Ολυμπιακός-ΑΕΚ: H απόλυτη σύγκριση

Ολυμπιακός και ΑΕΚ διασταυρώνουν τα ξίφη τους στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ. Λίγο πριν το ντέρμπι, το Contra.gr αναλύει τους αρχηγούς, τα δεκάρια, τους προπονητές, τα πλάνα, τους διοικητικούς ηγέτες και την πορεία των δύο ομάδων μέσα στη σεζόν.

Ολυμπιακός-ΑΕΚ: H απόλυτη σύγκριση

Αξία ρόστερ

Λέμε συχνά ότι τα χρήματα δεν παίζουν… ποδόσφαιρο. Μπάλα είναι και γυρίζει. Πολλές φορές, ωστόσο, η αξία των παικτών που παίρνουν μέρος σε έναν αγώνα αποτελεί και μία ένδειξη για το τι θα συμβεί πάνω στο χορτάρι. Η αξία των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού που θα απαρτίσουν την ενδεκάδα στην αναμέτρηση με τον ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ αγγίζει τα 60 εκατομμύρια ευρώ. Για την ακρίβεια, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Transfermarkt» που ασχολείται με το ποδοσφαιρικό «χρηματιστήριο», η πιθανή ενδεκάδα του Μάρκο Σίλβα κοστολογείται συνολικά στα 59 εκατ. ευρώ. Αν συνυπολογίσουμε και την αξία εκείνων που θα καθίσουν στον πάγκο το συνολικό ποσό εκτοξεύεται και ξεπερνά τα 72 εκατομμύρια!

Ο πιο ακριβός παίκτης του Ολυμπιακού θεωρείται ο Ρομπέρτο, η αξία του οποίου υπολογίζεται στα 9 εκατομμύρια. Στην τετράδα της άμυνας, η αξία του Ομάρ κυμαίνεται στα 4,5 εκατ. ευρώ, του Μποτία στα 3, του Σιόβα στα 3,5 και του Μαζουακού στα 7. Στη μεσαία γραμμή ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς κοστολογείται στα 5 εκατομμύρια και ο Παϊτίμ Κασάμι στα 6,5. Από ‘κει και πέρα, στα 4 εκατομμύρια υπολογίζεται η αξία του Κώστα Φορτούνη, στα 3 του Ντουρμάζ και του Σεμπά, στα 7 του Φελίπε Πάρντο και στα 6,5 του Μπράουν Ιντέγε.

Ολυμπιακός-ΑΕΚ: H απόλυτη σύγκριση
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αν θέλουμε να το πάμε και λίγο παρακάτω, δηλαδή στους ποδοσφαιριστές που αναμένεται να καθίσουν στον πάγκο, η αξία της «αποστολής» του Ολυμπιακού με προορισμό την Καλογρέζα ξεπερνά τα 70 εκατομμύρια. Στα 2 εκατομμύρια είναι η αξία του Καπίνο και του Σαλίνο, στο 1,5 των Άλαν Πουλίδο, Τσόρι Ντομίνγκες και στα 3 του Ντα Κόστα. Τέλος, στο ένα εκατομμύριο υπολογίζεται η αξία του Ανδρέα Μπουχαλάκη.

Σύμφωνα με το transfermarkt οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ με την ίδια αγοραστική αξία που προηγούνται στον σχετικό πίνακα είναι οι Γιόχανσον και Μάνταλος με 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ κάπου εκεί γύρω κοστολογεί η διάσημη ιστοσελίδα και τον Αντρέ Σιμόες (1,75 εκατ. ευρώ). Ξεκαθαρίζεται ότι η συγκεκριμένη λίστα αφορά τα ποσά με τα οποία κοστολογεί τους ποδοσφαιριστές το transfermarkt και σε καμία περίπτωση το ποσό που κοστίζει στην ΑΕΚ η αρχική της ενδεκάδα. Π.χ. ο Θέσαρ Άρθο που σύμφωνα με την ιστοσελίδα κοστολογείται 1,25 εκατ. ευρώ, στην κανονική ζωή έχει ένα συμβόλαιο της τάξης των 230.000 ευρώ τον χρόνο, ενώ ο Χρήστος Αραβίδης που κοστολογείται 1 εκατ. ευρώ έχει ετήσιες απολαβές περίπου 150.000 ευρώ τον χρόνο.

Σε γενικές γραμμές η ΑΕΚ έχει ένα μαζεμένο μπάτζετ για το ρόστερ της, παρότι διαθέτει αρκετές μονάδες οι οποίες ενδεχομένως να της φέρουν χρήματα μελλοντικά και αυτό είναι κάτι θετικό για τον σύλλογο. Χαρακτηριστική είναι, βέβαια, η περίπτωση του Ντιέγκο Μπουονανότε που η αξία του σύμφωνα με το transfermarkt κυμαίνεται στο 1 εκατ. ευρώ. Ο Αργεντίνος απολαμβάνει το πιο βαρύ συμβόλαιο στην ΑΕΚ (450.000 ευρώ χωρίς τα μπόνους) ωστόσο βρίσκεται εκτός του συγκεκριμένου πίνακα επειδή δεν έχει καταφέρει να κρατηθεί στην 11άδα.

Από την άλλη ο Ράφικ Τζιμπούρ που μπαινοβγαίνει στην 11άδα και διαθέτει ένα από τα πιο βαριά συμβόλαια της "Ένωσης" (στην κανονική ζωή) κοστολογείται επίσης στο 1 εκατ. ευρώ.

Aπό εκεί και πέρα ο Γιάννης Ανέστης κοστολογείται στο transfermarkt με 500.000 ευρώ, o Ροντρίγκο Γκάλο με 800.000 ευρώ όπως και ο Δημήτρης Κολοβέτσιος ενώ ο Ντίντακ Βιλά στο 1,5 εκατ. ευρώ. Στο 1 εκατ. ευρώ κοστολογούνται και οι Βάργκας-Μπαρμπόσα.

Οι αρχηγοί

Ο πρώτος "κάπτεν" του Ολυμπιακού, Γιάννης Μανιάτης, αποχώρησε με προορισμό τη Λιέγη και τη Σταντάρ, με αποτέλεσμα να πάρει προαγωγή ο Ρομπέρτο, ο οποίος ούτως ή άλλως φόρεσε το περιβραχιόνιο στα περισσότερα ματς από το ξεκίνημα της σεζόν.

Στην τετράδα των αρχηγών βρίσκονται ακόμη οι πολύπειροι Νταβίντ Φουστέρ και Τσόρι Ντομίνγκες, με τον πρώτο, όμως, να μην αγωνίζεται πολύ συχνά φέτος, άρα είναι και λίγες οι φορές που έχει χριστεί "κάπτεν". Το καρέ συμπληρώνει ο Δημήτρης Σιόβας ως ο παλιότερος από τους Έλληνες ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Είναι γεγονός, πάντως, ότι η επιλογή του Ρομπέρτο ως πρώτου αρχηγού απολαμβάνει της καθολικής αποδοχής συμπαικτών και αντιπάλων, καθώς πέρα από κορυφαίος γκολκίπερ είναι κι ένα από τα καλύτερα παιδιά των ελληνικών γηπέδων, άρα εμπνέει σεβασμό σε όλους.

Ολυμπιακός-ΑΕΚ: H απόλυτη σύγκριση
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πέτρος Μάνταλος, Χρήστος Αραβίδης, Δημήτρης Κολοβέτσιος και Γιάκομπ Γιόχανσον είναι οι αρχηγοί της ΑΕΚ την τρέχουσα σεζόν. Αρχικά το συγκεκριμένο θέμα ήταν κάπως… φλου στις αρχές τις περιόδου και επί Δέλλα έπαιρνε το περιβραχιόνιο ο παλαιότερος (στην ομάδα) ποδοσφαιριστής που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στον αγωνιστικό χώρο. Μεταξύ άλλων το περιβραχιόνιο του αρχηγού της ΑΕΚ έχει περάσει από το χέρι του Ανάκογλου, του Κορδέρο, του Γροντή, του Πλατέλλα και του Κολοβέτσιου.

Επί Πογιέτ και κατόπιν από μία σύντομη κουβέντα ανάμεσα στους Κολοβέτσιο, Αραβίδη, Γιόχανσον, Μάνταλο και Μπάγεβιτς, οι τέσσερις προαναφερθέντες ποδοσφαιριστές πήραν το χρίσμα. Και οι τέσσερις βρίσκονται στην ομάδα από το πέρασμά της στη Β’ Εθνική, με τον Σουηδό (που είναι ο μοναδικός ξένος αρχηγός) να βρίσκεται στην ομάδα μικρότερο χρονικό διάστημα αφού στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος της Football League αγωνιζόταν στην Γκέτεμποργκ.

Τα δεκάρια

Ο Τσόρι Ντομίνγκες αναδείχθηκε πανηγυρικά πέρυσι ως ο MVP του πρωταθλήματος με συγκομιδή 15 γκολ και 13 ασίστ. Κάποια προβλήματα τραυματισμών, ωστόσο, τον κράτησαν για ένα διάστημα στο περιθώριο και αυτό το γεγονός βοήθησε τον Κώστα Φορτούνη να κάνει το μεγάλο «μπαμ». Ο 23χρονος επιτελικός μέσος αποδεικνύει σχεδόν σε κάθε ευκαιρία ότι τείνει να εξελιχθεί στον ιδανικό διάδοχο του 34χρονου Αργεντινού.

Σε ό,τι αφορά τον «Φορτού» στη διάρκεια της φετινής περιόδου τα έχει «σπάσει» κι έχει βάλει πλώρη για να αναδειχθεί πέρα από πολυτιμότερος της «Σούπερ Λίγκα» και πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης. Ο Τρικαλινός άσος, ο οποίος σκόραρε δύο φορές με αντίπαλο την ΑΕΚ στον αγώνα του πρώτου γύρου, παρότι είχε μπει ως αλλαγή στο 75’, μέτρησε συνολικά 18 γκολ στο πρωτάθλημα, παίρνοντας το βραβείο του πρώτου σκόρερ. Από την απόδοσή του θα κριθούν πολλά και στον τελικό, καθώς αποτελεί βαρόμετρο στο επιθετικό σκέλος για τους πρωταθλητές Ελλάδας. Αξίζει να προσθέσουμε ότι πέρυσι στη διάρκεια της περιόδου ο Φορτούνης αγωνίστηκε σε 25 ματς πρωταθλήματος, πέτυχε 7 γκολ και μοίρασε τρεις τελικές. Στις φετινές συμμετοχές έχει υπερδιπλασιάσει τις επιδόσεις του και στο σκοράρισμα, αλλά και στην τροφοδοσία των συμπαικτών του.

Ολυμπιακός-ΑΕΚ: H απόλυτη σύγκριση
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η μεταγραφή του Πέτρου Μάνταλου το 2013 ήταν στην ουσία η πρώτη σοβαρή απόδειξη ότι η ΑΕΚ -από τα έγκατα της Γ’ Εθνικής- ήταν θέμα χρόνου κάποια στιγμή να επιστρέψει στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα της μεγάλης κατηγορίας. Με πολύ καλές χρονιές στην Ξάνθη και με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ να τον σκέφτονται ως περίπτωση, η ΑΕΚ κινήθηκε γρήγορα και τον απέκτησε, αφήνοντάς τον δανεικό ένα χρόνο στην Ξάνθη και φέρνοντάς τον στην Αθήνα στη Β’ Εθνική.

Πέρσι σε 15 ματς στη Football League ο «Πετράν» σκόραρε 8 φορές σε 15 ματς, ενώ μοίρασε και 10 ασίστ. Καθοριστική προσφορά ο Μάνταλος είχε και στον θεσμό του Κυπέλλου (2 γκολ, 3 ασίστ σε 8 ματς) αλλά η ατυχία του χτύπησε την πόρτα στις 11 Μαρτίου του 2015 στο 67ο λεπτό της αναμέτρησης-ρεβάνς με τον Ολυμπιακό: Ρήξη χιαστών και τέλος η χρονιά.

Από τότε επέστρεψε στην ενεργό δράση στις 13 Σεπτέμβρη (2015) στο εντός έδρας ματς με τα Γιάννενα. Μπήκε στο 67ο λεπτό στην Τούμπα, σκόρπισε ενθουσιασμό στον κόσμο γιατί ξύπνησε την ΑΕΚ και της έδωσε πνοή επιθετικά παρότι δεν έγινε εφικτό να αποφευχθεί η ήττα ωστόσο η χρονιά δεν εξελίχθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι φέτος ο Μάνταλος μετράει ένα γκολ και πέντε ασίστ σε 25 ματς στο πρωτάθλημα και προσπαθεί να ξαναβρεί τα πατήματά του.

Οι ηγέτες

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε παιδικό όνειρο να ηγηθεί μια μέρα της ομάδας του Ολυμπιακού. Οι καταβολές του, καθώς και η παρουσία του πατέρα του Μιλτιάδη, επί σειρά ετών στην ομάδα, όπου κατείχε μεταξύ άλλων και διοικητικό ρόλο ως επιστήθιος φίλος του Σταύρου Νταϊφά, αποτέλεσαν το καλύτερο διαβατήριο για να ασχοληθεί ενεργά με το σύλλογο από νεαρή ηλικία. Τελικά απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών και ανήλθε στον προεδρικό θώκο το καλοκαίρι του 2010. Από τότε μέχρι τώρα οι «ερυθρόλευκοι» κατακτούν διαδοχικά πρωταθλήματα.

Γεννημένος το 1967, ο Πειραιώτης εφοπλιστής, αποτελεί τον διάδοχο του Σωκράτη Κόκκαλη και επί των ημερών του ο Ολυμπιακός αναρριχήθηκε στην 21η θέση της κατάταξης της UEFA.

Στην πορεία προς την κατάκτηση του 43ο πρωταθλήματος και έκτου στη σειρά, ο Ολυμπιακός μετράει σε αυτό το διάστημα και τρεις κατακτήσεις του Κυπέλλου, καθώς και αξιοπρόσεκτες πορείες στο Champions League.

Ολυμπιακός-ΑΕΚ: H απόλυτη σύγκριση
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στο διάστημα της προεδρίας Μαρινάκη, ο Ολυμπιακός έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 100 μεταγραφές ποδοσφαιριστών, παρότι στη διάρκεια του Γενάρη για πρώτη φορά δεν υπήρξε καμία προσθήκη. Σε αυτή την πορεία των χρόνων η παρουσία του στα δρώμενα της ομάδας μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε. Δυναμικός, εκρηκτικός και απρόβλεπτος δεν διστάζει να έρθει ακόμη και σε ρήξη με όσους θεωρεί ότι αποτελούν εμπόδιο στην πορεία της ομάδας. Η υπόσχεσή του προς φίλους κι εχθρούς, όπως εκφράστηκε δημόσια το καλοκαίρι, είναι πως ο Ολυμπιακός με τον ίδιο στο τιμόνι θα αποκτήσει άλλους 20 τίτλους!

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης -σύμφωνα και με την απόφαση της ΕΕΑ- είναι… ο διοικητής της ΑΕΚ. Παρότι ο "Μελισσάν" δεν έχει κάποιο θεσμικό ρόλο στην ΠΑΕ, ηγείται της προσπάθειας για κατασκευή του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια και είναι σαφές πως οι άνθρωποι που στελεχώνουν το Δ.Σ. της "κιτρινόμαυρης" ΠΑΕ είναι της απόλυτης εμπιστοσύνης του.

Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι φίλοι της "Ένωσης" στο άκουσμα του ονόματος "Μελισσανίδης" κάνουν τη σύνδεση με τη χρυσή διετία 1993-1994 γεγονός που δημιούργησε προσδοκίες για μια… αχτύπητη ΑΕΚ με το καλημέρα στη Σούπερ Λιγκ. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν έγινε, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει πως η ΑΕΚ σε αντίθεση με την πρόσφατη ζωή της στην προ-Μελισσανίδη εποχή, έγινε μια κανονική ομάδα και μία κανονική εταιρεία με ανοδική πορεία μετά από πολλά χρόνια.

Το πλάνο «αγοράζω φτηνά-πουλάω ακριβά» συνήθως δε βρίσκει ανταπόκριση στην εξέδρα, κάτι τέτοιο συμβαίνει και στην ΑΕΚ, αλλά στο σύγχρονο ποδόσφαιρο η αλήθεια είναι ότι κάπως έτσι λειτουργούν τα πράγματα. Η παρουσία Μελισσανίδη για την ώρα έκανε την ΑΕΚ κανονική, πράγμα που λίγα χρόνια πριν δεν γινόταν να θεωρηθεί δεδομένο, ενώ έδωσε και την προοπτική του γηπέδου που είναι ζωτικής σημασίας για τον σύλλογο.

Στα μεγάλα στοιχήματα της νέας εποχής Μελισσανίδη είναι οι προσεχείς εκλογές της ΕΠΟ. Η ΑΕΚ πρόκειται να συνταχθεί με τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ στις εκλογές της Ομοσπονδίας με φόντο την αλλαγή σκηνικού.

Οι προπονητές

Ο Μάρκο Σίλβα αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Ο 38χρονος Πορτογάλος τεχνικός αποτέλεσε την επιλογή της διοίκησης του Ολυμπιακού μετά την επιτυχημένη του πορεία στον πάγκο της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας. Γεννημένος τον Ιούλιο του 1977 έκανε καριέρα ως δεξιός μπακ. Τα πιο πολλά χρόνια της καριέρας του αγωνίστηκε στη δεύτερη κατηγορία του πρωταθλήματος της πατρίδας του. Έπαιζε ποδόσφαιρο μέχρι το καλοκαίρι του 2011 με τη φανέλα της Εστορίλ. Στο ξεκίνημα της επόμενης σεζόν κάθισε στην άκρη του πάγκου της και την οδήγησε σε 115 αγώνες. Το καλοκαίρι του 2014 πήρε προαγωγή για τη Σπόρτινγκ όπου έμεινε για μία σεζόν (σ.σ. 53 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις). Σε αυτό το διάστημα η ομάδα του κατέκτησε το Κύπελλο.

Μετά από ένα επεισοδιακό και χρονοβόρο διαζύγιο έριξε άγκυρα στο λιμάνι του Πειραιά με συμβόλαιο για 1+1 χρόνια. Πρόθεση της διοίκησης του Ολυμπιακού είναι να παραμείνει στο τιμόνι της ομάδας τουλάχιστον για την επόμενη σεζόν. Άλλωστε ο Πορτογάλος μέσα σε μερικούς μόνο μήνες στο τιμόνι του Ολυμπιακού κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα με ευκολία, ενώ τώρα βρίσκεται μπροστά στο νταμπλ.

Η Πόρτο τον "πολιόρκησε" μετά την απομάκρυνση του Λοπετέγκι, ωστόσο, ο κόουτς του Ολυμπιακού έκοψε τις σχετικές συζητήσεις και δήλωσε αφοσιωμένος στους πρωταθλητές Ελλάδας...

Ολυμπιακός-ΑΕΚ: H απόλυτη σύγκριση
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γκουστάβο Πογιέτ αντικατέστησε τον Τραϊανό Δέλλα στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ μετά από την παραίτηση του Έλληνα τεχνικού εξαιτίας των όσων ακολούθησαν μετά τη συντριβή στο Καραϊσκάκη στο ματς του πρώτου γύρου με τον Ολυμπιακό. Ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς ήταν ο άνθρωπος που έφερε τον Ουρουγουανό τεχνικό στην ΑΕΚ και ο Πογιέτ έκανε ντεμπούτο στο ματς με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο (0-0), έχοντας κάνει μόλις δύο προπονήσεις με την ομάδα.

Ώσπου μετά από 28 παιχνίδια ήρθε το διαζύγιό του με την ΑΕΚ. Ο Ουρουγουανός βγήκε και έκανε δημόσια γνωστή την απόφασή του αποχωρήσει από το σύλλογο, κάτι που δεν άρεσε σε ιθύνοντες αλλά και οπαδούς της Ένωσης. Έτσι ο Εκτελεστικός Διευθυντής της ΑΕΚ,Ντούσαν Μπάγεβιτςείχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Πογέτ στο "Holiday Inn" που έχει καταλύσει η αποστολή ενόψει του αγώνα με τον Ατρόμητο (20/04).

Εκεί τον ενημέρωσε πως οι διοικούντες την "Ένωση" δεν επιθυμούν τη συνέχιση της συνεργασίας των δύο πλευρών και του ζήτησε να αποχωρήσει άμεσα από το ξενοδοχείο. Ο 47χρονος τεχνικός αποχαιρέτησε τους ποδοσφαιριστές του και τις τύχες της ομάδας ανέλαβε ως υπηρεσιακός προπονητής ο Στέλιος Μανωλάς. Ο Έλληνας κόουτς κάθισε στον πάγκο της ΑΕΚ για δύο ματς Κυπέλλου κόντρα στον Ατρόμητο και κατάφερε να πάρει τη νίκη στο εντός έδρας παιχνίδι με 1-0, ενώ σε αυτό του Περιστερίου με την ισοπαλία που απέσπασε (1-1), πανηγύρισε την πρόκριση στον μεγάλο τελικό. Πλέον έχει μπροστά του μια τεράστια πρόκληση, να κατακτήσει το Κύπελλο.

Η σεζόν

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε φέτος μία από τις καλύτερες σεζόν της ιστορίας του στην Ελλάδα, για κάποιους την καλύτερη. Η ομάδα "έσπασε" το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο στην πορεία της στο πρωτάθλημα. Το συγκρότημα του Μάρκο Σίλβα είχε την καλύτερη επίθεση με 81 γκολ και την καλύτερη άμυνα (16).

Οι ''ερυθρόλευκοι'' πήραν πολλά ντέρμπι, δύο σε βάρος του ΠΑΟΚ με 2-0 στην Τούμπα και 1-0 στο Φάληρο, καθώς και μία σε βάρος της ΑΕΚ (4-0 στο ματς του πρώτου γύρου στο «Γ. Καραϊσκάκης»). Υπέρ τους κατακυρώθηκε και ο αγώνας της Λεωφόρου με τον ΠΑΟ για τον πρώτο γύρο, ο οποίος δεν ξεκίνησε ποτέ λόγω επεισοδίων. Κατέκτησαν το πρωτάθλημα αρκετές αγωνιστικές πριν το φινάλε, ενώ πλέον έχουν την ευκαιρία για ένα ακόμη νταμπλ στην ιστορία τους.

Η ΑΕΚ επέστρεψε στη Σούπερ Λιγκ με στόχο να πρωταγωνιστεί. Βέβαια η αλήθεια είναι πως αυτό ήταν λίγο ασαφές σχετικά με τον στόχο της τρέχουσας σεζόν, αλλά όπως και να μεταφράζεται, το γεγονός ότι η ομάδα τερμάτισε στη δεύτερη θέση και είναι στον τελικό του Κυπέλλου είναι αν μη τι άλλο ένα δείγμα ότι πάει καλά. Ενδεχομένως να μπορούσε να πάει και πολύ καλύτερα, ή μπορεί να χρειαζόταν περισσότερα λεφτά για να κάνει κάτι παραπάνω, αλλά όπως και να το δει κανείς, για την ώρα η ΑΕΚ έχει μια θετική και σταθερή πορεία.

Ολυμπιακός-ΑΕΚ: H απόλυτη σύγκριση
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τερμάτισε δύο βαθμούς πάνω από τον Παναθηναϊκό, 12 πάνω από τον ΠΑΟΚ αλλά 28 ολόκληρους βαθμούς κάτω από τον Ολυμπιακό. Υπάρχει τεράστιο περιθώριο για βελτίωση, υπάρχει όμως μια αξιοπρεπής βάση για την ώρα. Που μπορεί για το κάτι παραπάνω να μην είναι ικανή στην υπάρχουσα μορφή, αλλά με τις απαραίτητες προσθήκες μελλοντικά ίσως και να μπορέσει.

Για την ώρα πάντως, το ταβάνι της φετινής ΑΕΚ δεν θα μπορούσε να είναι ψηλότερα από εκεί που είναι. Δεν είναι απλό πράγμα η αλλαγή κατηγορίας κάθε χρόνο και ειδικά στην Ελλάδα που δεν υπάρχει μεγάλη πολυσυλλεκτικότητα ως προς την κατάκτηση των πρωταθλημάτων.

News 24/7

24MEDIA NETWORK