GP Ρωσίας FP3: Μονομαχία των Mercedes

Ο Lewis Hamilton επικράτησε του Nico Rosberg με επίδοση που ήρθε στο φινάλε

GP Ρωσίας FP3: Μονομαχία των Mercedes

Αρκετό ενδιαφέρον είχε η τρίτη και τελευταία περίοδος ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Ρωσίας, τέταρτου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1. Οι δύο οδηγοί της Mercedes είχαν το πάνω χέρι, άλλαξαν πολλές φορές θέσεις και τελικά ήταν ο Lewis Hamilton αυτός που σημείωσε τον καλύτερο χρόνο. Όμως ας δούμε αναλυτικά όσα έγιναν στην ωριαία διαδικασία στην πίστα του Σότσι.

Στο ξεκίνημα του FP3 η θερμοκρασία αέρα ήταν στους 16 βαθμούς Κελσίου, με εκείνη του οδοστρώματος στους 32. Οι συνήθεις πρωταγωνιστές καθυστέρησαν να βγουν στην πίστα ενώ με τη συμπλήρωση 15 λεπτών ο Sergio Perez δεν κατάφερε να μείνει εντός αυτής! Ο οδηγός της Force India έχασε τον έλεγχο στη στροφή 13 και παρότι δεν χτύπησε στον προστατευτικό τοίχο από ελαστικά, κόλλησε στην προσπάθεια να επιστρέψει στην πίστα, με αποτέλεσμα την επιβολή καθεστώτος εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας. Μέχρι εκείνο το σημείο, η καλύτερη επίδοση ανήκε στη Red Bull του Daniel Ricciardo με χρόνο 1.38.895.

Λίγο αργότερα ο Nico Rosberg έχασε τον έλεγχο στο ίδιο σημείο αλλά επέστρεψε χωρίς δράματα στην αγωνιστική διαδρομή, με τις Mercedes και Ferrari να μπαίνουν πλέον στο παιχνίδι. Λίγο πριν τα μισά της διαδικασίας τα ασημί βέλη πέρασαν στην κορυφή με τον Kimi Raikkonen να ακολουθεί. Ωστόσο οι Mercedes με την πολύ μαλακή γόμα της Pirelli ενώ η Ferrari με τη μαλακή. Ωστόσο οι Mercedes με την πολύ μαλακή γόμα της Pirelli ενώ η Ferrari με τη μαλακή.

Ενώ η έξοδος διαφυγής της στροφής 13 τραβούσε τους οδηγούς σαν το μέλι τις μέλισσες, Rosberg και Hamilton εναλλάσσονταν στην κορυφή της κατάταξης και χρειάστηκε να φτάσουμε έξι λεπτά πριν το τέλος του FP3 για να δούμε και τις Ferrari να δίνουν τάξη μεγέθους με την πολύ μαλακή γόμα της Pirelli. Ο Vettel πέρασε τρίτος, μόλις δύο δέκατα πίσω από τον Rosberg που αμέσως μετά ‘πυροβόλησε’ ξανά, κατεβαίνοντας στο 1.36.471. Επίδοση που ήταν κάτω από την περυσινή pole position! Όμως έμελλε να μην είναι η καλύτερη της διαδικασίας!

Λίγο πριν το πέσιμο της καρό σημαίας ο Lewis Hamilton κινήθηκε ακόμα ταχύτερα, στο 1.36.403! Πρόγευση μίας έντονης μάχης για την pole position! Πρέπει να σημειωθεί πως αυτός ο χρόνος ήρθε στον έβδομο γύρο που έκανε με το ίδιο σετ πολύ μαλακής γόμας, που φαίνεται πως ίσως αποδειχθεί αρκετά ανθεκτική ώστε να χρησιμοποιηθεί εκτενώς στον αγώνα της Κυριακής.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ:

News 24/7

24MEDIA NETWORK