Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς: Μια ιστορία διαφορετική από τις άλλες

Δεν είναι ένας ποδοσφαιριστής σαν όλους τους άλλους. Ανήκει σε δική του, ξεχωριστή κατηγορία. Ο λόγος για τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, ο οποίος κλείνει τα 35 του χρόνια. Με αφορμή λοιπόν τα γενέθλια του Σουηδού το Contra.gr αποκαλύπτει γνωστές και άγνωστες ιστορίες της ζωής του. Τα δύσκολα παιδικά χρόνια, η γνωριμία με τη γυναίκα του, η περιουσία του, οι καυγάδες και η ανθρώπινή του πλευρά.

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς: Μια ιστορία διαφορετική από τις άλλες

Κανονικά η 3η Οκτωβρίου στη Σουηδία θα έπρεπε να είναι αργία. O λόγος; Ο "βασιλιάς" της σκανδιναβικής χώρας, ο πιο διάσημος πολίτης της, ο παίκτης που έχει ήδη γράψει το όνομά του με χρυσά γράμματα στα ποδοσφαιρικά βιβλία έχει γενέθλια. Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς κλείνει τα 35 του χρόνια και το Contra.gr του λέει τα δικά του χρόνια πολλά με ένα απολαυστικό αφιέρωμα.

PARIS, FRANCE - DECEMBER 04:  Zlatan Ibrahimovic of PSG warms up prior to the Group A UEFA Champions League match between Paris Saint-Germain FC and FC Porto at Parc des Princes on December 4, 2012 in Paris, France.  (Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images)
PARIS, FRANCE - DECEMBER 04: Zlatan Ibrahimovic of PSG warms up prior to the Group A UEFA Champions League match between Paris Saint-Germain FC and FC Porto at Parc des Princes on December 4, 2012 in Paris, France. (Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images) GETTY IMAGES

Αντί όμως να αναφερθούμε καθαρά στην ποδοσφαιρική του καριέρα (που λίγο πολύ είναι γνωστή σε όλους) γράφοντας χιλιάδες λέξεις, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα ψυχογράφημα του Σουηδού σούπερ σταρ, να γνωρίσουμε καλύτερα την προσωπική του ζωή και τον... ιδιόρρυθμο χαρακτήρα του. Από την ημέρα που άνοιξε τα μάτια του στο Μάλμε μέχρι και σήμερα που είναι αναγνωρίσιμος σχεδόν σε κάθε άκρη του πλανήτη.

Κατ' αρχάς να ξεκινήσουμε από τα βασικά. Αποτελεί τον πιο ακριβό ποδοσφαιριστή αν υπολογίσουμε το σύνολο των μεταγραφών του στις ομάδες, με το ποσό να ξεπερνάει τα 200.000.0000 ευρώ. Κερδίζει κάτι παραπάνω από 15.000.000 ευρώ το χρόνο από το ποδόσφαιρο (χωρίς τις διαφημίσεις και τους χορηγούς). Το όνομά του είναι από από τα μεγαλύτερα brand names σε όλο τον πλανήτη. Οδηγεί πολλά και διάφορα ακριβά αυτοκίνητα. Βάζει απίστευτα γκολ. Είναι ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στη Σουηδία. Έχει αγωνιστεί σε Άγιαξ, Γιουβέντους, Ίντερ, Μπαρτσελόνα, Μιλαν, Παρί Σεν Ζερμέν και πλέον Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κερδίζοντας αμέτρητους τίτλους. Είναι απολαυστικός τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου και το κυριότερο, δεν δίνει δεκάρα για το τι λέει ο κόσμος γι' αυτόν.

Είναι κάτι παραπάνω από ένας ποδοσφαιριστής. Έχει γίνει ακόμη και ρήμα στο σουηδικό λεξιλόγιο. Το "ζλατανίζω" (to zlatan) σε ελεύθερη μετάφραση, στα σουηδικά πλέον σημαίνει ότι κάνω κάτι συναρπαστικό, κάτι εξωπραγματικό. Κυρίες και κύριοι, γνωρίστε τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς.

Ο ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ, Η ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΚΕΤΟ

Η ιστορία του Ζλάταν λοιπόν ξεκινάει στις 3 Οκτωβρίου του 1981, ένα κρύο φθινοπωρινό πρωινό σε ένα κακόφημο προάστιο του Μάλμε της Σουηδίας, το Ρόζενγκαρντ. Μια Κροάτισσα και ένας Βόσνιος, μετανάστες και οι δύο λόγω της τεταμένης κατάστασης στα Βαλκάνια, φέρνουν στον κόσμο τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς. Η περιοχή που μεγάλωσε ο Σουηδός δεν ήταν η ιδανική για ένα παιδί. Ο περίγυρός του ακόμη χειρότερος.

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς: Μια ιστορία διαφορετική από τις άλλες

Οι γονείς του χώρισαν όταν ο "Ίμπρα" ήταν μόλις 2 ετών. Ο πατέρας του, Σεφίκ, εργαζόταν ως επιστάτης, ενώ η μητέρα του, Γιούρκα, αναγκαζόταν να δουλεύει 14 ώρες την ημέρα ως καθαρίστρια για να τα βγάλουν πέρα. Έχει ακόμη μια μεγάλη αδερφή και τρία ετεροθαλή αδέρφια τα οποία ήταν μπλεγμένα με τα ναρκωτικά.

Ο Σουηδός ήταν πολύ ζωηρό παιδί από τα πρώτα κιόλας χρόνια της ζωής του με αποτέλεσμα η μητέρα του να τον χτυπάει με μια ξύλινη κουτάλα για να τον πειθαρχήσει. Μια φορά μάλιστα τον χτύπησε τόσο δυνατά που έσπασε την κουτάλα και έβαλε τον Ζλάταν να της πάρει άλλη. Ή καλύτερα να κλέψει μία.

Η χαοτική ζωή του Ζλάταν τράβηξε το βλέμμα της πρόνοιας, η οποία τον έστειλε να μείνει με τον πατέρα του, ο οποίος ήταν αλκοολικός! Όλα τα λεφτά του τα έδινε στα ποτά, με αποτέλεσμα το ψυγείο να είναι συνεχώς άδειο. Όπως περιγράφει και στην αυτοβιογραφία του ο Ζλάταν, ποτέ δεν θα ξεχάσει το συναίσθημα της πείνας που ένιωθε τότε, ενώ ακόμη και σήμερα το πιο σημαντικό γι' αυτόν είναι να είναι γεμάτο το ψυγείο της οικογένειάς του.

Η οικογένειά του ζούσε στα όρια της φτώχειας και το ποδόσφαιρο ήταν η μόνη διέξοδος του νεαρού. Μάλιστα όπως είχε δηλώσει και ο ίδιος, αν δεν είχε ασχοληθεί με τον αθλητισμό, τότε σήμερα θα ήταν εγκληματίας!

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς: Μια ιστορία διαφορετική από τις άλλες

Στο σχολείο αν και δεν πρόσεχε στο μάθημα, ήταν καλός στα μαθηματικά. Τόσο καλός που οι καθηγητές του νόμιζαν ότι συνεχώς αντέγραφε στα διαγωνίσματα. Το έχει παραδεχθεί κι ο ίδιος πως αν το πάλευε, θα μπορούσε να είχε ακολουθήσει το δρόμο της μάθησης, αλλά δεν ήταν το φόρτε του. Δεν είχε την υπομονή να κάτσει να διαβάσει. Αντιθέτως προτιμούσε να είναι ο... "γκάνγκστερ" του σχολείου. Από ένα σημείο και μετά πήγαινε απλώς για να τρώει μεσημεριανό στο εστιατόριο, ώσπου τελικά το παράτησε τελείως για το ποδόσφαιρο.

Από τα πρώτα χρόνια της ζωής του ήταν συνεχώς με μια μπάλα στα πόδια, μιας και η μοναδική ασχολία των παιδιών στη γειτονιά του ήταν το ποδόσφαιρο. Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά παπούτσια όμως τα πήρε στην ηλικία των έξι ετών, όταν και ο πατέρας του βλέποντας πως ο μικρός ήταν καλός, τον έγραψε στις ακαδημίες της Μάλμε. Αγωνίστηκε για λίγα χρόνια εκεί, μετά πήγε στην τοπική ομάδα των μεταναστών της περιοχής, την Μπάλκαν και μετά επέστρεψε στη Μάλμε όπου άρχισε να δείχνει το ταλέντο του.

ΚΛΕΦΤΗΣ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ

Εκτός από την μπάλα ποδοσφαίρου που λάτρευε, είχε μεγάλη αγάπη και για το ποδήλατό του. Όταν δεν έπαιζε ποδόσφαιρο, ήταν συνεχώς πάνω στο bmx του κάνοντας βόλτες με τον καλύτερό του φίλο στους δρόμους του Ρόζενγκαρντ. Εκτός από μερικά παιδιά μεταναστών, οι περισσότεροι νέοι που αγωνίζονταν στη Μάλμε ήταν από πλούσιες γειτονιές. Τους πήγαιναν στην προπόνηση με ακριβά αυτοκίνητα, την ώρα που ο Ζλάταν έφτανε πάντα με το ποδήλατό του. Μια ημέρα όμως καθώς αποχωρούσε από το γήπεδο, το είδε να λείπει! Κάποιος του το είχε κλέψει, οπότε αποφάσισε να κλέψει κι αυτός ένα άλλο προκειμένου να γυρίσει σπίτι του.

Ξεκίνησε να πηγαινοέρχεται με το καινούργιο του ποδήλατο, φροντίζοντας να το παρκάρει πάντα σε διαφορετικές τοποθεσίες και μακριά από το γήπεδο, έτσι ώστε να μην τον αντιληφθεί κανείς. Τρεις ημέρες αργότερα, παίκτες και προπονητές της ομάδας έκαναν μίτινγκ για να βρεθεί ο κλέφτης και τελικά αποδείχθηκε πως το ποδήλατο που είχε κλαπεί ήταν του βοηθού προπονητή.

Παράλληλα, δεν είχε διστάσει να κλέψει το ποδήλατο ενός ταχυδρόμου, το οποίο μάλιστα είχε και γράμματα πάνω!

Ο ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ

Εντύπωση προκάλεσε μια ιστορία η οποία ήρθε σχετικά πρόσφατα στην επιφάνεια. Την "έβγαλε" ο πρώην κολλητός του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς στο βιβλίο που έγραψε με τίτλο "Μια φορά ήμουν καλύτερος από τον Ζλάταν". Και λέμε πρώην γιατί οι δυο τους πλέον δεν μιλούν, για την ακρίβεια όπως περιγράφει ο Τόνι Φλάιγκεαρ, ο συγγραφέας του βιβλίου, ο Ιμπραχίμοβιτς κάνει πως δεν τον ξέρει.

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς: Μια ιστορία διαφορετική από τις άλλες
© KEVIN QUIGLEY

Οι δυο τους ήταν αχώριστοι στα παιδικά τους χρόνια. Ήταν μαζί από έξι χρονών και περνούσαν ατελείωτες ώρες παίζοντας ποδόσφαιρο, κλέβοντας ποδήλατα, γυρίζοντας στους δρόμους του Ρόζενγκαρντ και βλέποντας video των Ρονάλντο και Ρομάριο προσπαθώντας να τους μιμηθούν.

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς: Μια ιστορία διαφορετική από τις άλλες
© KEVIN QUIGLEY

Δεν συμφωνούσαν ωστόσο σε όλα. Επειδή ο Φλάιγκεαρ λάτρευε τον Σίρερ και το αγγλικό ποδόσφαιρο, ο Ζλάταν για να του πάει κόντρα του έλεγε πως το μισεί και πως ήθελε να παίξει στην Ιταλία. Όπως και τελικά έκανε. "Ήταν πολύ ανταγωνιστικός", εξηγεί ο Φλάιγκεαρ στο βιβλίο του, "τσακωνόμασταν συνέχεια όταν παίζαμε βιντεοπαιχνίδια. Ήθελε γενικά είναι καλύτερός μου σε όλα. Στα κορίτσια, στο ποδόσφαιρο, στο playstation".

Όταν ήταν ακόμη έφηβοι, ο Φλάιγκεαρ ισχυρίζεται πως ήταν καλύτερος του Ζλάταν στο ποδόσφαιρο. "Αυτό ήταν κάτι που ποτέ δεν το δέχθηκε ο Ιμπραχίμοβιτς, όμως είναι αλήθεια. Πολλά απογεύματα πηγαίναμε σε ένα γηπεδάκι και κάναμε ψαλιδάκια. Μαζεύονταν και πολλά κορίτσια και μας κοιτούσαν. Ήμουν καλύτερός του. Πάντα".

Πλέον δεν έχουν καθόλου σχέσεις. Όπως εξηγεί ο πρώην κολλητός του Ζλάταν, όταν του είχε στείλει μήνυμα, ο σταρ της Γιουνάιτεντ δεν τον θυμόταν καν. Ενώ όταν είχαν πέσει ο ένας πάνω στον άλλο τυχαία στο Μάλμε και πάλι ο Ζλάταν τον προσπέρασε. Όσο για τον λόγο; Το έχει εξηγήσει ο ίδιος ο Σουηδός. Το 1999 ο Φλάιγκεαρ, 17 ετών τότε, ανέλαβε να εκτελέσει ένα κρίσιμο πέναλτι στον αγώνα που η Μάλμε έπαιζε την σωτηρία της κόντρα στη Χάλμσταντ. Ο νεαρός το έχασε, με την ομάδα να υποβιβάζεται, κάτι που ο Ζλάταν δεν του συγχώρεσε ποτέ.

ΚΑΥΓΑΔΕΣ ΜΕ ΣΥΜΠΑΙΚΤΕΣ, ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ, ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς: Μια ιστορία διαφορετική από τις άλλες

Έτσι ήταν και είναι γενικά ο Ζλάταν. Δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του. Δεν θες να τον τσαντίσεις, γιατί μετά θα το μετανιώσεις. Όπως άλλωστε έκαναν και αρκετοί συμπαίκτες και αντίπαλοί του κατά το παρελθόν. Όταν ήταν ακόμη παιδί στα 13 του, έριξε κουτουλιά σε έναν συμπαίκτη του στις ακαδημίες της Μάλμε, στέλνοντάς τον στο νοσοκομείο. Αυτή του η κίνηση ανάγκασε τον πατέρα του παιδιού να αρχίσει να μαζεύει υπογραφές προκειμένου να διώξουν τον Ζλάταν από την ομάδα.

Ωστόσο οι προπονητές του δεν τον έδιωξαν γιατί έβλεπαν κάτι σε αυτόν. Όπως άλλωστε γίνεται εδώ και χρόνια σε όποια ομάδα κι αν πηγαίνει. Όσο ήταν στον Άγιαξ, σε νεαρή ακόμη ηλικία είχε διάφορους καυγάδες με συμπαίκτες του. Δεν δίστασε να απειλήσει τον Φαν Ντερ Φάαρτ ότι θα του σπάσει και τα δύο πόδια, ενώ έριξε μπουνιά στα αποδυτήρια της ομάδας στον Μίντο!

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς: Μια ιστορία διαφορετική από τις άλλες
© EPA

Κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Μπαρτσελόνα, είχε διαμάχη με τον τότε προπονητή της ομάδας, Πεπ Γκουαρδιόλα. Δεν είχαν καθόλου καλές σχέσεις γιατί ο Ισπανός έδειχνε προτίμηση στον Μέσι που ήταν ο σταρ της ομάδας, με τον "Ίμπρα" να έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Ο Σουηδός στην αυτοβιογραφία του τον αποκαλεί "καλό προπονητή, αλλά δειλό σαν άνδρα". "Όταν ήμουν στη Μπαρτσελόνα του είχα πει πως αν δεν σου κάνω, απλά πες το μου να φύγω. Όμως το μόνο που μου έλεγε ήταν είσαι φανταστικός παίκτης, κάνεις τα πάντα σωστά. Δεν είχε το θάρρος να μου πει την αλήθεια".

Μεγάλη κόντρα είχε και με τον Αμερικανό αμυντικό και πρώην συμπαίκτη του στη Μίλαν, Ογκούτσι Ονιέγου. Όλα άρχισαν στις προπονήσεις των "ροσονέρι" όταν ο Ονιέγου προκαλούσε με τα όσα έλεγε τον Ζλάταν. "Έχω ακούσει πολλά στην καριέρα μου. Με έχουν βρίσει. Έχουν πει πράγματα για την μητέρα μου. Δεν ανταποδίδω με λόγια. Ανταποδίδω με το σώμα μου", γράφει ο ίδιος στην αυτοβιογραφία του "I am Zlatan".

Εφόσον λοιπόν ο Ονιέγου προκάλεσε, ο Ζλάταν ανταπέδωσε και οι δυο τους μπλέχτηκαν σε έναν άγριο καυγά στην προπόνηση, ανταλλάσσοντας μπουνιές και κλωτσιές. Η κάμερα τον έχει πιάσει επίσης αρκετές φορές να... επιτίθεται σε συμπαίκτες. Όπως η κλωτσιά που έριξε στο κεφάλι (!) του Αντόνιο Κασάνο μετά από ένα ισόπαλο ντέρμπι με τη Ρόμα το 2011. Την ίδια χρονιά δέχθηκε τιμωρία τριών αγωνιστικών για μια μπουνιά που έδωσε στον αμυντικό της Μπάρι, Μάρκο Ρόσι κατά τη διάρκεια αγώνα. Τον επόμενο Φεβρουάριο δέχθηκε άλλες τρεις αγωνιστικές τιμωρία για ένα χαστούκι που έδωσε στον παίκτη της Νάπολι, Σαλβατόρε Αρόνικα.

Ούτε στη Γαλλία όμως απέβαλε τον τίτλο του "κακού παιδιού" που τον ακολουθούσε. Τον Νοέμβριο του 2012 δέχθηκε τιμωρία δύο αγωνιστικών για μπουνιά που έριξε στον τερματοφύλακα της Σεντ Ετιέν, Στεφάν Ρουφιέ. Και τα επεισόδια συνεχίζονται. Το 2013 η UEFA τον τιμώρησε με δύο αγωνιστικές για ένα πάτημα στον Αντρές Γκουαρδάδο σε παιχνίδι απέναντι στη Βαλένθια.

Η συμπεριφορά του Ιμπραχίμοβιτς εκνεύρισε ακόμη και τους συμπαίκτες του με τον Λούκας Μόουρα να δηλώνει τον Μάρτη του 2013 πως: "Πάντα ζητάει τη μπάλα και μας προσβάλει. Είναι αλαζόνας", ωστόσο μετά ο Βραζιλιάνος τα μάζεψε λέγοντας πως τα λόγια του παραποιήθηκαν και πως δεν εννοούσε ακριβώς αυτό. Τώρα αν σε αυτό έχει ανάμειξη ο Ζλάταν είναι άλλη ιστορία.

Έφτασε μέχρι και σε σημείο να ανοίξει μέτωπο με τη Γαλλία μετά από δήλωσή του μετά από αγώνα της Παρί με τη Μπορντό (ήττα 3-2) τον Ιανουάριο του 2015: " Σε 15 χρόνια καριέρας, δεν έχω ξαναδεί τέτοιο διαιτητή. Σε αυτή τη σκ@τοχώρα. Αυτή η χώρα δεν αξίζει να έχει την Παρί Σεν Ζερμέν". Η ακραία αντίδραση του Σουηδού επιθετικού , μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε από την αρμόδια αρχή της Ligue 1, η οποία του επέβαλε τιμωρία 4 αγωνιστικών. Παράλληλα, το όνομα του σχολιάστηκε και μέσα στο γαλλικό κοινοβούλιο, με αρκετούς πολιτικούς να τον κατακρίνουν για την παραπάνω δήλωσή του!

O ίδιος στην αυτοβιογραφία του θυμάται και τον τσακωμό του με τον Κιελίνι σε ένα ματς κόντρα στη Γιουβέντους, τον καιρό που έπαιζε στη Μίλαν. Ο Ιταλός αμυντικός εκνεύρισε τον Ζλάταν με αποτέλεσμα ο Σουηδός μετά το ματς να τον πιάσει από τον λαιμό και στη συνέχεια να αποκαλύψει πως: "Ένιωσα πως ο Κιελίνι εκείνη την ώρα ήταν πολύ τρομαγμένος. Αφού ήθελε να παλέψει πριν γιατί κάνει πίσω τώρα; Τελικά τον άφησα και πήγα στα αποδυτήρια".

Η ΤΡΕΛΑ ΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Αν ο Ζλάταν αγαπάει κάτι πολύ μετά τον εαυτό του, τότε αυτό σίγουρα είναι τα γρήγορα αυτοκίνητα. Αυτό είναι κάτι άλλωστε που δεν το κρύβει: "Μου αρέσουν τα γρήγορα αυτοκίνητα, αλλά κάποιες φορές η αλήθεια είναι πως οδηγώ σαν μανιακός".

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς: Μια ιστορία διαφορετική από τις άλλες

Όσον αφορά την αγαπημένη του μάρκα, αυτή δεν είναι άλλη από τη Ferrari. Οδηγώντας όμως γρήγορα αυτοκίνητα όμως, καμιά φορά μπορεί να συμβούν και αναπάντεχα περιστατικά: " Εγώ κι ένας φίλος μου αγοράσαμε μια μέρα μια Porsche Turbo και τη βγάλαμε έξω στους δρόμους της Σουηδίας. Πάτησα λίγο το γκάζι και έφτασε τα 155 χλμ/ώρα. Όταν άρχισα να μειώνω ταχύτητα άκουσα πίσω μου σειρήνες αστυνομίας. Είχα γερμανικές πινακίδες, άρα δεν μπορούσαν να με βρουν κι έτσι πάτησε και πάλι το γκάζι και έπιασα τα 190. Ο ήχος της σειρήνας άρχισε σταδιακά να χάνεται. Ήταν σαν σκηνή από ταινία όταν κρυφτήκαμε κάτω από μια γέφυρα και τελικά μας έχασαν".

"Μια άλλη φορά δεν ήμουν τόσο τυχερός. Οδηγούσα με ένα φίλο μου σε ένα δρόμο στον οποίο συχνάζουν όλες οι πόρνες του Μάλμε. Είδα μία γυναίκα να μιλάει με έναν ηλικιωμένο και αποφάσισα να κάνω μια πλάκα. Πάτησα απότομα φρένο, βγήκα έξω και φώναξα αστυνομία, ψηλά τα χέρια. Ο ηλικιωμένος άνδρας τρόμαξε κι έφυγε αμέσως. Λίγο αργότερα επέστρεψε μέσα σε ένα περιπολικό! Ήταν τελικά αστυνομικός. Προσπάθησα να του εξηγήσω ότι έκανα πλάκα. Τελικά γέλασε κατάλαβε ποιος είμαι και βγάλαμε και φωτογραφία".

Όσον αφορά τώρα τα αυτοκίνητα που έχει στην κατοχή του ο Ζλάταν και προτιμά να χρησιμοποιεί, αυτά είναι πέντε. Αγαπημένη του όπως είπαμε είναι η Ferrari και πιο συγκεκριμένα η Enzo, την οποία ο Σουηδός δεν αποχωρίζεται. Επόμενη στη λίστα του είναι η Lamborghini, έχοντας στην κατοχή του μια μαύρη Gallardo. Για μεγάλες διαδρομές και άνετο ταξίδι έχει ένα μαύρο Audi S8, καθώς και μια λευκή Maserati Gran Turismo. Τέλος για τις απλές μετακινήσεις του εντός Παρισιού, χρησιμοποιεί ένα μαύρο Volvo C30 T5.

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς: Μια ιστορία διαφορετική από τις άλλες

Τα χρήματα δεν αποτελούν πρόβλημα πλέον για τον Ιμπραχίμοβιτς, ο οποίος δεν διστάζει να κάνει σπατάλες για αυτοκίνητα και σπίτια. Με τα 14.000.000 ευρώ το χρόνο που εισπράττει άλλωστε γιατί να μην το κάνει. Έτσι πήρε την απόφαση να κάνει δικό του ένα σπίτι στη γενέτειρά του, το Μάλμε, αξίας 3.000.000 ευρώ, το οποίο μπορεί να του προσφέρει όλες τις πολυτέλειες. Εκεί περνάει τις καλοκαιρινές του διακοπές, όταν δεν κάνει προπονήσεις.

Ο σούπερ σταρ της Γιουνάιτεντ είναι ιδιαίτερα περίεργος στο θέμα "κατοικία", ενώ αν δεν βρει αυτό που πραγματικά θέλει, προτιμά να μένει σε πολυτελή ξενοδοχεία. Όταν για παράδειγμα πήρε μεταγραφή στην Παρί Σεν Ζερμέν έμενε για αρκετούς μήνες στο γνωστό ξενοδοχείο "Intercontinental" στο κέντρο του Παρισιού, δηλώνοντας πως αν δεν βρει το σπίτι που ψάχνει, στο τέλος θα αγοράσει το ξενοδοχείο! Τελικά κατάφερε να βρει μια έπαυλη σε ένα δρόμο των Βερσαλλιών, την οποία και νοικιάζει για περίπου 35.000 ευρώ το μήνα. Ποσό αστείο για τον Ζλάταν που γεμίζει κάθε βδομάδα τον τραπεζικό του λογαριασμό με τουλάχιστον 300.000 ευρώ.

Η ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΤΟΥ, ΤΟΝ "ΘΗΛΥΚΟ ΖΛΑΤΑΝ"

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς: Μια ιστορία διαφορετική από τις άλλες

Λίγοι γνωρίζουν πολλά πράγμα για την προσωπική ζωή του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς. Η αλήθεια είναι ότι και ο Σουηδός δεν θέλει να ασχολούνται με αυτό το θέμα. Προτιμάει να τραβάει την προσοχή των δημοσιογράφων με τις ατάκες του και τα όσα κάνει στο γήπεδο. Η αλήθεια είναι πως του αρέσει η ήρεμη, οικογενειακή ζωή. Έχει σχέση εδώ και περίπου 12 χρόνια με την κατά 11 χρόνια μεγαλύτερη του Έλενα Σέγκερ. Η 45χρονη ξανθιά καλλονή χαρακτηρίζεται από φίλους και συγγενείς της ως ένας... "θηλυκός Ζλάταν". Πως αλλιώς άλλωστε θα μπορούσε να τα βγάλει πέρα μαζί του;

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς: Μια ιστορία διαφορετική από τις άλλες

Οι δυο τους γνωρίστηκαν κάπως επεισοδιακά το 2002 σε ένα πάρκινγκ στο Μάλμε. Ο Ιμπραχίμοβιτς είχε παρκάρει τη Ferrari του πίσω από το αυτοκίνητο της Σέγκερ, εμποδίζοντάς της. Εκείνη του επιτέθηκε φραστικά, κάτι που φαίνεται πως τρέλανε τον Ζλάταν και βάλθηκε να την διεκδικήσει. Του άρεσε ο τρόπος που φερόταν, δεν είχε καμία σχέση με τα κορίτσια στην ηλικία του Σουηδού. Εκείνος ήταν μόλις 21 κι αυτή 32.

Μετά από ένα μικρό διάστημα έγιναν ζευγάρι και παραμένουν μέχρι σήμερα, καθώς τον ακολουθεί παντού. Δεν έχουν παντρευτεί, αν και υπήρξαν φήμες πως πρόσφατα έκαναν μυστικό πολιτικό γάμος, χωρίς όμως να υπάρχει επιβεβαίωση. Η Έλενα υπήρξε στο παρελθόν μοντέλο και ηθοποιός, ενώ έχει εργαστεί και σε αεροπορική εταιρία. Είναι ανεξάρτητη, έχει τρέλα με τα αυτοκίνητα και πάνω κάτω τον ίδιο χαρακτήραμε τον Ζλάταν.

Έχουν μαζί δύο παιδιά, τον Μαξιμίλιαν που γεννήθηκε το 2006 και τον Βίνσεντ που ήρθε στον κόσμο το 2008.

ΣΤΙΣ ΑΤΑΚΕΣ ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΟΣ

Εκτός από τα γκολ και το ταλέντο, αυτό που έρχεται στο μυαλό όταν ακούμε το όνομα Ζλάταν, σίγουρα είναι οι ατάκες του. Ο αλαζονικός και συνάμα πανέξυπνος Σουηδός έχει πάντα κάτι να απαντήσει στους δημοσιογράφους που θα κάνει "αίσθηση". Ας θυμηθούμε μερικές από τις καλύτερες που μας έχει προσφέρει:

MILANO 29.8.2010 HOTEL BOSCOLO DI CORSO MATTEOTTI/L'arrivo di SLATAN IBRAHIMOVIC IN HOTEL DOPO ESSERE ATTERRATO ALLO SCALO PRIVATO IATA DI MALPENSA/ SPORT/CALCIO/ph Fabio Bozzani/Nella foto SLATAN IBRAHIMOVIC , NEOACQUISTO ROSSONERO, AL SUO ARRIVO IN HOTEL SUBITO INTERVISTATO DALLE TELEVISIONI ITALIANE E SVEDESI - IBRAHIMOVIC IN HOTEL  - fotografo: FABIO BOZZANI
MILANO 29.8.2010 HOTEL BOSCOLO DI CORSO MATTEOTTI/L'arrivo di SLATAN IBRAHIMOVIC IN HOTEL DOPO ESSERE ATTERRATO ALLO SCALO PRIVATO IATA DI MALPENSA/ SPORT/CALCIO/ph Fabio Bozzani/Nella foto SLATAN IBRAHIMOVIC , NEOACQUISTO ROSSONERO, AL SUO ARRIVO IN HOTEL SUBITO INTERVISTATO DALLE TELEVISIONI ITALIANE E SVEDESI - IBRAHIMOVIC IN HOTEL - fotografo: FABIO BOZZANI © FABIO BOZZANI

Η απάντησή του σε ερώτηση γυναίκας δημοσιογράφου, στο αν είναι ομοφυλόφιλος: "Έλα σπίτι μου μαζί με την αδερφή σου και θα δεις αν είμαι".

Ερωτώμενος γιατί έχει ουλές στο πρόσωπο: "Λοιπόν αυτό δεν το ξέρω. Μάλλον θα πρέπει να ρωτήσεις την γυναίκα σου γι' αυτό".

Απαντώντας στην κριτική του Νορβηγού, Τζον Κάριου, για το στυλ παιχνιδιού του: "Αυτά που κάνει ο Κάριου με μια μπάλα ποδοσφαίρου, μπορώ να τα κάνω με ένα πορτοκάλι".

Το δώρο γενεθλίων στη γυναίκα του: "Τίποτα δεν της πήρα για τα γενέθλια. Αφού ήδη έχει τον Ζλάταν".

Οι πρώτες μέρες στη Γαλλία: "Ψάχνουμε ένα διαμέρισμα στο Παρίσι. Αν δεν βρούμε τίποτα, τότε απλά θα αγοράσω το ξενοδοχείο".

Ζλάταν vs Λίβερπουλ: "Πρώτα πήγα αριστερά, πήγε κι αυτός. Μετά πήγα δεξιά, το έκανε κι αυτός επίσης. Μετά πήγα ξανά αριστερά κι ο αμυντικός της Λίβερπουλ πήγε να αγοράσει ένα χοτ-ντογκ".

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς: Μια ιστορία διαφορετική από τις άλλες

Το Μουντιάλ του 2014: "Ένα πράγμα είναι σίγουρο. Ένα Παγκόσμιο Κύπελλο χωρίς εμένα δεν αξίζει να το δείτε, άρα ποιο το νόημα να περιμένετε όλοι το Μουντιάλ".

Η Άρσεναλ και το δοκιμαστικό: "Την απέρριψα. Ο Ζλάταν δεν πηγαίνει σε οντισιόν".

Το στυλ παιχνιδιού του: "Είναι το Ζλάταν-style".

Αν μετανιώνει για κάτι στη ζωή του: " Έχω γεννηθεί για να είμαι ο Ζλάταν, ήταν το πεπρωμένο μου να έχω τη ζωή που έχω, οπότε δεν μπορώ να μετανιώνω για κάτι".

Έχει πει για τους προπονητές του

Για τον Ζοζέ Μουρίνιο: "Κατάφερε να με μεταμορφώσει από γατάκι σε τίγρη. Έβγαλε το φονικό ένστικτο από μέσα μου. Θα μπορούσα να πεθάνω για τον Μουρίνιο. Μπορεί να ελέγξει τα αποδυτήρια και να κουμαντάρει τους σταρ της ομάδας. Όταν έφυγα από τη Μπαρτσελόνα ήθελα να πάω στη Ρεάλ του Μουρίνιο για να εκδικηθώ τον Γκουαρδιόλα".

Για τον Πεπ Γκουαρδιόλα: "Όταν αγοράζεις τον Ζλάταν, είναι σαν να αγοράζεις μια Ferrari. Όταν οδηγάς ένα τέτοιο αμάξι πρέπει να του βάζεις και το καλύτερο καύσιμο, να πηγαίνεις στον αυτοκινητόδρομο και να το σπαταλάς όλο. Ο Γκουαρντιόλα μου έβαζε απλή βενζίνη και με πήγαινε μια βόλτα στην εξοχή. Αν αυτό ήθελε από την αρχή τότε ας αγόραζε ένα Fiat".

Για τον Κάρλο Αντσελότι: "Ο Αντσελότι είναι φανταστικός προπονητής. Τον θεωρώ κάτι σαν πατέρα μου".

ΛΑΤΡΕΙΑ ΓΙΑ ΡΟΝΑΛΝΤΟ

Ποτέ δεν έχει κρύψει τη λατρεία του για τον βραζιλιάνο, "τον αληθινό" όπως λέει ο ίδιος, Ρονάλντο. Αυτός ήταν ο ποδοσφαιριστής που θαύμαζε από μικρός, που τον είχα αφίσες στον δωμάτιό του και που ήθελε να του μοιάσει.

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς: Μια ιστορία διαφορετική από τις άλλες

Περνούσε από μικρός ατελείωτες ώρες διαβάζοντας για τα επιτεύγματα του Βραζιλιάνου και θαυμάζοντάς τον σε VIDEO. Προσπαθούσε να μιμηθεί κάθε του κίνηση. Μάλιστα η Βραζιλία με τον Ρονάλντο του άρεσε πολύ περισσότερο από την Εθνική της χώρας του. Είχε γίνει και ένθερμος υποστηρικτής της Ίντερ για χάρη του.

Ώσπου έφτασε τελική η μέρα που βρέθηκε απέναντί του μέσα στο γήπεδο. Ήταν σε ντέρμπι μεταξύ της Ίντερ και της Μίλαν με τον Ζλάταν να φοράει τη φανέλα των "νερατζούρι". Σε εκείνο το παιχνίδι τόσο ο Ρονάλντο όσο και ο Ιμπραχίμοβιτς είχαν σκοράρει, όμως η Ίντερ ήταν η νικήτρια με 2-1. Χαρακτηριστικό είναι το VIDEO στο οποίο φαίνεται ο Ζλάταν να χαζεύει για αρκετή ώρα τον Ρονάλντο πριν από τη σέντρα του ματς! Απλά απολαυστικό:

Ο ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΙΜΠΡΑΧΙΜΟΒΙΤΣ

Για το τέλος αφήσαμε το καλύτερο κομμάτι. Το πιο ανθρώπινο. Γιατί ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς εκτός από σπουδαίος ποδοσφαιριστής, εγωιστής, αλαζόνας, "κακό παιδί", έχει και μια άλλη πλευρά που λίγοι ξέρουν. Μπορεί πλέον να βγάζει πολλά χρήματα και να είναι αναγνωρίσιμος σε όλα τα πλάτη και μήκη της γης αλλά ποτέ δεν ξέχασε από που ξεκίνησε. Όποτε έχει χρόνο θα ταξιδέψει μέχρι το Μάλμε για να συναντήσει και πάλι φίλους και συγγενείς. Έχει ένα απίστευτο δέσιμο με τον τόπο του, τη γειτονιά του. Έχει βοηθήσει μάλιστα με δικά του χρήματα το Ρόζενγκαρντ.

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς: Μια ιστορία διαφορετική από τις άλλες
© KEVIN QUIGLEY

Έφτιαξε ένα καινούργιο υπερσύγχρονο γήπεδο, ακριβώς στο σημείο που συνήθιζε να παίζει ποδόσφαιρο όταν ήταν μικρός. Ο δήμος προς τιμήν του ονόμασε το γηπεδάκι "Zlatan Court", ενώ στην είσοδο του Ρόζενγκαρντ (που πλέον έχει συγχωνευτεί με το Όστερ) υπάρχει μια επιγραφή στην οποία αναφέρεται πως αυτή είναι η πόλη του Ζλάταν.

Εκεί όπου λατρεύεται σαν θεός. Ποιος να το περίμενε ότι αυτό το παιδί που μεγάλωσε μέσα στη φτώχεια θα κατάφερνε όλα αυτά στη ζωή του. Ο Ζλάταν όμως δεν ξεχνάει και βοηθάει πάντα με την πρώτη ευκαιρία.

Έχει αγοράσει πολλές φορές αθλητικό εξοπλισμό για την ομάδα που αγωνιζόταν μικρός, την Μπάλκαν. Τον Αύγουστο του 2014 βοήθησε την εθνική ομάδα αναπήρων της Σουηδίας να ταξιδέψει στη Βραζιλία για το Παγκόσμιο Κύπελλο ατόμων με ειδικές ανάγκες. Τότε οι ποδοσφαιριστές της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Σουηδίας, Ελμάντερ, Κάλστρομ, Ίζακσον και Νίλσον έδωσαν σε δημοπρασία τις φανέλες τους προκειμένου να μαζέψουν χρήματα και να τα δώσουν στην αντίστοιχη ομάδα ατόμων με ειδικές ανάγκες. Η αντίδραση του Ιμπραχίμοβιτς όταν του ζητήθηκε να δώσει κι αυτός για δημοπρασία τη φανέλα του ήταν: "Τι στο καλό θα κάνετε πουλώντας φανέλες; Πείτε μου πόσα χρήματα χρειάζεστε για να πάτε;". Έτσι υπέγραψε μια επιταγή περίπου 50.000 ευρώ και τους έστειλε μόνος του στη Βραζιλία.

ΟΤΑΝ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Η κίνηση όμως που κατάφερε να συγκλονίσει όλη την υφήλιο έγινε τον περασμένο Φλεβάρη κόντρα στην Καέν. Ο πανηγυρισμός του Ζλάταν στο γκολ του στο ματς της Παρί με την Καέν το Φεβρουάριο του 2015 μόνο τυχαίως δεν ήταν. Ο Σουηδός έβγαλε την μπλούζα του δείχνοντας σε όλο το κοινό τα δεκάδες νέα τατουάζ που κοσμούσαν το σώμα του, με πολλούς να αναρωτιούνται πότε πρόλαβε να τα κάνει.

Η αλήθεια ήρθε στην επιφάνεια λίγες ώρες μετά. Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Επισιτισμού του ΟΗΕ έκανε προσωρινά τατουάζ (henna) 50 ονόματα ατόμων που πεθαίνουν από ασιτία προκειμένου να στηρίξει την προσπάθεια του προγράμματος.

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς: Μια ιστορία διαφορετική από τις άλλες

Όπως ανέφερε η ανακοίνωση του World Food Programme: "Στις 14 Φεβρουαρίου 2015, στο ματς της Παρί με την Καέν στο Παρκ Ντε Πρενς, πολλοί ποδοσφαιριστές έκαναν απλά την δουλειά τους. Για τον Ζλάταν όμως ήταν το σημαντικότερο παιχνίδι της ζωής του. Κάτω από την φανέλα του είχε τατουάζ από 50 διαφορετικά ονόματα. Ονόματα ανθρώπων που ποτέ δεν είχε γνωρίσει αλλά ήθελε να τους έχει κοντά. Ονόματα μερικών από τους 805.000.000 ανθρώπους που υποφέρουν από την πείνα καθημερινά.

Αυτοί οι άνθρωποι δεν μπαίνουν στα πρωτοσέλιδα, αλλά η ασιτία είναι ο νούμερο ένα αιτία για θανάτους διεθνώς. Αυτή η εκστρατεία από το Παγκόσμιο Πρόγραμμα επισιτισμού, είναι για να καταφέρουν αυτοί οι άνθρωποι να πάρουν αυτό που χρειάζονται και να σωθούν ζωές".

Το VIDEO της ιστορίας αυτής έγινε viral και η προσπάθεια στέφθηκε με επιτυχία. Η εικόνα του Ζλάταν για πολλούς άλλαξε. Όπως ανέφερε και ο ίδιος ο Ιμπραχίμοβιτς στο VIDEO που παρουσίασε: "Θέλω κάθε φορά που θυμούνται εμένα, να θυμούνται κι αυτούς τους ανθρώπους".

Θυμηθείτε το:

Η κίνηση του να χαράξει στο σώμα του τα ονόματα ατόμων που πεθαίνουν από ασιτία συγκίνησε το παγκόσμιο κοινό και έκανε όλο τον κόσμο στα social media να υποκλιθεί. Το hashtag #ZlatanRespect έγινε το νούμερο ένα θέμα συζήτησης στο twitter για αρκετές ημέρες με τα σχόλια είναι αποθεωτικά για τον "Ίμπρα" και τον κόσμο να αρχίζει να τον βλέπει πια με άλλο μάτι.

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς: Μια ιστορία διαφορετική από τις άλλες

Στην καθημερινότητά του κι όταν δεν τον γράφουν οι κάμερες είναι πιο απλός. Του αρέσει να παίζει Pro Evolution Soccer στο Playstation, να ακούει μουσική και να τρώει φαστ φουντ (αν και δεν το κάνει συχνά). Βλέπει ταινίες με αγαπημένες του την "Τροία" και τον "Μονομάχο". Αγαπημένη του ηθοποιός πάντως είναι η Αντζελίνα Τζολί. Ο αγαπημένος του αθλητής ήταν πάντα ο Μοχάμεντ Άλι γιατί όπως εξηγεί ο ίδιος "ήξερε πάντα τι έκανε, απέδειξε ότι ήταν ο καλύτερος του κόσμου. Όπως όταν είπε σε ένα αγώνα του πως θα βγάλει νοκ άουτ τον αντίπαλο στον τέταρτο γύρο. Όλοι γέλασαν, όμως ήταν ήρθε ο τέταρτος γύρος, ο άλλος ήταν νοκ άουτ". Βλέπει Formula 1 καθώς έχει λατρεία με την ταχύτητα, διαβάζει εφημερίδες, όμως όχι αθλητικές. Επίσης δεν είναι οπαδός της γαλλικής κουζίνας, με αποτέλεσμα τον πρώτο καιρό στο Παρίσι να πηγαίνει στα ΙΚΕΑ για να φάει τους σουηδικούς κεφτέδες.

Μπορεί να μην τα πήγαινε καλά στο σχολείο, όμως έχει μάθει και μιλάει πέντε γλώσσες. Σουηδικά, βοσνιακά, αγγλικά, ισπανικά και ιταλικά. Ωστόσο παρά το γεγονός πως μένει ήδη τρία χρόνια στη Γαλλία, γαλλικά δεν έχει μάθει. Δεν του αρέσουν κιόλας και γενικά δεν του πάει η γαλλική νοοτροπία. Δεν έβλεπε καν γαλλικό ποδόσφαιρο πριν πάει εκεί. "Δεν ξέρω πολλά για την Ligue 1, όμως η Ligue 1 ξέρει καλά ποιος είμαι" είχε δηλώσει τότε. Από σπορ εκτός ποδοσφαίρου επιλέγει τένις γιατί όπως λέει: "Δεν χρειάζεται να βασίζεσαι σε κανέναν άλλο".

Αυτός είναι ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς με τα άσχημα, αλλά και με τα καλά του. Πολλοί τον αντιπαθούν, άλλοι πάλι τον λατρεύουν. Τέτοιες προσωπικότητες δεν μπορούν να κινηθούν στη μετριότητα. Για ένα πράγμα δεν μπορεί να διαφωνήσει όμως κανείς. Ότι ο Ζλάταν είναι αυθεντικός. Ό,τι έχει να πει θα το πει χωρίς δεύτερη σκέψη. Αυτό βέβαια του έχει στοιχίσει κάποιες φορές, αλλά δεν σταμάτησε. Και δεν θα σταματήσει. Θα είναι αυτός που είναι χωρίς να νοιάζεται τι λένε οι άλλοι γι' αυτόν. Πάντα θα κουβαλάει μέσα του ένα αλήτικο στοιχείο που θα τον κάνει να διαφέρει.

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς: Μια ιστορία διαφορετική από τις άλλες

Γιατί όπως γράφει και η πινακίδα στην είσοδο του Ρόζενγκαρντ: "Μπορείς να βγάλεις ένα παιδί από το γκέτο (Ρόζενγκαρντ), όμως το γκέτο δεν μπορείς να το βγάλεις ποτέ από μέσα του".

Απολαύστε σε ένα VIDEO τα καλύτερα γκολ του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς στην μέχρι τώρα καριέρα του με αποκορύφωμα το απίστευτο ψαλιδάκι κόντρα στην Αγγλία. Με διαφορά το ομορφότερο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK