GP Μαλαισίας: Τρομερό φινάλε και πρώτος ο Φερστάπεν!

Την πρώτη του φετινή νίκη στο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1 πανηγύρισε ο Μαξ Φερστάπεν στο Grand Prix της Μαλαισίας. Ο πιλότος της Red Bull Racing είδε πρώτος την καρό σημαία, ενώ ακολούθησαν ο Λιούις Χάμιλτον και ο Ντάνιελ Ρικιάρντο. Τέταρτη τερμάτισε η Φεράρι του Σεμπάστιαν Φέτελ.

GP Μαλαισίας: Τρομερό φινάλε και πρώτος ο Φερστάπεν!

Τέλος σε ένα μεγάλο αρνητικό σερί έβαλε ο Μαξ Φερστάπεν στο Grand Prix της Μαλαισίας! Ο Ολλανδός εκκίνησε τρίτος, όμως κατάφερε να κάνει την αντεπίθεσή του και να κατακτήσει την πρώτη θέση του αγώνα, αφήνοντας δεύτερο τον Χάμιλτον και τρίτο τον Ρικιάρντο.

Στα αξιοσημείωτα βέβαια του Grand Prix ήταν η κούρσα του Φέτελ, ο οποίος ξεκίνησε από την τελευταία θέση του grid και τερμάτισε τέταρτος! Ο Γερμανός έκανε έναν εκπληκτικό αγώνα, που απέδειξε πως ανέλπιστα η Scuderia είχε ίσως το ταχύτερο μονοθέσιο αυτό το τριήμερο.

Κέρδισε 3 θέσεις στον πρώτο γύρο, 9 θέσεις μέχρι και τον τρίτο γύρο και στον 16ο ήταν ήδη στους βαθμούς. Έχοντας και διαφορετική στρατηγική, εκκινώντας με τη μαλακή γόμα ελαστικών, βάζοντας την πολύ μαλακή στο δεύτερο stint, ήταν σύντομα στο παιχνίδι της πρώτης πεντάδας.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά το πέσιμο της καρό σημαίας είχαμε ένα πολύ ασυνήθιστο συμβάν, με τη σύγκρουση του Φέτελ με τον Στρολ, που κατέστρεψε το πίσω μέρος της Ferrari, πράγμα που γεννά ανησυχία για την κατάσταση του κιβωτίου ταχυτήτων του τέσσερις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή.

Η τελική κατάταξη:

AP Photo/Daniel Chan

News 24/7

24MEDIA NETWORK