GP Μπαχρέιν (FP1): Με κεκτημένη ταχύτητα ο Rosberg

Οι Mercedes έκαναν εύκολα το 1-2 στη πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών.

GP Μπαχρέιν (FP1): Με κεκτημένη ταχύτητα ο Rosberg

Τα "ασημί βέλη" κυριάρχησαν στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix του Μπαχρέιν, με τον Nico Rosberg να σημειώνει την καλύτερη επίδοση!

Ο νικητής της πρεμιέρας της Αυστραλίας, έκλεισε την 90λεπτη διαδικασία με προβάδισμα άνω του μισού δευτερολέπτου από τον teammate του στη Mercedes, Lewis Hamilton. Η επίδοση του Γερμανού ήρθε με τα μαλακά ελαστικά της Pirelli, ήταν 1.8 δευτερόλεπτα κάτω από τον πλησιέστερο εκπρόσωπο άλλης ομάδας και πέντε δευτερόλεπτα κάτω από την καλύτερη επίδοση στο περυσινό FP1 στη Μανάμα!

H πίστα του Σακχίρ υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με όχι και τόσο συνηθισμένο για την περιοχή καιρό: ηλιοφάνεια μεν αλλά θερμοκρασία αέρα μόλις στους 24 βαθμούς Κελσίου και οδοστρώματος στους 31. Ενδεχομένως συνέπειας και της βροχής που παραδόξως έπεφτε στην έρημο τις προηγούμενες ημέρες. Νέο πρόσωπο ήταν ο Stoffel Vandoorne που αντικατέστησε τον τραυματία Fernando Alonso στη McLaren ενώ για τη Force India, τη θέση του Sergio Perez είχε πάρει ο Alfonso Celis Jr.

Τα πρώτα 15 δεν υπήρχε ιδιαίτερη δράση αλλά κάπου εκεί οι Rosberg-Hamilton βγήκαν στην πίστα και έκαναν κατάληψη στην κορυφή των χρόνων. Αυτό δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, απλά στο τελευταίο 20λεπτο κατέβασαν ακόμα περισσότερο τις καλύτερες επιδόσεις τους. Μόνο αυτοί κινήθηκαν στο 1.32 ενώ ο τρίτος Kimi Raikkonen με τη Ferrari, ήταν στο 1.34.

Πάντως δεν ήταν μία ενδεικτική περίοδος για τη Ferrari, που άργησε να «γράψει» χρόνους ενώ ο Sebastian Vettel περιορίστηκε στην ενδέκατη θέση. Κοντά στο χρόνο του Raikkonen ήταν οι δύο Red Bull, με τον Nico Hulkenberg για λογαριασμό της Force India και τους δύο οδηγούς της Scuderia Toro Rosso να ακολουθούν.

Η δεύτερη περίοδος ελεύθερων δοκιμών θα αρχίσει στις 6 το απόγευμα και θα μεταδοθεί live από τον OTE TV.

News 24/7

24MEDIA NETWORK