GP Μπακού: Επιστροφή στις νίκες για Rosberg

Μετά από τρεις αγώνες εκτός βάθρου, ο Nico Rosberg επέστρεψε στην... κορυφή, βλέποντας πρώτος την καρό σημαία στο Grand Prix στο Μπακού. Αυτή ήταν η πέμπτη φετινή νίκη για τον Γερμανό πιλότο της Mercedes που άνοιξε ξανά τη διαφορά του από τον Lewis Hamilton. Δεύτερος ο Vettel, τρίτος ο Perez.

GP Μπακού: Επιστροφή στις νίκες για Rosberg

Ίσως την ευκολότερη από τις 19 νίκες του στο μαγικό κόσμο της Formula 1, πανηγύρισε στο Αζερμπαϊτζάν ο Nico Rosberg. Εκμεταλλευόμενος την τρίτη φετινή του Pole Position, ο Γερμανός έφτασε στην πέμπτη φετινή του νίκη η οποία όχι μόνο του αναπτέρωσε την ψυχολογία μετά από ένα σερί κακών αποτελεσμάτων αλλά του επέτρεψε να ανεβάσει ξανά το προβάδισμά του στους 24 πόντους.

Κι αυτό διότι ο Lewis Hamilton είχε ξανά μία δύσκολη ημέρα. Εκκίνησε δέκατος και τερμάτισε πέμπτος, ξοδεύοντας τον μισό αγώνα προσπαθώντας να βρει λύση στις ρυθμίσεις του συστήματος ανάκτησης ενέργειας στο τιμόνι. Πρέπει να σημειωθεί πως η ομάδα του δεν μπορούσε –βάσει κανονισμών- να του δώσει οδηγίες μέσω team radio.

Έτσι ο παγκόσμιος πρωταθλητής δεν κατάφερε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο και να κοντράρει τις Ferrari. O Sebastian Vettel πάτησε πόδι στην οδηγία να μπει νωρίς για αλλαγή ελαστικών και δικαιώθηκε, αφού τερμάτισε δεύτερος, εδραιώνοντας εαυτόν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Για το χαμηλότερο σκαλί του βάθρου πάλεψε ο ομόσταβλός του στη Ferrari, Kimi Raikkonen, με τον Sergio Perez της Force India. Επικράτησε ο Μεξικανός, κάνοντας μάλιστα εμφατική προσπέραση λίγο πριν το τέλος του 51 γύρων Grand Prix, παρότι του αρκούσε απλά να ακολουθεί τον Φινλανδό. Κι αυτό διότι ο Iceman είχε νωρίτερα πατήσει και με τους τέσσερις τροχούς μέσα από τη γραμμή εισόδου στο Pit lane, με αποτέλεσμα να δεχθεί ποινή 5 δευτερολέπτων.

Έκτος τερμάτισε ο Vdata-altteri Bottas σε έναν ακόμα αθόρυβο αγώνα για τη Williams, μπροστά από τις δύο Red Bull RB12. Οι ταύροι ακολούθησαν στρατηγική δύο αλλαγών ελαστικών, φορώντας τη μέση γόμα στο τελευταίο stint αλλά με τον Daniel Ricciardo να εκκινεί από την πρώτη σειρά του grid, σίγουρα δεν θα μπορούσαν να είναι ικανοποιημένοι.

Το ίδιο και ο Nico Hulkeberg με την ένατη θέση, από τη στιγμή που ο teammate του στη Force India βρισκόταν στο βάθρο. Τη βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσε ο Felipe Massa για λογαριασμό της Williams.

Συνολικά είχαμε 4 εγκαταλείψεις που περιέργως δεν αφορούσαν ατυχήματα. Σε ένα τριήμερο γεμάτο χάος, τόσο στην F1 όσο και στις υποστηρικτικές κατηγορίες, ο αγώνας αποδείχθηκε κάθε άλλο παρά επεισοδιακός.

Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΣΤΟ GRAND PRIX ΜΠΑΚΟΥ

Δείτε εδώ τη βαθμολογία του πρωταθλήματος

ΤΟ LIVE

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK