Δεν τιμώρησε τον Vettel η FIA

Τελικά η παγκόσμια ομοσπονδία δεν ανέλαβε περαιτέρω δράση για το ξέσπασμά του.

Δεν τιμώρησε τον Vettel η FIA

Μπορεί ο Sebastian Vettel να ξεπέρασε κατά πολύ τα όρια κατά τη διάρκεια του Grand Prix Μεξικού, εξαπολύοντας δύο "f*** off" με αποδέκτη τον τεχνικό έφορο της FIA και διευθυντή του αγώνα, Charlie Whiting, ωστόσο η συγνώμη μου φαίνεται πως έπεισε τον Βρετανό.

Ο οδηγός της Ferrari ήταν έξαλλος λόγω της κόντρας του με τον Max Verstappen στους τελευταίους γύρους του αγώνα στο Autodromo Hermanos Rodriguez και χρειάστηκε η άμεση προτροπή του επικεφαλής της Gestione Sportiva, Maurizio Arrivabene, για να βάλει τελεία στα λεγόμενά του.

Μετά τον αγώνα έσπευσε να απολογηθεί στον Whiting ενώ έστειλε σχετικές επιστολές τόσο σε αυτόν, όσο και προς τον πρόεδρο της FIA, Jean Todt. Αυτές οι κινήσεις, εξασφάλισαν πως έπεσε στα μαλακά αφού η παγκόσμια ομοσπονδία δεν προχώρησε σε περαιτέρω κυρώσεις.

Η επίσημη ανακοίνωση της είχε ως εξής: "Μετά την ειλικρινή συγνώμη μου και τη δέσμευσή του για το μέλλον, ο πρόεδρος της FIA αποφάσισε κατ’ εξαίρεση, να μην αναλάβει πειθαρχική δράση έναντι του Κου Vettel. Η FIA πάντα καταδικάζει τη χρήση τέτοιου λεξιλογίου, σε όλα τα μηχανοκίνητα σπορ και περιμένει από τους αγωνιζόμενους πως θα δείχνουν σεβασμό και θα έχουν κατά νου πως αποτελούν παράδειγμα για το κοινό και κυρίως τη νέα γενιά. Σε κάθε παρόμοιο μελλοντικό συμβάν, θα υπάρξουν κυρώσεις".

News 24/7

24MEDIA NETWORK