GP Γερμανίας (FP1): Rosberg στην έδρα του!

Ο οδηγός της Mercedes σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στα πρώτα ελεύθερα.

GP Γερμανίας (FP1): Rosberg στην έδρα του!

Η δράση στο πλαίσιο του Grand Prix Γερμανίας, δωδέκατου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, άρχισε με τον Nico Rosberg να δίνει το ρυθμό! Ο Γερμανός οδηγός ήταν ταχύτερος όλων στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στην πίστα του Χόκενχαϊμ.

Ήταν μία 90λεπτη περίοδος χωρίς απρόοπτα, με σποραδική συννεφιά και θερμοκρασία οδοστρώματος στους 35 βαθμούς Κελσίου. Τα «ασημί βέλη» είχαν το πάνω χέρι – μάλιστα ο Rosberg ήταν ταχύτερος όλων με τη μαλακή γόμα (με τα κίτρινα διακριτικά), ακόμα κι όταν οι υπόλοιποι γυρνούσαν στην πίστα με την πολύ μαλακή (με τα κόκκινα διακριτικά).

Όταν έβαλαν και οι W07 Hybrid την πολύ μαλακή γόμα, η καλύτερη επίδοση έπεσε εντυπωσιακά χαμηλά: στο 1.15.517 για τον Rosberg, με τον teammate του, Lewis Hamilton, να είναι τρία δέκατα του δευτερολέπτου πιο αργός.

Ακολούθησαν οι Ferrari αλλά η διαφορά ήταν άνω του ενός δευτερολέπτου. Έπειτα, είχαμε σε παράταξη τις Red Bull, τις McLaren και τις Toro Rosso.

Στα αξιοσημείωτα μόνο τα… νεύρα του Fernando Alonso (σήμερα κλείνει τα 35) που γκρίνιαζε και τον τρόπο που κινούνταν στην πίστα οι Ferrari και κυρίως του Romain Grosjean (Haas) που τα έβαλε δις με τον Kimi Raikkonen επειδή κινούνταν αργά ενώ ο Γάλλος ήταν σε γρήγορους γύρους.

Αναλυτικά η κατάταξη:

News 24/7

24MEDIA NETWORK