GP ΗΠΑ (FP2): Απάντησε ο Rosberg

Ο Γερμανός ήταν ταχύτερος όλων και στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών

GP ΗΠΑ (FP2): Απάντησε ο Rosberg

Rosberg-Hamilton, σημειώσατε άσο αυτή τη φορά! Σε αντίθεση με το FP1, ο Nico Rosberg σημείωσε την καλύτερη επίδοση, απαντώντας στην πρωτιά του teammate του μερικές ημέρες νωρίτερα! Μάλιστα αυτή τη φορά, όχι απλά ήταν ταχύτερος του Lewis Hamilton αλλά ο teammate του έμεινε μόλις στην τρίτη θέση. Ας τα δούμε όλα αναλυτικά!

Η πίστα του Ώστιν ήταν πάλι λουσμένη από ηλιοφάνεια, με τη θερμοκρασία αέρα να έχει ανέβει στους 21 βαθμούς και αυτή του οδοστρώματος, στους 37!

Λίγο μετά το δεκάλεπτο, οι συνήθεις ύποπτοι βρέθηκαν στην κορυφή, με τον Rosberg να είναι μπροστά από τον Hamilton (αν και με διαφορετικές γόμες, μαλακή και μέση αντίστοιχα), την ώρα που ο Esteban Ocon είχε μία εντυπωσιακή έξοδο. Ωστόσο οι στρωμένες με άσφαλτο έξοδοι διαφυγής στο Circuit of the Americas, του επέτρεψαν να συνεχίσει χωρίς πρόβλημα.

Όταν με τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου της 90λεπτης διαδικασίας όλοι φόρεσαν την πολύ μαλακή γόμα ελαστικών της Pirelli, οι χρόνοι άρχισαν να πέφτουν κι άλλο. Ο Rosberg κινήθηκε στο 1.37.358 μόνο που στα τρία δέκατα που τον χώριζαν από τον Hamilton, βρήκε χώρο για να στριμωχτεί ο Daniel Ricciardo για λογαριασμό της Red Bull Racing.

Κι ενώ όλοι έκαναν προσομοιώσεις αγώνα, τα προγράμματά τους διακόπηκαν από τα θραύσματα που βρέθηκαν στην πίστα, στο σύμπλεγμα των στροφών 3-4-5 και προκάλεσαν καθεστώς κόκκινης σημαίας. Κάτι ανάλογο είχε γίνει και στο FP1, όμως εκεί είχε επιλεχθεί η λύση του εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας.

Όταν άρχισε πάλι η δράση, το μοναδικό ενδιαφέρον ήταν η έξοδος της Renault του Jolyon Palmer στη στροφή 8, χωρίς όμως συνέπειες για τον Βρετανό. Η τριάδα παρέμεινε ως είχε, με τη Ferrari του Sebastian Vettel και τη Red Bull του Max Verstappen να συμπληρώνουν την πεντάδα και να είναι τα μόνα μονοθέσια που κινήθηκαν στο ίδιο δευτερόλεπτο με τον Rosberg.

Αναλυτικά η κατάταξη:

News 24/7

24MEDIA NETWORK