Alonso: "'Έπαιξε' το ενδεχόμενο ανταλλαγής μου με τον Hamilton"

Σε αποκαλύψεις σχετικά με την αποχώρησή του από τη Ferrari το καλοκαίρι του 2014 προχώρησε ο Fernando Alonso, σύμφωνα με τον οποίο το ενδεχόμενο ανταλλαγής του με τον Hamilton... έπεσε στο τραπέζι.

Alonso: "'Έπαιξε' το ενδεχόμενο ανταλλαγής μου με τον Hamilton"

Πως θα σας φαινόταν ο Fernando Alonso να οδηγεί για λογαριασμό της Mercedes και ο Lewis Hamilton με τα χρώματα της Ferrari; Η παραπάνω πρόταση θα μπορούσε να αποτελεί πραγματικότητα. Όπως αποκάλυψε ο Ισπανός παγκόσμιος πρωταθλητής του 2005 και 2006 , την εποχή που αποχώρησε από τη Ferrari είχε πέσει στο... τραπέζι η ιδέα ανταλλαγής των δύο πιλότων.

"Ναι, υπήρχε πρόταση (για ανταλλαγή με τον Hamilton). Προέκυψε κάτι τέτοιο, αλλά η Ferrari δεν ήθελε σε αυτό το σημείο. Υπήρχαν συζητήσεις μ' εμένα για να ανανέωσω μέχρι το 2019, όμως η Ferrari δε μ' έπεισε και πήγα στη McLaren. Δε γνωρίζω αν ο Hamilton ήξερε κάτι γι' αυτό", δήλωσε αρχικά.

Όσο για τη μετά-Ferrari εποχή δήλωσε: "Η δική μου εποχή εκεί τελείωσε, είμαι ικανοποιημένος με τα όσα πετύχαμε, αλλά δε θα μου λείψουν. Χρειαζόμουν μια αλαγή. Είχα πρόταση για ανανέωση μέχρι το 2019 και δεν τη δέχτηκα. Δεν ξέρω αν όλοι θα έκαναν το ίδιο, αλλά έτσι είμαι εγώ. Έκανα τις επιλογές μου με βάση τη διαίσθησή μου και την ηρεμία στο μυαλό μου, που δεν είχα στη Ferrari επειδή ήταν εξουθενωτικό, τόσο φυσικά όσο και πνευματικά, να δίνω τα πάντα αγώνα με τον αγώνα.

Το να τερματίζω δεύτερος για πέντε χρόνια ήταν πολύ αγχωτικό πνευματικά και φυσικά. Ήμασταν δεύτεροι στο πρωτάθλημα, αλλά παρουσιαζόταν ως κηδεία. Όταν μιλάς στους ανθρώπους της Ferrari, στους οπαδούς και στον Τύπου, είναι πολύ απαιτητικό. Η Ferrari είναι εκεί για να κερδίζει κι αν δεν το κάνει, υπάρχει χάος.

Απόλαυσα τις στιγμές μου εκεί, αλλά τώρα απολαμβάνω πολύ περισσότερο την F1, ακόμα κι αν ήμουν πέρυσι δέκα θέσεις πίσω τους. Δεν υπήρχε πραγματική οψιόν νίκης με τη Ferrari. Πέρυσι αυτό δε συνέβη, φέτος θα έχουμε μία καλύτερη πιθανότητα, όμως ακόμα αμφιβάλλω και γι' αυτό η νέα αρχή ήταν κάτι που χρειαζόμουν στην καριέρα μου".

News 24/7

24MEDIA NETWORK