GP Αυστρίας (FP2): Πρωταγωνίστρια η βροχή

Οι Mercedes έκαναν ξανά το 1-2 στο Red Bull Ring με τον Rosberg στην κορυφή.

GP Αυστρίας (FP2): Πρωταγωνίστρια η βροχή

Μπορεί μία ματιά στην κατάταξη του FP2 να έδινε την εντύπωση πως είχαμε μία διαδικασία καρμπόν με την πρωινή, ωστόσο διέφερε πολύ αφού η καταιγίδα στην καρδιά της Στυρίας περιόρισε σημαντικά τη δράση. Είναι χαρακτηριστικό πως η καλύτερη επίδοση, ήρθε μόλις στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου ελεύθερων δοκιμών.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Οι προβλέψεις επιβεβαιώθηκαν και μετά από μόλις δέκα λεπτά δράσης στο FP1, άνοιξαν οι ουρανοί και η βροχή τα έκανε όλα μούσκεμα. Μέχρι τότε ο Nico Rosberg είχε προλάβει να γράψει χρόνο 1.07.967 με διαφορά έξι δεκάτων του δευτερολέπτου από τη Ferrari του Sebastian Vettel και τη Red Bull του Daniel Ricciardo.

Όμως η βροχή ήταν έντονη και μέχρι τα μισά της 90λεπτης διαδικασίας, τους κράτησε όλους στα pit. Όταν η κατάσταση της πίστας βελτιώθηκε, πάτησαν όλοι γκάζι αλλά με πολλές, πάρα πολλές μικροεξόδους και λάθη. Επέμεναν όμως καθώς η πρόβλεψη καιρού κάνει λόγο για βροχή και το Σάββατο άρα η συλλογή δεδομένων ήταν απαραίτητη.

Όμως η πίστα δεν άργησε να στεγνώσει αφού ο ήλιος έκανε την εμφάνισή του, έτσι τα τελευταία 20λεπτά είχαμε αρκετή δράση με σλικ ελαστικά. Οκτώ λεπτά πριν το τέλος της διαδικασίας ο Lewis Hamilton σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση, όντας μόλις 19 χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο αργός από τον teammate του. Κι αυτό με την πάρα πολύ μαλακή γόμα, με πολλές ομάδες να μοιράζουν τις στρατηγικές τους, προετοιμάζοντάς μας για έναν… περίπλοκο στρατηγικά αγώνα την Κυριακή.

Κι ενώ όλα έδειχναν πως το FP2 θα ολοκληρωνόταν χωρίς δράματα, δύο λεπτά πριν το φινάλε ο Sebastian Vettel ουσιαστικά έφερε πρόωρο τέλος καθώς έχασε τον έλεγχο στη στροφή 2. Σε ένα περίεργο συμβάν όπου η SF16-H φάνηκε να κάνει ξαφνικά του κεφαλιού της, με τον Γερμανό να αδυνατεί να αντιδράσει. «Δεν ξέρω τι συνέβη», είπε ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.

Αναλυτικά η κατάταξη:

News 24/7

24MEDIA NETWORK