GP Ιαπωνίας (FP2): Πάλι Rosberg, πλησιάζουν οι Ferrari

Οι Mercedes έκαναν ξανά το 1-2 αλλά ξύπνησε ο ανταγωνισμός…

GP Ιαπωνίας (FP2): Πάλι Rosberg, πλησιάζουν οι Ferrari

Μπορεί οι Mercedes να έκαναν και στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Ιαπωνίας το 1-2, μπορεί ο Nico Rosberg να επικράτησε ξανά του Lewis Hamilton αλλά αυτή τη φορά οι διαφορές ήταν πολύ μικρότερες. Τόσο ανάμεσα στα δύο ασημί βέλη καθώς τους χώριζαν μόλις 72 χιλιοστά του δευτερολέπτου όσο και ανάμεσα σε αυτά και τους διώκτες τους!

Ο Kimi Raikkonen ήταν μόλις τρία δέκατα πιο αργός, βάζοντας τη Ferrari στο παιχνίδι, ενώ στα οκτώ δέκατα από την κορυφή ήταν ο Max Verstappen με τη Red Bull καθώς και η δεύτερη Ferrari, με τον Sebastian Vettel. Και οι δύο ομάδες, έδειξαν ενθαρρυντικό ρυθμό στις προσομοιώσεις μεγάλων αποστάσεων, πράγμα που ίσως να σημαίνει πως και την Κυριακή θα έχουμε ντέρμπι.

Τα απρόοπτα δεν έλειψαν, σε ένα 90λεπτο όπου οι θερμοκρασίες είχαν πέσει λόγω της συννεφιάς. Πρώτο και επεισοδιακό, ήταν αυτό με την έξοδο του Kevin Magnussen στη φουρκέτα, ευτυχώς χωρίς να τραυματίσει σημαντικά τη Renault του. Λίγο αργότερα, ο Daniil Kvyat το παράκανε βγαίνοντας στη μεγάλη ευθεία, πάτησε με δύο τροχούς στο γρασίδι και η Toro Rosso έκανε μία μεγαλοπρεπή περιστροφή, αποφεύγοντας ως από θαύμα τον τοίχο.

Στα μισά της διαδικασίας είχαμε για λίγο εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας, ώσπου να απομακρυνθεί η Haas του Esteban Gutierrez που είχε «παρκάρει» λίγο πριν τις στροφές «Degner», με πρόβλημα στη μονάδα ισχύος και συγκεκριμένα στον υπέρ-τροφοδότη. Μιλώντας για μονάδες ισχύος, ο Rosberg… τρόμαξε όταν βγαίνοντας από το pit lane είδε λευκό καπνό να βγαίνει από το πίσω μέρος της Mercedes W07 αλλά τελικά, δεν αντιμετώπισε προβλήματα.

Αναλυτικά η κατάταξη:

News 24/7

24MEDIA NETWORK