GP Μπακού (FP3): Sweep από τον Hamilton!

Ο Βρετανός ήταν ταχύτερος όλων και στην τρίτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών

GP Μπακού (FP3): Sweep από τον Hamilton!

Χατ τρικ σημείωσε στις ελεύθερες δοκιμές του Grand Prix Ευρώπης ο Lewis Hamilton αφού μετά τις δύο πρωτιές της Παρασκευής, σημείωσε τον καλύτερο χρόνο και στο τελευταίο τεστ πριν τις κατατακτήριες δοκιμές. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1.44.352, επίδοση που όμως ήταν πιο αργή από εκείνη του πέτυχε στο FP2.

Ο Nico Rosberg προσπάθησε να σπάσει το σερί του teammate του, όμως τελικά έμεινε 0.258sec πίσω από τον Lewis που τον εκτόπισε από την κορυφή λίγο πριν το φινάλε της διαδικασίας.

Πίσω από τα ασημί βέλη πλασαρίστηκε ο Nico Hulkenberg, σε μία ακόμα εντυπωσιακή παράσταση της Force India στους δρόμους του Μπακού. Επίσης ψηλά, στην έκτη θέση, πλασαρίστηκε και ο teammate του, Sergio Perez, που όμως είχε έξοδο στο φινάλε. Ο Μεξικανός έχασε τον έλεγχο στη στροφή 15 και προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην VJM09, με τους μηχανικούς της ινδικής ομάδας να δίνουν πλέον μάχη με το χρόνο για να επιδιορθώσουν το μονοθέσιό του εγκαίρως για τη μάχη των κατατακτήριων δοκιμών που αρχίζουν στις 4 ώρα Ελλάδας.

Ο Daniel Ricciardo τοποθέτησε τη Red Bull Racing στην τέταρτη θέση της κατάταξης, μπροστά από τον Sebastian Vettel. Η Ferrari εξακολουθεί να φαίνεται στο Αζερμπαϊτζάν πως είναι έξω από τα νερά της, αφού ο Γερμανός υστερούσε κατά ένα και πλέον δευτερόλεπτο του Hamilton ενώ ο Kimi Raikkonen ήταν μόλις δέκατος.

Αναλυτικά η κατάταξη:

News 24/7

24MEDIA NETWORK