GP Βραζιλίας (FP3): Απάντησε ο Rosberg

Οι Mercedes έκαναν το 1-2 και στην τελευταία πρόβα πριν την pole position.

GP Βραζιλίας (FP3): Απάντησε ο Rosberg

Μετά από τις πρωτιές του Lewis Hamilton στις ελεύθερες περιόδους ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής, το πρωί του Σαββάτου στο Σάο Πάουλο της Βραζιλίας, ήταν ο Nico Rosberg αυτός που σημείωσε τον καλύτερο χρόνο.

Ο Γερμανός επικράτησε του teammate του στη Mercedes και μεγάλου αντιπάλου στη μάχη του τίτλου, για μόλις 93 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Η πίστα του Ιντερλάγκος υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με ψιλόβροχο, θερμοκρασία αέρα στους 18 βαθμούς και οδοστρώματος στους 22. Στην αρχή το προτιμώμενο ελαστικό ήταν αυτό των ακραίων καιρικών συνθηκών, αν και εξ αρχής ο Lewis Hamilton ζητούσε να βάλει σλικ.

Τα έβαλε αλλά με τα δυσκολίας κρατούσε τη Mercedes του εντός δρόμου. Την ίδια ώρα, ο Fernando Alonso ήταν σε ρόλο θεατή λόγω προβλήματος με το κιβώτιο της McLaren MP4-31.

Με τη συμπλήρωση 15 λεπτών, είχαμε ένα παράξενο συμβάν όταν μία ομπρέλα (!) βρέθηκε εντός πίστας, ευτυχώς χωρίς να προκαλέσει κάποιο ατύχημα.

Πλησιάζοντας στα μισά της ωριαίας διαδικασίας, η κατάσταση του οδοστρώματος επέτρεψε στους οδηγούς να χρησιμοποιήσουν τα σλικ ελαστικά μαλακής γόμας. Αρχικά στην κορυφή βρέθηκαν οι Ferrari, μετά οι Red Bull και μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο είδαμε τις Mercedes να «πυροβολούν».

Ο Rosberg σταμάτησε τα χρονόμετρο στο 1.11.740 και ήταν 93 χιλιοστά ταχύτερος του Hamilton και δύο δέκατα των Ferrari.

Αναλυτικά η κατάταξη:

News 24/7

24MEDIA NETWORK