GP Μπαχρέιν (FP2): Δεν άλλαξε τίποτα!

Nico Rosberg και Lewis Hamilton έκαναν πάλι το 1-2 για λογαριασμό της Mercedes.

GP Μπαχρέιν (FP2): Δεν άλλαξε τίποτα!

Σε επανάληψη της πρώτης περιόδου ελεύθερων δοκιμών εξελίχθηκε και η δεύτερη στο Μπαχρέιν. Μπορεί πλέον ο ήλιος να είχε δύσει και η δράση να έλαβε χώρα υπό το φως των προβολέων, ωστόσο οι Mercedes ήταν πάλι σε διαφορετικό ρυθμό από τους υπόλοιπους. Ο Nico Rosberg σταμάτησε αυτή τη φορά τα χρονόμετρα στο 1.31.001 και ήταν δύο δέκατα του δευτερολέπτου ταχύτερος από τον teammate του, Lewis Hamilton. Ο πλησιέστερος αντίπαλος, δηλαδή η McLaren-Honda του Jenson Button, ήταν άλλο ένα δευτερόλεπτο πιο πίσω.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στο ξεκίνημα του FP2 η θερμοκρασία αέρα ήταν στους 20 βαθμούς, με εκείνη του οδοστρώματος στους 24. Αρκετά χαμηλότερα από το FP1 και με συνεχή ρότα προς τα κάτω. Αυτή τη φορά είχαμε πολλά μονοθέσια στην πίστα του Σακχίρ με το ξεκίνημα της 90λεπτης διαδικασίας και τα ασημί βέλη, πήραν εξ αρχής τα ηνία.

Με τη μαλακή γόμα, ο Rosberg είχε τον καλύτερο χρόνο, με τον Hamilton δύο δέκατα πίσω του και έπρεπε να συμπληρώσουμε το πρώτο 20λεπτο για να πλησιάσει κάποιος στο μισό δευτερόλεπτο κι αυτός ήταν ο Sebastian Vettel με τη Ferrari.

Όταν όλοι φόρες τα πολύ μαλακά ελαστικά (με τα κόκκινα διακριτικά), τα ασημί βέλη «πυροβόλησαν» ξανά, σημειώνοντας τις επιδόσεις που έμελε να παραμείνουν οι καλύτερες έως το φινάλε της 90λεπτης διαδικασίας.

Ο Vettel δεν μας έδειξε που πραγματικά βρίσκεται η Ferrari καθώς έκανε λάθος στην πρώτη του προσπάθεια με τα πολύ μαλακά ενώ λίγο πριν το τέλος της διαδικασίας, αναγκάστηκε να παρκάρει την SF15-H στην άκρη του δρόμου. Διαμαρτυρήθηκε μέσω team radio πως το μπουλόνι του πίσω αριστερού τροχού δεν είχε κουμπώσει όπως θα έπρεπε.

Λίγο νωρίτερα, ο τεχνικός έφορος της FIA, Charlie Whiting, είχε επιβάλλει καθεστώς εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας έως ότου απομακρυνθούν από την αγωνιστική διαδρομή θραύσματα που προήλθαν από την εμπρός αεροτομή της Haas του Romain Grosjean.

Αναλυτικά η κατάταξη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

GP Μπαχρέιν (FP1): Με κεκτημένη ταχύτητα ο Rosberg

Οι επιλογές ελαστικών στο Μπαχρέιν

News 24/7

24MEDIA NETWORK