GP Σιγκαπούρης: Νίκησε και πέρασε τον Senna ο Vettel

Στο φινάλε ενός ιδανικού Σαββατοκύριακου για τη Ferrari, ο Sebastian Vettel, εκμεταλλευόμενος την pole position, είδε πρώτος την καρό σημαία στην πίστα της Σιγκαπούρης και έφτασε στην 42η νίκη της καριέρας του, περνώντας τον Ayrton Senna που είχε 41. Στο βάθρο και ο Kimi Raikkonen, εγκατέλειψαν Hamilton, Massa και Alonso.

GP Σιγκαπούρης: Νίκησε και πέρασε τον Senna ο Vettel

Ιδανικό Σαββατοκύριακο για τη Ferrari! Εκμεταλλευόμενος την pole position, ο Sebastian Vettel είδε πρώτος την καρό σημαία στην πίστα της Σιγκαπούρης και έφτασε στην 42η νίκη της καριέρας του, ανεβαίνοντας στην 3η θέση της λίστας των οδηγών με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία της Formula 1 και αφήνοντας 4ο τον Ayrton Senna με 41.

Ο Γερμανός πιλότος δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα στην εκκίνηση με αποτέλεσμα να διατηρήσει την πρωτοπορία, διευρύνοντας στα 5 δευτερόλεπτα τη διαφορά του από τον δεύτερο Ricciardo προτού το πρώτο αυτοκίνητο ασφαλείας κάνει την εμφάνισή του στην πίστα μετά το ατύχημα των Massa και Hulkenberg στην έξοδο των πιτ.

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής συνέχισε να οδηγεί την κούρσα σε όλη τη διάρκεια του Grand Prix με αποτέλεσμα να είναι αυτός ο τελικός νικητής. Καταστροφικός αγώνας για τις δύο Mercedes, καθώς ο Lewis Hamilton εγκατέλειψε για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2014 ανέφερε απώλεια ισχύος στους μηχανικούς του με αποτέλεσμα μέσα σε λίγους γύρους να χάσει πολλές θέσεις και τελικά να εγκαταλείψει. Από την πλευρά του o Nico Rosberg τερμάτισε στην 4η θέση, μειώνοντας στους 41 βαθμούς τη διαφορά του από τον ομόσταυλό του, ο οποίος βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας στο φετινό πρωτάθλημα. Στους 49 βαθμούς πίσω από τον Hamilton ο Vettel.

Πολύ καλός αγώνας για τον Kimi Raikkonen, ο οποίος τερμάτισε στην 2η θέση και ανέβηκε για δεύτερη φορά φέτος στο βάθρο. Σε εκείνους που εγκατέλειψαν βρίσκονται εκτός από τον Lewis Hamilton και οι Romain Grosjean, Button, Alonso, Massa και Hulkenberg.

Αναλυτικά η κατάταξη στο Grand Prix Σιγκαπούρης:

H βαθμολογία των οδηγών:

Η βαθμολογία των κατασκευαστών:

Διαβάστε ακόμη:

Εισβολέας... έκοβε βόλτες στην πίστα της Σιγκαπούρης

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK