέμπαν Καμπιάσο, ο οποίος ακόμη και στα 35 του έχει το «πακέτο» για να κάνει τη διαφορά, καθώς και στην προσθήκη ενός ικανότατου εκτελεστή όπως είναι ο Ισλανδός Άλφρεντ Φινμπόγκασον, πρώτος σκόρερ πρόπερσι στο ολλανδικό πρωτάθλημα!

Στα «πλην» των μεταγραφών θα μπορούσε κανείς να τοποθετήσει το γεγονός ότι σε ένα ακόμη καλοκαίρι ο Ολυμπιακός δαπάνησε χρήματα για ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είναι άγνωστο αν θα μπορέσουν να φορέσουν ποτέ τη φανέλα του, ώστε να αξιοποιηθεί και η επένδυση.

Ο Νίκο Μαρτίνες του Παναιτωλικού αποτελεί μια χαρακτηριστική περίπτωση. Πέρυσι άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις και ήταν μέσα στους πρώτους σε ασίστ παίκτες της Super League, ωστόσο, στου Ρέντη έμεινε ελάχιστα, δεν ακολούθησε καν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας και εν συνεχεία παραχωρήθηκε δανεικός στην Ανόρθωση της Κύπρου. Ανάλογη περίπτωση μπορεί να αποδειχθεί και ο Γιάννης Γιαννιώτας, ο οποίος μετά από μία αξιοπρόσεκτη σεζόν με τη φανέλα του Αστέρα Τρίπολης αποκτήθηκε με αντάλλαγμα μισό εκατομμύριο ευρώ από την Φορτούνα Ντίσελντορφ, αλλά μέχρι στιγμής η τεχνικής ηγεσία δεν του έχει δείξει καμία εμπιστοσύνη… Όπως όλα δείχνουν, πάντως, θα διατηρηθεί στο ρόστερ περιμένοντας τις όποιες ευκαιρίες του δοθούν στη διάρκεια μιας σεζόν με πολλές υποχρεώσεις. Στην ίδια κατηγορία ανήκει και ο –πρώην του ΠΑΟΚ- Φάνης Τζανδάρης, ο οποίος από βασικός και αναντικατάστατος επί Άγγελου Αναστασιάδη στην Τούμπα ψάχνει χώρο στον «κόκκινο» πάγκο.

Ερωτηματικά, επίσης, υπάρχουν και για ορισμένες θέσεις της ενδεκάδας, οι οποίες ενισχύθηκαν λιγότερο από τις υπόλοιπες. Στα άκρα της άμυνας για παράδειγμα πίσω από τους βασικούς Ομάρ και Μαζουακού, υπάρχει ο Σαλίνο και έτερον ουδέν. Αν υπάρξει κάποια απώλεια στη διάρκεια της σεζόν, ο Μάρκο Σίλβα είναι υποχρεωμένος να εμπιστευθεί έναν από τους ταλαντούχους αλλά άπειρους Βούρο ή Τσιμίκα με ότι ρίσκο μπορεί αυτό να συνεπάγεται…

Η ευχάριστη έκπληξη

Ολυμπιακός από θέση ισχύος
INTIME SPORTS

Ο Κώστας Φορτούνης χωρίς δεύτερη σκέψη αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση του Ολυμπιακού για το μέλλον. Ο νεαρός διεθνής, ο οποίος αποτέλεσε μια εξτρά επιλογή για τη μεσαία γραμμή της προηγούμενης σεζόν και εντάχθηκε στο ρόστερ από το παράθυρο και για να μην πάει στον ΠΑΟΚ που τον πρέσαρε ασφυκτικά, αποδεικνύεται λίρα εκατό για τους πρωταθλητές απ’ όποια πλευρά κι αν το δει κανείς.

Ποιοτικός, πολυθεσίτης, θρασύς, με έφεση στο σκοράρισμα και στην τελική προσπάθεια γενικότερα, εξελίσσεται σε νέο ηγέτη για τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι βρήκαν τον μελλοντικό διάδοχο του Τσόρι Ντομίνγκες χωρίς να… κουνηθούν από τη θέση τους! Ο 22χρονος μπαλαδόρος έβγαλε μάτια στην προετοιμασία, ενώ και στο πρωτάθλημα μετράει 2 γκολ σε αντίστοιχα παιχνίδια. Φλέβα χρυσού!

Οι δυσάρεστες εκπλήξεις

Παϊτίμ Κασάμι-Αρτούρ Μαζουακού. Αμφότεροι πρωταγωνίστησαν ως νέα πρόσωπα στο πρώτο μισό της προηγούμενης σεζόν κι έβαλαν τη σφραγίδα τους σε πολύ δύσκολα παιχνίδια, ακόμη και με γκολ. Όπως αυτό του Μαζουακού στην πρεμιέρα με την Ατλέτικο Μαδρίτης (3-2), ή του Παϊτίμ στο 1-0 με τη Γιουβέντους. Όσο καλά ξεκίνησαν, ωστόσο, τόσο άσχημα ολοκλήρωσαν τη σεζόν.

Ο νεαρός Γάλλος ενδεχομένως να έμεινε και από δυνάμεις από ένα σημείο και μετά, ενώ ο Ελβετός άρχισε να… ταξιδεύει σε άλλες Πολιτείες, με αποτέλεσμα να χάσει τη θέση του στην ενδεκάδα και να συνηθίσει στην ιδέα του πάγκου. Ο χρόνος πέρασε, προτάσεις δεν έφεραν στην ΠΑΕ προκειμένου να κάνουν το επόμενο βήμα στην καριέρα τους κι έτσι αν δεν θέλουν να πάρει ο δρόμος τους την κατιούσα είναι υποχρεωμένοι να προσγειωθούν στην πραγματικότητα και να δουλέψουν για να ισχυροποιήσουν τη θέση τους στο ρόστερ, αλλά και στην καρδιά του κόουτς.

Ολυμπιακός από θέση ισχύος
INTIME SPORTS

Ο Κασάμι αναμένεται να δηλωθεί και στη λίστα της UEFA, καθώς αν αποφασίσει να παίξει ανήκει στην κατηγορία εκείνων που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Στο χέρι του είναι να μη χάσει άλλη μία ευκαιρία, ίσως την τελευταία του στον Πειραιά…

Τι θέλει να επαναλάβει

Δεν πρέπει να λησμονεί κανείς ότι στα δύο πιο σημαντικά παιχνίδια της περσινής σεζόν, όπως ήταν αυτά με την Ατλέτικο και τη Γιουβέντους στο « Καραϊσκάκη», ο Ολυμπιακός απέδειξε πως όταν όλοι αποδίδουν στο 100%, δεν έχει… ταβάνι. Πάνω σε αυτό το πολύ σημαντικό στοιχείο, λοιπόν, η οποία πρέπει να δουλέψει για να γίνει ακόμη καλύτερη και πιο σταθερή σε απόδοση σε σύγκριση με το σύνολο της προηγούμενης σεζόν, στην οποία υπήρξαν σκαμπανεβάσματα και αναταράξεις. Από την άλλη πλευρά, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Ολυμπιακός για μία ακόμη χρονιά έδειξε χαρακτήρα και είχε ουσία σε όσα παιχνίδια έπρεπε να πάρει για να κατακτήσει το πρωτάθλημα και το Κύπελλο, άσχετα αν οι νίκες δεν συνοδεύτηκαν με ανάλογη απόδοση.

Τι θέλει να αφήσει πίσω

Οι ίδιοι οι άνθρωποι του συλλόγου συμπεριέλαβαν στους άξονες της νέας σεζόν τη δημιουργία μιας ομάδας που θα συνδυάζει ουσία και θέαμα. Θέλουν οι νίκες να αποτελούν απόρροια καλού και επιθετικού ποδοσφαίρου όπως επιτάσσει το dna του συλλόγου. Γι’ αυτό και επένδυσαν σε ένα νέο και μοντέρνο τεχνικό όπως είναι ο Μάρκο Σίλβα, γι’ αυτό και προσπάθησαν να του υλοποιήσουν όσες εισηγήσεις ήταν στο μέτρο των δυνατοτήτων του συλλόγου. Ο Ολυμπιακός μετά τη σημαντική ενίσχυση στο ρόστερ του οφείλει να αποκτήσει σύντομα αγωνιστική ταυτότητα, να έχει διάρκεια στην απόδοση και να προκαλεί το χειροκρότημα του κόσμου του, κάτι που έλειψε σε πολλά από τα περσινά παιχνίδια της ομάδας και δη στα λεγόμενα ντέρμπι του πρωταθλήματος…

Τι θα μετανιώσει στη διάρκεια της σεζόν

Είναι πιθανό να μετανιώσουν οι αρμόδιοι του συλλόγου την επιλογή να ασχοληθούν περισσότερο με την ποσότητα και λιγότερο με την ποιότητα. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι ο Ολυμπιακός της διοίκησης Μαρινάκη σκορπάει πολλά χρήματα δεξιά και αριστερά προκειμένου να αποκτήσει (και) παίκτες αμφιβόλου αξίας, οι οποίοι μπορεί να μην αγωνιστούν ποτέ με τη φανέλα της ομάδας, μόνο και μόνο για να μην τους αποκτήσει κάποιους από τους ανταγωνιστές. Σε πολύ κόσμο επικρατεί η άποψη πως από το να δίνει λεφτά προς τόσες πολλές κατευθύνσεις η ΠΑΕ, θα μπορούσε να κάνει πιο λίγες, αλλά περισσότερο στοχευμένες και πιο αξιόλογες κινήσεις, ώστε να περιορίσει και το ρίσκο που έχει πάντα κάθε μεταγραφή, όποιο κι αν είναι το όνομα που συνοδεύει.

Τα μυστικά του καλοκαιριού

Ο Μάρκο Σίλβα ήταν αρνητικός στις προτάσεις που του έγιναν από την πλευρά της διοίκησης και ορισμένες περιπτώσεις παικτών με βαρύ όνομα και βιογραφικό, αλλά σε προχωρημένη ηλικία. Γι’ αυτό κόπηκαν οι προχωρημένες ως ένα βαθμό περιπτώσεις του 34χρονου Βούλγαρου διεθνούς Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ και του 33χρονου Βραζιλιάνου κυνηγού Νενέ.

Monaco's Bulgarian forward Dimitar Berbatov celebrates after scoring a goal during the French L1 football match between AS Monaco and Sochaux at the "Louis II Stadium" in Monaco on March 9, 2014.  AFP PHOTO / VALERY HACHE        (Photo credit should read VALERY HACHE/AFP/Getty Images)
Monaco's Bulgarian forward Dimitar Berbatov celebrates after scoring a goal during the French L1 football match between AS Monaco and Sochaux at the "Louis II Stadium" in Monaco on March 9, 2014. AFP PHOTO / VALERY HACHE (Photo credit should read VALERY HACHE/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Υπήρξε, ωστόσο, και η εξαίρεση που επιβεβαίωσε τον κανόνα και δεν ήταν άλλη από τον 35χρονο Εστέμπαν Καμπιάσο. Ο διεθνής Αργεντινός μέσος δεν ήταν εισήγηση της τεχνικής ηγεσίας, αλλά πρόταση που τέθηκε στη διοίκηση και κοινοποιήθηκε στον προπονητή. Ο Πορτογάλος κόουτς αρχικά δεν έδειξε να ενθουσιάζεται όχι επειδή δεν εκτιμά την τεράστια καριέρα του πρώην άσου των Ίντερ και Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά επειδή είχε επιφυλάξεις για το πόση βενζίνη έχει ακόμη στο ντεπόζιτο. Ζήτησε μερικές ημέρες προθεσμία μέχρι να συλλέξει τις πληροφορίες που του ήταν απαραίτητες και αφού πείσθηκε ότι ο «καραφλός» έχει ακόμη πολλά να προσφέρει, άναψε το «πράσινο φως» για την απόκτησή του. Όλα αυτά, βέβαια, έγιναν σε μια χρονική περίοδο στην οποία όλοι στον Ολυμπιακό θεωρούσαν ως δεδομένο ότι θα αποχωρήσει ο Κασάμι…

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη σκέψη του Σίλβα για την επίθεση ήταν ο συμπατριώτης και συμπαίκτης του Μπράουν Ιντέιγ στην εθνική Νιγηρίας και τη Γουέστ Μπρο, Βίκτορ Ανιτσέμπε. Ο 27χρονος Ανιτσέμπε είχε ξεχωρίσει αρχικά για δύο λόγους. Πρώτον επειδή η τιμή του ήταν πιο κοντά στα δεδομένα του Ολυμπιακού, αλλά κι επειδή είναι κάτοχος κοινοτικού διαβατηρίου (αγγλικό). Στη συνέχεια, ωστόσο, με το «πράσινο φως» του Βαγγέλη Μαρινάκη έγινε στροφή στον πιο ταχύ και ευέλικτο Ιντέγε, του οποίου το κόστος της μεταγραφής ήταν διπλάσιο σε σύγκριση με τον πρώην πλέον συμπαίκτη του. Ό,τι πληρώνεις, παίρνεις… Επειδή, όμως, ο Ιντέγε καταλαμβάνει θέση ξένου, κλήθηκε εσπευσμένα για να λύσει το συμβόλαιό του ο «πέρασα, αλλά δεν ακούμπησα…» Φράνκο Χάρα.

Τα πρόσωπα που θα κρίνουν τη σεζόν

Το πρόσωπο που αναμένεται να επηρεάσει περισσότερο από κάθε άλλο το νέο Ολυμπιακό δεν είναι άλλο από τον Μάρκο Σίλβα. Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει πλέον στα χέρια του και το μαχαίρι και το πεπόνι. Από τη δουλειά του και τον τρόπο που θα επιχειρήσει να περάσει τα «θέλω» τους στους παίκτες θα εξαρτηθούν πολλά. Καλείται να επιβληθεί και να πειθαρχήσει παίκτες με εμπειρία και προσωπικότητα, να αναδείξει το αίσθημα της δικαιοσύνης, ώστε να μην υπάρξουν παιδιά και αποπαίδια, να κρατήσει ψηλά το δείκτη του ανταγωνισμού και πάνω απ’ όλα να βάλει την αγωνιστική του σφραγίδα στην ομάδα. Όλα αυτά, βέβαια, δεν μπορούν να συμβούν από τη μια στιγμή στην άλλη.

Ολυμπιακός από θέση ισχύος
INTIME SPORTS

Το δεύτερο πρόσωπο που θα κρίνει πολλά στη διάρκεια της σεζόν είναι ο «φύλακας-άγγελος» Ρομπέρτο, ο οποίος όχι μόνο δεν αποχώρησε παρά τις… σειρήνες που υπήρξαν, αλλά αναμένεται να αποτελέσει τον ακρογωνιαίο λίθο για τρίτη στη σειρά σεζόν, ως πλέον ένας από τους αρχηγούς της ομάδας. Ο Ισπανός πορτιέρε απαλλαγμένος από σκοτούρες και βάρη που τον ταλαιπώρησαν τους τελευταίους μήνες, είναι έτοιμος να κατεβάσει πάλι ρολά και να βοηθήσει την ομάδα του για νέες υπερβάσεις όχι τόσο εντός, αλλά κυρίως εκτός των συνόρων, όπου έχει αποδειχθεί από μηχανής Θεός ουκ ολίγες φορές.

Όσο ο Τσόρι Ντομίνγκες φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού, όλα στο δημιουργικό σκέλος θα ξεκινούν και θα τελειώνουν στα πόδια του. Το «αλάνι» από την Αργεντινή αποτελεί το βαρόμετρο για όλη την ομάδα, καθώς δίνει το γενικό πρόσταγμα στην παραγωγή φάσεων, αλλά και στο σκοράρισμα. Όταν ο Τσόρι είναι καλά, αποτελεί τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη της ομάδας, εκείνον που ακόμη και οι συμπαίκτες του νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια όταν έχουν δίπλα τους. Μιλάμε, άλλωστε, για τον MVP του προηγούμενου πρωταθλήματος με 18 γκολ και 16 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις κι ας διανύει το 34ο έτος της ηλικίας του.

Ο προπονητής

Ο Μάρκο Σίλβα είναι ταλαντούχος, εργατικός, μοντέρνος τεχνικός. Αν καταφέρει να περάσει τα «θέλω» του στην ομάδα το αποτέλεσμα αναμένεται ελκυστικό. Το ζητούμενο, ωστόσο, είναι αν θα έχει και γερό στομάχι σε μια ομάδα που έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις από τις προηγούμενες ομάδες του ακόμη και από τη Σπορτινγκ Λισσαβόνας.

Ολυμπιακός από θέση ισχύος
INTIME SPORTS

Ο Πορτογάλος κόουτς καλείται να «μεγαλώσει» και να ωριμάσει μέσα από μια ομάδα που η ήττα δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο. Θα αντέξει την πίεση; Θα μπορέσει να διαχειριστεί το υλικό που διαθέτει ανάλογα με όσα έκανε πέρυσι στην πρώην ομάδα του; Είναι σίγουρο ότι απολαμβάνει τη στήριξη όλων κάτι που φάνηκε και από την υλοποίηση των μεταγραφικών του εισηγήσεων. Ο Ολυμπιακός, όμως, είναι μεγάλο καράβι και απαιτεί ο «καπετάνιος» να αντέχει και στη φουρτούνα. Μακάρι ο 38χρονος κόουτς να ανταποκριθεί στις μεγάλες προσδοκίες και η ομάδα να βρει στο πρόσωπό του μια νέα περίπτωση Βαλβέρδε.

Δεν είναι τυχαίο ότι μέχρι στιγμής τουλάχιστον ο νέος κόουτς έχει επιβραβεύσει νέα και ταλαντούχα παιδιά με πιο χαρακτηριστικά τα παραδείγματα των Μπουχαλάκη, Φορτούνη και Βούρου, σε αντίθεση με κάποιους συμπαίκτες τους, οι οποίοι παρότι διαθέτουν μεγαλύτερα ονόματα και εμπειρία δεν έχουν προσπαθήσει ανάλογα…

Η τακτική

Θιασώτης του 4-3-3 και όλων των παραλλαγών του είναι ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού. Ανάλογα με τις απαιτήσεις του αγώνα μπορεί να επιλέξει ακόμη και το 4-2-3-1 με δύο ανασταλτικούς μέσους κι ένα δεκάρι ή τριάδα στον άξονα με έναν κόφτη και δύο κεντρικούς χαφ (4-1-2-3). Ζητάει παιχνίδι από τα άκρα με overlap των πλάγιων μπακ και διαγώνια κίνηση των χαφ για να πατούν περιοχή και να πλαισιώνουν τον φορ. Μία από τις βασικές εντολές του σε αντίθεση με τους προκατόχους του, είναι η πίεση ψηλά και στο χώρο που χάνεται η μπάλα, αλλά και τα σουτ ακόμη κι έξω από την περιοχή. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ολυμπιακός έχει σκοράρει με αυτό τον τρόπο τα 4 από τα 5 γκολ του στο φετινό πρωτάθλημα (Μπουχαλάκης, Ντοσεβί με Πανιώνιο, Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης με Λεβαδειακό), έστω και με αρκετή δόση τύχης…

Στο επιθετικό σκέλος δεν του αρέσει να βάζει χαλινάρια στους παίκτες του, επιτρέπει την ατομική προσπάθεια, τη φαντασία και το απρόβλεπτο αρκεί φυσικά να μην ξεχνά κανείς ότι παίζει για την ομάδα κι όχι για τον εαυτό του!

Το διάστημα φωτιά

Θα ήταν ίσως λανθασμένη προσέγγιση το να επιχειρήσει κανείς να ξεχωρίσει χρονικά τα πιο δύσκολα κομμάτια της σεζόν για τον Ολυμπιακό, καθώς από τη στιγμή που υπάρχουν υποχρεώσεις και στο Champions League, στο μεγαλύτερο διάστημα οι απαιτήσεις θα είναι τεράστιες. Οι «ερυθρόλευκοι», ωστόσο, είναι μαθημένοι να κρατούν δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη, μιας και συμμετέχουν σε αυτό το έργο κάθε χρόνο με ελάχιστες εξαιρέσεις. Όσο μικρότερες είναι οι απώλειες στο πρωτάθλημα στο διάστημα που η ομάδα θα αντιμετωπίσει Μπάγερν, Άρσεναλ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο UCL, τόσο περισσότερες θα είναι και οι πιθανότητες να κόψει ξανά πρώτη το νήμα του πρωταθλητή.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το ρόστερ είναι πιο πλήρες σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν, καθώς στη διάθεση του προπονητή βρίσκονται περισσότεροι από 30 ετοιμοπόλεμοι ποδοσφαιριστές, δηλαδή περίπου τρεις ενδεκάδες! Θα χρειαστεί ορθή επιλογή στη λίστα που θα δηλωθεί στην UEFA, αλλά και σωστή διαχείριση των υπολοίπων ώστε να προσφέρουν τα αναμενόμενα όταν τους δοθεί η ευκαιρία.

Το πρόγραμμα του πρωταθλήματος, πάντως, είναι γεμάτο από αγκάθια από εδώ και πέρα, καθώς μετά την αναμέτρηση της 3ης αγωνιστικής, στην οποία ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Πλατανιά, ακολουθεί επικίνδυνη αποστολή στην Ξάνθη και ο δυσκολοκατάβλητος ΠΑΣ στο Φάληρο. Στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής οι «ερυθρόλευκοι» δοκιμάζονται με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ενώ μία εβδομάδα αργότερα υποδέχονται την ΑΕΚ. Κι όλα αυτά, ενώ στο ενδιάμεσο θα έχουν και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις…

Ολυμπιακός από θέση ισχύος

*** Την Τετάρτη θα ακολουθήσει το αφιέρωμα του Παναθηναϊκού, την Πέμπτη του ΠΑΟΚ και την Παρασκευή της ΑΕΚ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK