Γι' αυτό σώθηκε ο Alonso

Η βρετανική "Daily Mail" καταγράφει τα δεδομένα του ατυχήματος του Fernando Alonso στην Αυστραλία

Γι' αυτό σώθηκε ο Alonso

Το τρομακτικό ατύχημα του Fernando Alonso στο Grand Prix της Αυστραλίας και το γεγονός πως ο Ισπανός βγήκε σώος και αβλαβής μέσα από το σμπαραλιασμένο μονοθέσιό του, προκάλεσε θετικά σχόλια που είχαν κυρίως να κάνουν με την τεχνολογική εξέλιξη της Formula 1, στον τομέα της ασφάλειας των πιλότων.

Η "Daily Mail" παρουσίασε μέσω γραφήματος καρέ-καρέ τις φάσεις του ατυχήματος, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους ο Alonso δεν υπέστη το παραμικρό. Αφενός ο τρόπος με τον οποίο τούμπαρε το μονοθέσιο δεν έθεσε σε κίνδυνο το κεφάλι του Ισπανού, ενώ τον προστάτεψε και ο κλωβός ασφαλείας που είναι έτσι κατασκευασμένος ώστε να παρέχει ασφάλεια στον πιλότο σε εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό των περιπτώσεων που τίθεται σε κίνδυνο η σωματική ακεραιτότητά του μετά από σύγκρουση.

Η σφοδρότητα του ατυχήματος του Alonso πάντως ήταν τέτοια, που ακόμη και ο Gutierrez, ο οποίος ενεπλάκη σε αυτό, έσπευσε να εγκαταλείψει το μονοθέσιό του μόλις αυτό ακινητοποιήθηκε και έτρεξε κοντά στο συνάδελφό του προκειμένου να δει αν έχει τραυματιστεί.

"Ήθελα να δει η μαμά μου ότι είμαι καλά"

Στις δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος του αγώνα ο Fernando Alonso, περιέγραψε το πώς έζησε τα δευτερόλεπτα που το μονοθέσιό του βρισκόταν στον αέρα και εξήγησε το λόγο που βγήκε γρήγορα από αυτό.

"Μπορεί όλα να έγιναν πολύ γρήγορα, όμως για μένα, μέσα στο αυτοκίνητο, ο χρόνος κυλούσε αργά. Πετούσα, πήγαινα πέρα-δώθε. Μία έβλεπα τον ουρανό, μετά το έδαφος, μετά πάλι τον ουρανό! Δεν ξέρεις που βρίσκεσαι, θέλεις να σταματήσει αυτό. Όταν τελικά ακινητοποιήθηκε το μονοθέσιο, βγήκα γρήγορα από αυτό γιατί ήξερα πως παρακολουθούσε η μαμά μου και ήθελα να δει πως είμαι καλά! Όμως ήταν σοβαρό ατύχημα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Πόσο θα επηρέαζε το "halo" το ατύχημα του Alonso

O Alonso περιγράφει το ατύχημα στην Αυστραλία

Τρομακτικό ατύχημα για Alonso

News 24/7

24MEDIA NETWORK