GP Βραζιλία (QP): Pole για Hamilton, ρεκόρ για Mercedes

Σε έναν συναρπαστικό εμφύλιο, ο παγκόσμιος πρωταθλητής Lewis Hamilton επικράτησε οριακά του Nico Rosberg και για 11η φορά φέτος, θα ξεκινήσει από την pole position!

GP Βραζιλία (QP): Pole για Hamilton, ρεκόρ για Mercedes

Μόλις 102 χιλιοστά του δευτερολέπτου έκριναν την μάχη της pole position για το Grand Prix Βραζιλίας, εικοστό και προτελευταίο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1. Σε ένα συναρπαστικό εμφύλιο, ο Lewis Hamilton επικράτησε του Nico Rosberg και για 11 φορά φέτος, θα εκκινήσει από την pole! Συνολικά θα είναι η 19 για τη Mercedes μέσα στο 2016, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ.

Όμως ας τα δούμε αναλυτικά. Η πίστα του Ιντερλάγκος υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με περιοδικές ψιχάλες, θερμοκρασία αέρα στους 19 βαθμούς Κελσίου και οδοστρώματος στους 26. Με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για 70% πιθανότητα κανονικής βροχής κατά τη διάρκεια της ωριαίας διαδικασίας.

Φοβούμενοι τη βροχή, βγήκαν όλοι νωρίς-νωρίς στην πίστα για να γράψουν χρόνους, με τις Mercedes εξ αρχής στην κορυφή και με επιδόσεις στο 1.11 και τον Max Verstappen να ακολουθεί. Με καθυστέρηση βγήκε στην πίστα ο Sebastian Vettel, καθώς οι μηχανικοί της Ferrari χρειάστηκε να επιδιορθώσουν πρόβλημα της τελευταίας στιγμής στο μονοθέσιό του.

Παρά την καθυστέρηση και με τον teammate του, Kimi Raikkonen να κάνει ήδη λόγο για σταγόνες στην προσωπίδα του κράνους του, ο Γερμανός έγραψε τον πέμπτο καλύτερο χρόνο και απαλλάχθηκε από κάθε άγχος. Το μεγάλο θύμα του Q1 ήταν ο Jenson Button (Honda), που τέθηκε εκτός μάχης, όπως άλλωστε ο Kevin Magnussen με τη Reanult, οι δύο Manor και οι δύο Sauber.

Στο Q2 είδαμε το ίδιο έργο. Από νωρίς στο 1-2 οι Mercedes, με το 1.11.238 του Hamilton να είναι κάτω από την περυσινή pole position. Στη ζώνη αποκλεισμού βρέθηκαν αναπάντεχα οι δύο Williams, η Haas του Esteban Gutierrez, οι δύο Toro Rosso και η Renault του Jolyon Palmer. ‘Ετσι, τη δεκάδα που διεκδίκησε την pole position αποτέλεσαν οι δύο Mercedes, οι δύο Red Bull, οι δύο Ferrari, οι δύο Force India, η McLaren του έβδομου στο Q2 Fernando Alonso και η Haas του Romain Grosjean.

Ενώ η απειλή της βροχής… προσπέρασε, η πρώτη ζαριά στο Q3 ανήκε στον Hamilton που τρέλανε τα χρονόμετρα με επίδοση στο 1.10.860! Ο Rosberg ήταν 162 χιλιοστά πιο πίσω ενώ οι Ferrari/Red Bull άλλο μισό δευτερόλεπτο πιο αργές. Στο φινάλε όλοι είχαν άλλη μία προσπάθεια και παρότι και οι δύο οδηγοί της Mercedes κατάφεραν να κατεβάσουν ακόμα περισσότερο τον πήχη, ήταν ο Hamilton αυτός που με το 1.10.736 επικράτησε.

Αίσθηση προκάλεσε η τρίτη θέση του Kimi Raikkonen, που για τέταρτο συνεχόμενο Grand Prix εκκινεί ψηλότερα στο grid από τον πέμπτο Sebastian Vettel. Ανάμεσά τους θα έχουν τη Red Bull του Max Verstappen, πράγμα που σίγουρα δίνει άλλο ενδιαφέρον δεδομένων όσων συνέβησαν στο Μεξικό.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ:

News 24/7

24MEDIA NETWORK