Έχασε το βάθρο ο Vettel

Ο Γερμανός τιμωρήθηκε, στην τρίτη θέση προβιβάστηκε ο Ricciardo.

Έχασε το βάθρο ο Vettel

Η χαρά του Sebastian Vettel μετά την ποινή του Max Verstappen που είχε ως αποτέλεσμα να ανέβει ο οδηγός της Ferrari στο βάθρο του Grand Prix Μεξικού, δεν κράτησε πολύ. Οι αγωνοδίκες του δέκατου-ένατου αγώνα της σεζόν έδωσαν ποινή και στον οδηγό της Ferrari, με αποτέλεσμα η τρίτη θέση να καταλήξει στον Daniel Ricciardo.

Όλα αφορούσαν στην τριπλή μονομαχία των προαναφερθέντων στον εβδομηκοστό και προτελευταίο γύρο του αγώνα στο σιρκουί Ερμάνος Ροντρίγκες. Ο Verstappen είχε τον Vettel κολλημένο πίσω του χάνοντας τα φρένα στο chicane, συνέχισε ευθεία στο γρασίδι και επέστρεψε στην πίστα πάλι μπροστά από τον 4κις παγκόσμιο πρωταθλητή.

Παρά την πρόταση από την ομάδα που είδε την ποινή να έρχεται, ο Ολλανδός δεν έκανε στην άκρη. Αυτό έκανε έξαλλο τον Vettel που είχε αρχίσει να ψέλνει μέσω team radio βλέποντας ταυτόχρονα τη δεύτερη Red Bull, του Ricciardo, να τον πλησιάζει επικίνδυνα.

Ο Αυστραλός «βούτηξε» στην εσωτερική της στροφής 4, με τον οδηγό της Ferrari να «κλείνει την πόρτα». Έτσι παραβίασε την πρόσφατη οδηγία την οποία η FIA έδωσε ως συνέπεια της γκρίνιας (και) του Vettel για την οδήγηση του άλλου «ταύρου», του Verstappen.

Έτσι ενώ αρχικά ο 18χρονος πήρε ποινή 5 δευτερολέπτων και έπεσε πέμπτος, στη συνέχεια πήρε και ο Γερμανός 10 δευτερόλεπτα και έπεσε αυτός με τη σειρά του πέμπτος. Και παράλληλα, έλαβε και 2 πόντους ποινής στην αγωνιστική του λισάνς, φτάνοντας τους έξι.

Με την παραπάνω εξέλιξη, ο Ricciardo σφράγισε την τρίτη θέση στη βαθμολογία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK