GP Μαλαισίας (FP3): Δήλωσε παρών ο Verstappen

Ο Hamilton ήταν ξανά ταχύτερος αλλά η Mercedes είχε αντίπαλο αυτή τη φορά

GP Μαλαισίας (FP3): Δήλωσε παρών ο Verstappen

Η πρώτη ημέρα δράσης στο πλαίσιο του Grand Prix Μαλαισίας, ανήκε εξ ολοκλήρου στη Mercedes AMG Petronas αφού οι Lewis Hamilton και Nico Rosberg μοιράστηκαν από μία πρωτιά στα ελεύθερα δοκιμαστικά της Παρασκευής, κάνοντας σε αμφότερα το 1-2 και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τον ανταγωνισμό.

Όμως στα ελεύθερα του Σαββάτου, την τελευταία δηλαδή πρόβα πριν τη μάχη της pole position για τον δέκατο-έκτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος, ο ανταγωνισμός ήρθε πιο κοντά.

Και κυρίως ο Max Verstappen που μπήκε σφήνα ανάμεσα στα δύο ασημί βέλη, όντας τέσσερα δέκατα πίσω από τον παγκόσμιο πρωταθλητή αλλά δύο μπροστά από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας. Ο Ολλανδός που μόλις χθες έγινε 19, έκανε τη δική του προσπάθεια με τη μαλακή γόμα της Pirelli λίγο πριν το φινάλε της διαδικασίας, όταν και η κατάσταση της ασιατικής πίστας ήταν καλύτερη απ’ ότι νωρίτερα που έκαναν τους δικούς τους γρήγορους γύρους οι W07 Hybrid.

Όμως αυτό δεν μειώνει την προσπάθεια του οδηγού της Red Bull Racing ενώ είδαμε και τις Ferrari πιο κοντά από χθες, με τους Sebastian Vettel και Kimi Raikkonen να γυρίζουν στη Σεπάνγκ μόνο επτά δέκατα πιο αργά από την κορυφαία επίδοση της ωριαίας διαδικασίας.

Σε αυτή δεν είχαμε πολλά απρόοπτα, ξεχώρισε το περίεργο συμβάν της διπλής εξόδου των δύο Haas, με τους Romain Grosjean και Esteban Gutierrez να χάνουν αμφότεροι τον έλεγχο στη στροφή 6 και μάλιστα με διαφορά μόλις μερικών δευτερολέπτων.

Η απειλή βροχής δεν μετατράπηκε σε πραγματική βροχόπτωση και η θερμοκρασίες ανέβηκαν πολύ ψηλά, στους 32 στον αέρα και στους 53 στο οδόστρωμα.

Αναλυτικά η κατάταξη:

News 24/7

24MEDIA NETWORK