GP Άμπου Ντάμπι: Pole Position για Hamilton

Οι Mercedes κλείδωσαν για άλλη μία φορά την πρώτη σειρά της εκκίνησης

GP Άμπου Ντάμπι: Pole Position για Hamilton

O Lewis Hamilton έκανε το καθήκον του, εξασφαλίζοντας την pole position για το Grand Prix του Άμπου Ντάμπι, με το οποίο κλείνει η αυλαία του 2016. Ο Βρετανός σημείωσε τη 12η φετινή του pole αλλά δεν πήρε τη βοήθεια που ήλπιζε από τον ανταγωνισμό, αφού ο Nico Rosberg θα εκκινήσει με τον δίπλα του, με 12 βαθμούς να τους χωρίζουν.

Όμως ας δούμε αναλυτικά τη συνέβη στα Εμιράτα. H πίστα της Yas Marina υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς την ώρα που ο ήλιος έδυε, με τη θερμοκρασία αέρα να είναι στους 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ αυτή του οδοστρώματος ήταν στους 29.

Με την πρώτη κιόλας προσπάθεια στο Q1, o Hamilton σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1.39.487, επίδοση κάτω από εκείνη της περυσινής pole positon και ενάμιση δευτερόλεπτο χαμηλότερα σε σχέση με την αντίστοιχη του Q1 στον αγώνα του 2015. Αντίθετα ο γύρος του Rosberg δεν ήταν αλάνθαστος, με αποτέλεσμα να δει τις Ferrari και τον Max Verstappen να τον περνούν. Στην άλλη άκρη του νήματος, ο Pascal Wehrlein κατάφερε για πέμπτη φορά φέτος να περάσει στο Q2! Αίσθηση προκάλεσε ο διπλός αποκλεισμός των Toro Rosso, που όμως δικαιολογείται αν αναλογιστεί κανείς τα συνεχή προβλήματα που έχουν εδώ και δύο μέρες. Αποκλείστηκαν ακόμα ο Kevin Magnussen (Renault), οι δύο Sauber και ο Esteban Ocon (Manor).

Στο Q2 ο Hamilton παρέμεινε στην κορυφή, αυτή τη φορά με τον Rosberg μόλις ένα δέκατο του δευτερολέπτου πίσω του. Όμως η προσοχή στράφηκε στη Red Bull Racing, που πήρε το ρίσκο να κάνουν οι οδηγοί της τους καλύτερους χρόνους τους με τα πολύ μαλακά ελαστικά και όχι τα πάρα πολύ μαλακά όπως οι υπόλοιποι. Τουλάχιστον στο πρώτο μέρος της στρατηγικής, έπιασε. Όσο για τη ζώνη αποκλεισμού, εκεί βρέθηκε ο Vdata-altteri Bottas (Williams), ο Jenson Button (McLaren), οι δύο Haas, o Jolyon Palmer (Renault) και ο Wehrlein (Manor).

Στο Q3, o Hamilton έκανε χρόνο 1.39.013 στην πρώτη του προσπάθεια, επίδοση που ήταν τρία δέκατα κάτω από εκείνη του Rosberg και έξι από εκείνες των KimI Raikkonen και Daniel Ricciardo. Στην τελική μάχη, ο Hamilton σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1.38.755 και ήταν πάλι τρία δέκατα μπροστά από τον teammate του, εξασφαλίζοντας την pole!

Πίσω τους στην εκκίνηση θα έχουν τη Red Bull του Ricciardo και τη Ferrari του Raikkonen ενώ στην τρίτη σειρά θα βρίσκονται οι teammates τους, ο Sebastian Vettel και ο Max Verstappen που έκανε λάθος στη στροφή 11.

Αναλυτικά η κατάταξη:

News 24/7

24MEDIA NETWORK