GP Σιγκαπούρης (FP2): Απάντησε ο Rosberg

Ο Γερμανός ανέκαμψε από το ατύχημα στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών.

GP Σιγκαπούρης (FP2): Απάντησε ο Rosberg

Μπορεί το FP1 του Grand Prix της Σιγκαπούρης να ολοκληρώθηκε άδοξα για τον Nico Rosberg, με ένα ατύχημα που τον κράτησε στην πέμπτη θέση της κατάταξης, όμως ο Γερμανός ανέκαμψε στο FP2. Οι μηχανικοί της Mercedes επισκεύασαν εγκαίρως τη W07 Hybrid και ο 31χρονος είχε την ευκαιρία να σημειώσει την καλύτερη επίδοση, με χρόνο στο 1.44.152.

Η δεύτερη περίοδος, σε αντίθεση με τη πρώτη, άρχισε υπό το φως των προβολέων. Με τη θερμοκρασία αέρα να έχει πέσει στους 29 βαθμούς Κελσίου, αυτή του οδοστρώματος να είναι στους 32 και την υγρασία να σκαρφαλώνει στο 73%! Όπως και στο FP1, η διαδικασία ξεκίνησε με μία McLaren να έχει προβλήματα. Αυτή τη φορά ήταν ο Fernando Alonso που ήρθε αγκαλιά με τον προστατευτικό τοίχο από ελαστικά στη στροφή "Singapore Sling", με τις επαφές με τους τοίχους να είναι συνεχείς: μάλιστα ο Esteban Ocon έδωσε… διπλό "φιλί" στον ίδιο γύρο, χωρίς όμως να πληγώσει τη Manor του.

Καθώς πλησιάζαμε στη συμπλήρωση των πρώτων 30 εκ των 90 της διαδικασίας, οι Mercedes και Ferrari άρχισαν να εναλλάσσονται στην κορυφή των χρόνων, χρησιμοποιώντας αμφότερες την ultra soft γόμα ελαστικών της Pirelli. Σχεδόν στα μισά της διαδικασίας, ο Romain Grosjean έχασε το πίσω μέρος στην τελευταία στροφή και κατέληξε στον τοίχο, χάνοντας την πίσω αεροτομή της Haas.

Με την πολύ μαλακή γόμα ελαστικών της Pirelli (διαθέσιμες είναι για τη Σιγκαπούρη η πάρα πολύ μαλακή, η πολύ μαλακή και η μαλακή) άρχισαν να πέφτουν οι χρόνοι. Vettel, Raikkonen, Hamilton, Ricciardo σημείωναν κατά σειρά τους καλύτερους χρόνους, με τον Αυστραλό να έχει και αυτός τη «στιγμή» του στη στροφή 11. Ανάλογη εναλλαγή στην κορυφή υπήρξε και όταν χρησιμοποιήθηκε η πάρα πολύ μαλακή γόμα, με τους Vettel, Raikkonen και τελικά Rosberg να περνούν στην κορυφή.

Στο φινάλε του FP2 ο Rosberg ήταν δύο δέκατα ταχύτερος του Raikonen, τρία του Verstappen και τέσσερα του Ricciardo, με τον Vettel στο ένα δευτερόλεπτο. Ο Hamilton ήταν μόλις έβδομος και απών στα τελευταία 27 λεπτά της διαδικασίας, καθώς αντιμετώπισε πρόβλημα με τα υδραυλικά του μονοθεσίου του. Τέλος, λίγο πριν το φινάλε της διαδικασίας, ο Alonso πάρκαρε τη McLaren του με πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

GP Σιγκαπούρης (FP1): Μπροστά οι Red Bull

News 24/7

24MEDIA NETWORK