GP Μ. Βρετανίας (FP1): Ταχύτερος ο Hamilton

Οι οδηγοί της Mercedes έκαναν το 1-2 στα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά.

GP Μ. Βρετανίας (FP1): Ταχύτερος ο Hamilton

Με συννεφιά υποδέχθηκε το σιρκουί του Σίλβερστοουν ομάδες και οδηγούς, για την πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Μεγάλης Βρετανίας – δέκατου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος. Σε μία 90λεπτη περίοδο κυριαρχίας της Mercedes που όχι μόνο έκανε το 1-2 αλλά το έκανε και με διαφορά.

Ο Lewis Hamilton σημείωσε την καλύτερη επίδοση σταματώντας τα χρονόμετρα στο 1.31.654, χρόνος που ήταν καλύτερος από την κορυφαία επίδοση του Nico Rosberg κατά 33 χιλιοστά του δευτερολέπτου! Αμφότεροι, έκαναν τους χρόνους με τη μέση γόμα της Pirelli, η οποία ήταν και η μόνη που χρησιμοποίησαν.

Μέσα στο ίδιο δευτερόλεπτο κινήθηκαν μόνο δύο ακόμα οδηγοί: ο Nico Hulkenberg με τη Force India και ο Sebastian Vettel με τη Ferrari. Αμφότεροι χρησιμοποίησαν και τη μαλακή γόμα ενώ ο Γερμανός ξεκίνησε τη διαδικασία με την τρίτη διαθέσιμη από πλευράς Pirelli, τη σκληρή γόμα. Πρέπει επίσης να σημειωθεί πως ο Vettel αντιμετώπισε λίγο πριν το πέσιμο της καρό σημαίας, προβλήματα με το κιβώτιο της SF16-H.

Στα νέα πρόσωπα που είδαμε στο FP1, ήταν ο Charles Leclerc, προστατευόμενος της Ferrari, που αντικατέστησε τον Esteban Gutierrez στη Haas αλλά και ο Esteban Ocon που οδήγησε αντί του Kevin Magnussen για λογαριασμό της Renault.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ

News 24/7

24MEDIA NETWORK