Βραβεία Super League: Ψήφισε τους καλύτερους του πρωταθλήματος

Η κανονική περίοδος της Super League τελείωσε και ήρθε η ώρα να κάνουμε απολογισμό. Ποιος ήταν ο καλύτερος τερματοφύλακας, ο καλύτερος μέσος και επιθετικός; Ποιος προπονητής ξεχώρισε, αλλά και ποιος παίκτης ήταν η μεγαλύτερη απογοήτευση του πρωταθλήματος. Μπείτε και ψηφίστε στο POLL του Contra.gr.

Βραβεία Super League: Ψήφισε τους καλύτερους του πρωταθλήματος

Μετά και την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου της Super League, το Contra.gr προσπαθεί να αναδείξει τους απόλυτους πρωταγωνιστές της σεζόν. Μιας σεζόν που αν μη τι άλλο κράτησε ζωντανό το ενδιαφέρον των φιλάθλων μέχρι και τις τελευταίες αγωνιστικές.

Υπήρχαν ομάδες, αλλά και ποδοσφαιριστές που αποτέλεσαν ευχάριστες εκπλήξεις. Από την άλλη, δεν έλειψαν και αυτοί που απογοήτευσαν. Ψηφίστε στις ενότητες που ακολουθούν αυτούς που ξεχώρισαν και δώστε εσείς τα βραβεία της Super League.

Καλύτερος Τερματοφύλακας

Βραβεία Super League: Ψήφισε τους καλύτερους του πρωταθλήματος

1. Ρομπέρτο Χιμένεθ

Θεωρείται -κι όχι άδικα- πολυτέλεια για το ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Ρομπέρτο κάθεται πλέον για τρίτη συνεχόμενη χρονιά κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού και η απόδοσή του παραμένει σταθερά σε υψηλά επίπεδα.

2. Λουκ Στιλ

O Άγγλος τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού έχει πλέον εγκλιματιστεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Συχνά πυκνά μπορεί να προκαλεί με τις δηλώσεις του, ωστόσο αποτελεί ό,τι καλύτερο για τα γκολπόστ του "Τριφυλλιού".

3. Μάρκος Βελλίδης

Μετά από αρκετά χρόνια σκληρής δουλειάς, ο Μάρκος Βελλίδης κατάφερε φέτος να κάνει το άλμα στην καριέρα του. Στον ΠΑΣ αποτελούσε πρώτη επιλογή και σαν τέτοια μετακόμισε στον ΠΑΟΚ. Θα υπάρχει σίγουρα μεγάλος ανταγωνισμός την επόμενη χρονιά για τη θέση κάτω από τα δοκάρια της ομάδας με Βελλίδη και Γλύκο.

4. Σωκράτης Διούδης

Ήρθε ως δανεικός από τη Μπριζ στον Πανιώνιο, αλλά δεν πρόκειται να τον αφήσουν να φύγει από την Ελλάδα. Μοιάζει δύσκολο να μείνει στους "κυανέρυθρους" αφού είναι στο ραντάρ και των "μεγάλων" του ελληνικού ποδοσφαίρου. Άλλωστε φέτος κατάφερε να εντυπωσιάσει.

5. Δημήτρης Κυριακίδης

Με τον Κυριακίδη κάτω από τα δοκάρια, ο Παναιτωλικός βρήκε ηρεμία σε μια θέση που "πονούσε". Μπορεί να άργησε (έφτασε 29 ετών) αλλά το παράσημο ήρθε φέτος με τις πολύ καλές του εμφανίσεις. Έχει κάνει μέσα στη σεζόν εντυπωσιακές αποκρούσει, ενώ είναι ακρογωνιαίος λίθος στην καλή παρουσία της ομάδας του Αγρινίου.

Καλύτερος Αμυντικός

Βραβεία Super League: Ψήφισε τους καλύτερους του πρωταθλήματος

1. Δημήτρης Σιόβας

Από την αρχή της χρονιάς αποτέλεσε την κολόνα της άμυνας του Ολυμπιακού και ο Μάρκο Σίλβα απλά έψαχνε τον παρτενέρ του. Βασικός στα περισσότερα παιχνίδια, ενώ έλειψε μόνο λόγω ενός τραυματισμού.

2. Δημήτρης Χατζηησαΐας

Νεαρός, με τρομερό σώμα που ξεχώρισε στην άμυνα του Πανιωνίου. Από τον Ιανουάριο ανήκει στον ΠΑΟΚ, ο οποίος τον έκανε δικό του πληρώνοντας ένα σημαντικό ποσό στους "κυανέρυθρους". Μπήκε κατευθείαν στην ενδεκάδα, όμως ένας τραυματισμός τον κράτησε λίγο πίσω στα τελευταία παιχνίδια.

3. Γιώργος Τζαβέλλας

Βασικός, αναντικατάστατος και πολυεργαλείο στην άμυνα του ΠΑΟΚ. Αναμφίβολα από τις κολόνες της ενδεκάδας του δικεφάλου.

4. Ροδρίγο Γκάλο

Πολύ καλή παρουσία στο πρωτάθλημα είχε ο Γκάλο για την ΑΕΚ. Ο Βραζιλιάνος που μετακόμισε το καλοκαίρι στην Αθήνα, έγινε γρήγορα γνωστός για τις επελάσεις του στη δεξιά πλευρά, ενώ μέτρησε 5 ασίστ!

5. Μπράιαν Λούι

Τα τελευταία χρόνια ο Αργεντινός του Αστέρα έχει πάρει τη φανέλα βασικού σπίτι του. Του αρέσει να ανεβαίνει στη δεξιά πλευρά, ωστόσο δεν παραμελεί ποτέ τα αμυντικά του καθήκοντα. Τίμιος.

Καλύτερος Μέσος

Βραβεία Super League: Ψήφισε τους καλύτερους του πρωταθλήματος

1. Κώστας Φορτούνης

Για πολλούς είναι ο καλύτερος παίκτης του ελληνικού πρωταθλήματος αυτή τη στιγμή. Είναι ο ηγέτης του Ολυμπιακού, ενώ παράλληλα και ο πρώτος σκόρερ της Super League με 18 τέρματα σε 27 ματς. Δεν βοηθάει μόνο στο σκοράρισμα, καθώς έχει "φτιάξει" άλλα 13 τέρματα για τους συμπαίκτες του.

2. Ολιβιέ Μπουμάλ

Μετά τις πολύ καλές εμφανίσεις των τελευταίων χρόνων στον Πανιώνιο, αλλά και το τρομερό πρώτο μισό της σεζόν, ο Παναθηναϊκός κινήθηκε γρήγορα για να τον αποκτήσει. Δυστυχώς γι' αυτόν τραυματίστηκε και έμεινε λίγο πίσω, όμως έχει προλάβει σε 22 ματς πρωταθλήματος να μετρήσει 5 γκολ και 10 ασίστ.

3. Χαβιέ Ούμπιδες

Είναι ο κινητήριος μοχλός του Ατρομήτου. Δεν βγαίνει από την ενδεκάδα ούτε με αίτηση, ενώ αγωνίζεται όπου του ζητηθεί, ακόμη και ως αμυντικό χαφ. Σε 25 ματς έχει 2 γκολ και 6 ασίστ βοηθώντας τα μέγιστα την ομάδα του Τραϊανού Δέλλα.

4. Κάρλος Ζέκα

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ξεχώρισε για το πάθος και τη μαχητικότητά του για ακόμη μια σεζόν. Ήταν πάντα εκεί όταν τον χρειάστηκε η ομάδα του και παρακινούσε τους συμπαίκτες του στα δύσκολα. Έλειψε από την ενδεκάδα μόνο λόγω καρτών, ενώ στα υπόλοιπα μέτρησε μόνο 90λεπτα.

5. Αντρέ Σιμόες

Στην πρώτη του χρονιά στην Ένωση, ο Σιμόες αποδείχθηκε "λίρα-εκατό". Έδεσε άμεσα με τον Γιόχανσον στην μεσαία γραμμή, δημιουργώντας ένα πολύ καλό δίδυμο. Αγωνίστηκε ως αμυντικός χαφ και εσωτερικός μέσος, βοηθώντας κυρίως στο αμυντικό κομμάτι και πήρε άριστα.

Καλύτερος Επιθετικός

Βραβεία Super League: Ψήφισε τους καλύτερους του πρωταθλήματος

1. Τάσος Μπακασέτας

Από τους μεγαλύτερους (αν όχι ο μεγαλύτερος) πρωταγωνιστές της φετινής τρομερής πορείας του Πανιωνίου στο πρωτάθλημα. Ο 22χρονος επιθετικός κατάφερε με τα γκολ του να χαρίσει "χρυσούς" βαθμούς στην ομάδα του, η οποία εξασφάλισε θέση στα πλέι οφ. Πέτυχε 11 γκολ και 7 ασίστ, ενώ είναι σχεδόν σίγουρο πως το καλοκαίρι θα έρθουν προτάσεις από μεγαλύτερους συλλόγους.

2. Απόστολος Βέλλιος

Ο MVP του φετινού Ηρακλή. Πήρε την απόφαση να επιστρέψει στην Ελλάδα το καλοκαίρι, αλλά με τέτοιες εμφανίσεις δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν ξαναφύγει σύντομα. Πέτυχε 11 γκολ και μοίρασε 3 ασίστ, βοηθώντας τα μέγιστα τον "Γηραιό".

3. Στέφανος Αθανασιάδης

Αν και ταλαιπωρήθηκε από κάποιους τραυματισμούς κατά τη διάρκεια της σεζόν, ο αρχηγός του ΠΑΟΚ και φέτος ήταν σταθερός και βοήθησε πολύ με τα γκολ του. Συνολικά πέτυχε 11 τέρματα σε 22 ματς.

4. Βαγγέλης Μάντζιος

Κανονικά θα έπρεπε να χτίσουν... άγαλμα στη Λιβαδειά για τον Μάντζιο. Φέτος ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του Λεβαδειακού, πέτυχε 11 γκολ, μοίρασε 4 ασίστ και τον κράτησε στη Super League. Βασικός και αναντικατάστατος πάντα.

5. Μάρκους Μπεργκ

Ακόμη μια χρονιά ο Μάρκους Μπεργκ είχε στενή σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα. Αν και ταλαιπωρήθηκε από κάποιους τραυματισμούς, πάντα ήταν εκεί και βοηθούσε με τα γκολ του τον Παναθηναϊκό. Ωστόσο στο τελευταίο ματς της χρονιάς κόντρα στον Πανθρακικό... "οργίασε" και με τα πέντε τέρματα που πέτυχε τερμάτισε στη δεύτερη θέση του πίνακα των σκόρερ πίσω από τον Φορτούνη, με 15 γκολ σε 22 ματς. Να σημειωθεί δε ότι ούτε ένα δεν ήταν με εκτέλεση πέναλτι.

Καλύτερος Προπονητής

Βραβεία Super League: Ψήφισε τους καλύτερους του πρωταθλήματος

1. Μάρκο Σίλβα

Όλα τα ρεκόρ έσπασε φέτος ο Μάρκο Σίλβα στο τιμόνι του Ολυμπιακού. Ξεκίνησε με 17 νίκες σε 17 ματς, ενώ κατάφερε να στεφθεί πρωταθλητής από Φλεβάρη μήνα. Είχε μόλις 1 ισοπαλία και 1 ήττα (από ΑΕΚ) σε μια σεζόν που οι "ερυθρόλευκοι" έμοιαζαν ασταμάτητοι στην Ελλάδα.

2. Μαρίνος Ουζουνίδης

Βάσει ρόστερ, ο Ουζουνίδης έκανε απίστευτα πράγματα. Στην αρχή της χρονιάς οι περισσότεροι πίστευαν ότι ο Πανιώνιος θα πάλευε για την παραμονή του. Ωστόσο οι Νεοσμυρνιώτες όχι μόνο την εξασφάλισαν σχετικά γρήγορα, αλλά έκλεισαν και θέση στα πλέι οφ με ένα ρόστερ που αποτελείται σχεδόν ολοκληρωτικά από Έλληνες.

3. Γκουστάβο Πογέτ

Στα 23 παιχνίδια που κάθισε στον πάγκο της ΑΕΚ μέτρησε 13 νίκες, 5 ισοπαλίες και 5 ήττες. Τερμάτισε στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος, ενώ μεγάλο παράσημό του είναι το ότι κατάφερε να νικήσει τον Ολυμπιακό με 1-0. Η μοναδική ελληνική ομάδα που το κατάφερε στο πρωτάθλημα.

4. Γιώργος Παράσχος

Τρομερή σεζόν έκανε ο Πλατανιάς βάσει των δυνατοτήτων του, τερματίζοντας στην 9η θέση του πρωταθλήματος. Με τον Παράσχο στον πάγκο σε ρόλο μαέστρου, οι Κρητικοί πέτυχαν σπουδαίες νίκες, σώθηκαν εύκολα, ενώ ήταν και οι πρώτοι που "έκοψαν" βαθμούς από τον Ολυμπιακό την 18η αγωνιστική.

5. Γιάννης Πετράκης

Όπως πέρυσι έτσι και φέτος ο ΠΑΣ έδειξε πως είναι ανάμεσα στις υπολογίσιμες ομάδες της Super League. O Πετράκης έχει φτιάξει ένα δεμένο σύνολο, κρατώντας το βασικό κορμό και με όπλο την καλή του άμυνα κατάφερε να τερματίσει στην 6η θέση του πρωταθλήματος. Ένα κατόρθωμα τεράστιο αν δει κανείς το ρόστερ της ομάδας.

Καλύτερος Νέος ποδοσφαιριστής

Βραβεία Super League: Ψήφισε τους καλύτερους του πρωταθλήματος

1. Μανώλης Σιώπης

Ανέβασε κατακόρυφα τις μετοχές του τη φετινή σεζόν. Δεν έχασε ούτε ένα ματς του Πανιώνιου καθ' όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος, αποτελώντας ένα από τα βασικά χαρτιά στην τράπουλα του Μαρίνου Ουζουνίδη.

2. Γιάννης Μυστακίδης

Ένα από τα καλά που έκανε ο Τούντορ στον ΠΑΟΚ ήταν η καθιέρωση του Γιάννη Μυστακίδη στην πρώτη ομάδα. Ο Κροάτης του έδωσε ευκαιρίες, ο νεαρός τις πήρε από τα μαλλιά και όπως φαίνεται θα είναι αρκετά πολύτιμος την επόμενη σεζόν στο δικέφαλο.

3. Βασίλης Μπάρκας

Στα μισά της χρονιάς κλήθηκε να αντικαταστήσει για ένα παιχνίδι τον Γκορμπούνοφ κι από τότε... δεν βγήκε από την ενδεκάδα. Ο Δέλλας τον εμπιστεύεται, ο Σκίμπε ήδη έχει βρεθεί αρκετές φορές στο Περιστέρι και τον παρακολουθεί, ενώ είχε ακουστεί και ενδιαφέρον από την Άστον Βίλα. Ο 22χρονος τερματοφύλακας έχει μέλλον.

4. Κοσμάς Τσιλιανίδης

Τον πιστεύουν πολύ στον Ηρακλή. Μετά τον Βέλλιο, θεωρείται ως επόμενος παίκτης που μπορεί να ηγηθεί της ομάδας στη νέα σεζόν και φέτος έδειξε πολύ καλά στοιχεία. Είναι μόλις 21 ετών, αγωνίζεται στην εθνική ελπίδων, ενώ φέτος με τη φανέλα του "Γηραιού" τον είδαμε 19 φορές. Σκόραρε 1 γκολ και μοίρασε άλλα τρία.

5. ΓιώργοςΜύγας

Έκανε την εμφάνισή του στην ενδεκάδα του Παναιτωλικού την 1η του Νοέμβρη και κατάφερε να εντυπωσιάσει. Είναι 22 ετών, αγωνίζεται στη θέση του δεξιού μπακ και βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη. Οι εμφανίσεις του μάλιστα τράβηξαν και το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού.

Μεγαλύτερη απογοήτευση

Βραβεία Super League: Ψήφισε τους καλύτερους του πρωταθλήματος

1. Μάικλ Εσιέν

Ο ερχομός του προκάλεσε ντελίριο ενθουσιασμού στις τάξεις των φιλάθλων του Παναθηναϊκού, οι οποίοι έσπευσαν στο "Ελ. Βενιζέλος" για να τον αποθεώσουν. Τραυματίστηκε και τελικά έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο πρωτάθλημα στις 28 Νοεμβρίου! Πρόλαβε να αγωνιστεί σε 12 παιχνίδια και πέτυχε ένα γκολ.

2. Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ

Άλλος ένας παίκτης που τρέλανε το φίλαθλο κοινό. Ο Μπερμπάτοφ γέμισε με όνειρα τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, όμως δεν κατάφερε να αποδώσει τα αναμενόμενα. Τον χτύπησαν οι τραυματισμοί και σε 14 ματς πρωταθλήματος πέτυχε 4 γκολ, χαρίζοντας πάντως βαθμούς στην ομάδα του.

3. Ντιέγκο Μπουονανότε

Η μεταγραφή του Ντιέγκο Μπουνανότε είχε εξελιχθεί σε σήριαλ το περασμένο καλοκαίρι για την ΑΕΚ. Όταν δε ο Αργεντινός επιβεβαίωσε πως μπαίνει στο αεροπλάνο για Αθήνα, άρχισαν οι πανηγυρισμοί από τους φίλους της Ένωσης. Στη διάρκεια της σεζόν βέβαια αυτοί κόπασαν. Ο Μπουονανότε δεν κατάφερε να κερδίσει θέση βασικού στο ρόστερ και συνήθως έμπαινε στα ματς ως αλλαγή.

4. Γενς Βέμερ

Από τις μεγαλύτερες μεταγραφικές αποτυχίες του καλοκαιριού. Σε σημείο μάλιστα που στον Παναθηναϊκό, έσπευσαν να βρουν αντικαταστάτη για το Γερμανό τον Ιανουάριο.

5. Ρόμπιν Όλσεν

Δεν προσέφερε σταθερότητα στα δοκάρια του ΠΑΟΚ και από ένα σημείο και μετά άρχισε να γίνεται μέχρι και... ανέκδοτο. Τελικά ο σύλλογος τον παραχώρησε δανεικό στην Κοπεγχάγη και απέκτησε τον Βελλίδη τον χειμώνα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK