GP Ρωσίας (FP2): Η σειρά του Hamilton

Ο Lewis Hamilton πήρε τη σκυτάλη από τον teammate του και ήταν ταχύτερος στο FP2.

GP Ρωσίας (FP2): Η σειρά του Hamilton

Το πρωί πρώτευσε ο Nico Rosberg, το απόγευμα ήταν η σειρά του Lewis Hamilton! Ο παγκόσμιος πρωταθλητής που ελπίζει να επιστρέψει στις νίκες, σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Ρωσίας. Ακολούθησε η Ferrari του Sebastian Vettel, που όμως ταλαιπωρήθηκε ξανά από θέματα αξιοπιστίας.

Σε σχέση με την πρωινή περίοδο, μπορεί η θερμοκρασία αέρα να μην ανέβηκε (16 βαθμοί Κελσίου), ωστόσο η θερμοκρασία οδοστρώματος ήταν στους 39 βαθμούς Κελσίου. Παράγοντας ήταν και οι ισχυροί άνεμοι, που είχαν ταχύτητα 5.2 μέτρα ανά δευτερόλεπτο.

Από το ξεκίνημα της διαδικασίας η Ferrari πέρασε στην κορυφή, με τον Vettel να σταματά τα χρονόμετρα στο 1.38.921 με τη μαλακή γόμα ελαστικών της Pirelli. Με την ίδια γόμα, λίγο αργότερα ο Rosberg πλησίασε στα μόλις πέντε χιλιοστά του δευτερολέπτου ενώ με τη συμπλήρωση 15 λεπτών, ο Hamilton κατέβηκε στο 1.38.311 (επίσης με τη μαλακή γόμα με τα κίτρινα διακριτικά).

Μικροεξόδους είχαμε πολλές, με τον Lewis Hamilton να χάνει εντυπωσιακά τον έλεγχο στη στροφή 4 λίγο πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας. Κάπου εκεί οι περισσότεροι φόρεσαν τα ελαστικά πολύ μαλακής γόμας και με αυτά ο Vettel κατέβηκε άμεσα στο 1.38.235. Όμως τα καλά νέα για τη Ferrari δεν κράτησαν πολύ, λίγο αργότερα ο Γερμανός έμεινε στην ευθεία εκκίνησης τερματισμού, ενημερώνοντας μέσω ασυρμάτου πως έχασε τα ηλεκτρονικά στην SF15-H. Για μερικά λεπτά, επιβλήθηκε καθεστώς εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας ενώ ο Vettel έμεινε θεατής για το υπόλοιπο της διαδικασίας.

Όταν επιστρέψαμε σε φυσιολογικούς ρυθμούς, ο Hamilton έσπασε το φράγμα του 1.38 και με επίδοση 1.37.583 τοποθέτησε εαυτόν στην κορυφή, εκεί που έμεινε μέχρι τέλους. Με τις ομάδες να κάνουν προσομοιώσεις αγώνα, δεν υπήρξαν άλλες αλλαγές στους πρώτους χρόνους. Η καρό σημαία έπεσε με τον Pascal Wehrlein να παρκάρει τη Manor στην άκρη του δρόμου, παραπονούμενος πως έχασε ισχύ από τη μονάδα της Mercedes.

Αναλυτικά η κατάταξη:

News 24/7

24MEDIA NETWORK