GP Ιταλίας: Τη νίκη ο Rosberg, την κορυφή ο Hamilton

O Nico Rosberg εκμεταλλεύτηκε την κάκιστη εκκίνηση του Lewis Hamilton στη Μόντσα και είδε πρώτος την καρό σημαία, μειώνοντας τη διαφορά από τον ομόσταυλό του στη Mercedes στους δύο βαθμούς. Δεύτερος ο Βρετανός, τρίτος ο Sebastian Vettel.

GP Ιταλίας: Τη νίκη ο Rosberg, την κορυφή ο Hamilton

Σε πραγματική βόλτα στο πάρκο της Μόντσα εξελίχθηκε το ιταλικό Grand Prix για τον Nico Rosberg. Ο Γερμανός εκμεταλλεύτηκε την κακή εκκίνηση του Lewis Hamilton, έστριψε πρώτος και δεν απειλήθηκε καθόλου στους 53 γύρους του αγώνα στον «Ναό της Ταχύτητας».

Έτσι έφτασε στην 21η νίκη της καριέρας του και δεύτερη συνεχόμενη, που του επέτρεψε να μειώσει τη διαφορά από τον teammate του στους μόλις δύο βαθμούς!

Για τον Hamilton, μετά την κακή εκκίνηση, ο αγώνας εξελίχθηκε σε ελαχιστοποίηση των ζημιών. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής έπεσε στην έκτη θέση και στη συνέχεια προσπάθησε με κόπο να αναρριχηθεί στην κατάταξη.

Daniel Ricciardo και Vdata-altteri Bottas δεν του χαρίστηκαν αλλά ενέδωσαν, ενώ οι Ferrari ακολούθησαν στρατηγική δύο pit stop και δεν είχαν στο τέλος τη δυναμική να τον απειλήσουν. Ενώ οι κόκκινοι έκαναν δύο stint με τα πολύ μαλακά ελαστικά της Pirelli, έκλεισαν τον αγώνα με τη μαλακή γόμα. Αντίθετα οι Mercedes εκκίνησαν με τη μαλακή και έκαναν ένα pit stop φορώντας τη μέση.

Πέμπτος τερμάτισε ο Ricciardo που έκανε στον 47ο γύρο το προσπέρασμα του αγώνα, βουτώντας πολύ βαθιά στα φρένα για το πρώτο chicane, περνώντας εκεί τον Bottas. Έβδομος τερμάτισε ο Max Verstappen με τη δεύτερη Red Bull, που όπως και ο Hamilton έκανε κακή εκκίνηση.

Sergio Perez και Nico Hulkenberg έφεραν βαθμούς στη Force India, έχοντας τον Felipe Massa ανάμεσά τους, αποτέλεσμα που επέτρεψε στη Williams να περάσει ξανά τέταρτη στους κατασκευαστές, με διαφορά τριών πόντων μπροστά από την Ινδική ομάδα. Όσο για τη μάχη της δεύτερης θέσης, η Red Bull παραμένει μπροστά από τη Ferrari αλλά πλέον τις χωρίζουν 11 πόντοι.

H ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK