GP Μελβούρνης (FP1/FP2): Hamilton τους χρόνους, Rosberg στον τοίχο

Με φόρα από τον περσινό του τίτλο ξεκίνησε στα δοκιμαστικά της πίστας της Μελβούρνης ο Lewis Hamilton, ο οποίος έκανε τον γρηγορότερο γύρο και δείχνει έτοιμος να διεκδικήσει ένα ακόμη πρωτάθλημα.

GP Μελβούρνης (FP1/FP2): Hamilton τους χρόνους, Rosberg στον τοίχο

Ο καιρός ήταν ο πρωταγωνιστής της πρώτης ημέρας δράσης στη Μελβούρνη, εκεί όπου αυτό το Σαββατοκύριακο διεξάγεται το πρώτο Grand Prix του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 του 2016.

Ομάδες και οδηγοί συνάντησαν βροχή, δυνατό άνεμο και χαμηλές θερμοκρασίες στο σιρκουί του Albert Park. Ο Lewis Hamilton σημείωσε τον καλύτερο χρόνο και στις δύο περιόδους ελεύθερων δοκιμών, ωστόσο οι "ιδιαίτερες" συνθήκες δεν επέτρεψαν την εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με τις ισορροπίες που ισχύουν αυτή τη στιγμή σχετικά με τη δυναμικότητα των ομάδων.

Στην πρώτη περίοδο, τα μονοθέσια βγήκαν στην πίστα με ελαστικά ακραίων καιρικών συνθηκών, λόγω της καταιγίδας που είχε προηγηθεί. Σταδιακά πέρασαν στα ενδιάμεσα και μετά στα σλικ. Αυτό συνέβη στο τελευταίο 20λεπτο, με τον Hamilton να γυρνάει με τη Mercedes σε χρόνο 1.30.364, προτού η βροχή κάνει εκ νέου την εμφάνισή της.

Όμως δεν κράτησε πολύ και στα τελευταία λεπτά είχαμε ξανά μερικούς γρήγορους γύρους με σλικ ελαστικά της Pirelli όπου ο παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν ξανά ταχύτερος, αυτή τη φορά με 1.29.725. Ακολούθησαν οι δύο Red Bull κα η Force India του Nico Hulkenberg.

Η δεύτερη W07 με τον Rosberg ήταν δύο δευτερόλεπτα πίσω ενώ δεν είδαμε ούτε ψήγμα της δυναμικής της Ferrari αφού οι SF16-H έκαναν… βόλτες. Ο Kimi Raikkonen ήταν στα 11 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρώτο χρόνο ενώ ο Sebastian Vettel δεν χρονομετρήθηκε καν.

Μικρές εξόδους χωρίς συνέπειες είχαν ο Max Verstappen με την Toro Rosso στη στροφή 6, όπως άλλωστε ο Vdata-altteri Bottas της Williams και ο Rio Haryanto της Manor.

Στα απρόοπτα της διαδικασίας, η ακινητοποίηση της Force India του Sergio Perez και της Toro Rosso του Carlos Sainz στην έξοδο του Pit lane. Ο Μεξικανός επέστρεψε στη δράση αργότερα ενώ αντίθετα ο Ισπανός δεν σημείωσε χρόνο.

Αναλυτικά η κατάταξη του FP1:

Στη δεύτερη περίοδο είχαμε μία από τα ίδια. Προηγήθηκε ξανά δυνατή βροχή και όλοι χρησιμοποίησαν μόνο ενδιάμεσα ελαστικά. Τα πρώτα 20 λεπτά ξοδεύτηκαν χωρίς μονοθέσιο στην πίστα κι όταν τελικά "έπιασαν δουλειά" όλοι, ήρθε το ατύχημα του Nico Rosberg. Ο Γερμανός έχασε τον έλεγχο στη στροφή 7 και χτύπησε στον τοίχο. Προσπάθησε να συνεχίσει αλλά επειδή η σπασμένη εμπρός αεροτομή είχε κολλήσει στο κάτω μέρος της W07, η FIA έδωσε εντολή να ακινητοποιήσει το μονοθέσιό του στην άκρη της πίστας.

Το ατύχημα αυτό έφερε καθεστώς εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας αλλά όχι για πολύ. Οι οδηγοί πάτησαν ξανά γκάζι και στο τελευταίο μισάωρο της διαδικασίας εμφανίστηκε ξανά ο Hamilton. Ο οδηγός της Mercedes έκανε μόνο πέντε γύρους αλλά ένας από αυτούς ήταν αρκετός για να τον τοποθετήσει ξανά στην κορυφή.

Η βροχή έκανε ξανά την εμφάνισή της στο τελευταίο δεκάλεπτο, με αποτέλεσμα να μη δούμε τους χρόνους να βελτιώνονται κι άλλο. Η Force India ήταν ξανά δυνατή ενώ ο Kimi Raikkonen έφερε τη Ferrari στην τρίτη θέση, έξι δέκατα πίσω από την κορυφή. Όσο για τον Vettel, έμεινε στην όγδοη θέση, σχεδόν δύο δευτερόλεπτα πίσω από την επίδοση του Hamilton. Θα πρέπει λοιπόν να περιμένουμε ένα 24ωρο ακόμα για να δούμε πόσο έχει πλησιάσει η Ferrari τους πρωταθλητές.

Αναλυτικά η κατάταξη του FP2:

Η δράση του Σαββάτου αρχίζει στις 5 το πρωί ώρα Ελλάδας, με τη διεξαγωγή της 3ης και τελευταίας περιόδου ελεύθερων δοκιμών. Όσο για τη μάχη της pole position, που θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω την αλλαγή στη μορφή διεξαγωγής τους, είναι προγραμματισμένη για τις 08.00.

Μείνετε συντονισμένοι στο Contra.gr γιατί θα είναι ένα τριήμερο γεμάτο Formula 1!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τι λέει ο Rosberg για το ατύχημα στο FP2

Hamilton: "Η Ferrari κρύβει άσσους στο μανίκι"

Ο Ricciardo ελπίζει σε "δώρο" από τον καιρό

Η Renault επέστρεψε και είναι εντυπωσιακή

Τα οικονομικά προβλήματα θα πληγώσουν τη Sauber

News 24/7

24MEDIA NETWORK