Έκανε πίσω η Mercedes

Οι Γερμανοί δεν προχώρησαν με την έφεση για την ποινή του Rosberg

Έκανε πίσω η Mercedes

Μετά το πέσιμο της καρό σημαίας στο Grand Prix Μεγάλης Βρετανίας, όλη η προσοχή στράφηκε στους αγωνοδίκες και την απόφασή τους να τιμωρήσουν τον Nico Rosberg με ποινή 10 δευτερολέπτων στον τελικό του χρόνο. Αυτή ήταν η συνέπεια των σαφών εντολών που δέχθηκε από τη Mercedes ώστε να μπορέσει να φτάσει στον τερματισμό παρά το πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων της W07 Hybrid.

Μετά τα… μαντάτα, που έριξαν τον Γερμανό από τη δεύτερη θέση στην τρίτη, η ομάδα από τη Στουτγάρδη κατέθεσε πρόθεση ένστασης, με την οποία όμως τελικά δεν προχώρησε.

Η Mercedes εξέδωσε σχετική ανακοίνωση που ανέφερε:

«Η Mercedes AMG Petronas F1 Team αποφάσισε να αποσύρει την πρόθεση ένστασης της απόφασης των αγωνοδικών του βρετανικού Grand Prix. Ήμασταν σε θέση να αποδείξουμε πως το πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων θα έφερνε εγκατάλειψη, πράγμα που μας επέτρεπε να συμβουλέψουμε το Nico για την απαιτούμενη αλλαγή λειτουργιών. Ωστόσο, η συμβουλή αποφυγής της έβδομης σχέσης θεωρήθηκε παράβαση της τεχνικής οδηγίας 016-16, άρα και του άρθρου 27.1 των Αγωνιστικών Κανονισμών.

Η ομάδα αποδέχεται την ερμηνεία του κανονισμού από πλευράς αγωνοδικών, την απόφασή τους και τη σχετική ποινή. Τις επόμενες εβδομάδες, θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις μας με τους μετόχους της F1, σχετικά με το θέμα των υπερβολικών κανονισμών που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο σπορ».

Αξίζει να σημειωθεί πως όλα δείχνουν πως η Mercedes δεν θα προχωρήσει σε αλλαγή του κιβωτίου ταχυτήτων του Rosberg. Εκτός αν προκύψει νέο πρόβλημα στα FP1 και FP2.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ανανέωσε με Mercedes ο Rosberg

News 24/7

24MEDIA NETWORK