Νίκη στον τελευταίο γύρο για τον Hamilton!

Στο πιο συγκλονιστικό φινάλε του φετινού πρωταθλήματος της Formula 1, ο Lewis Hamilton προσπέρασε τον Nico Rosberg στον τελευταίο γύρο και είδε πρώτος την καρό σημαία στο Grand Prix της Αυστρίας, πανηγυρίζοντας την 46η νίκη της καριέρας του. Δεύτερος ο Verstappen, τρίτος ο Raikkonen.

Νίκη στον τελευταίο γύρο για τον Hamilton!

Δραματικό φινάλε είχε το Grand Prix Αυστρίας, με τους δύο οδηγούς της Mercedes να συγκρούονται στον τελευταίο γύρο του αγώνα! Η κοκορομαχία των Lewis Hamilton και Nico Rosberg προκάλεσε ζημιές στο μονοθέσιο του Γερμανού που τελικά έπεσε από την πρώτη, στην τέταρτη θέση, την ώρα που ο Βρετανός έφτανε σε μία σημαντική νίκη! Αυτή έφερε τη μεταξύ τους διαφορά μόλις στους 11 βαθμούς!

Όλα αυτά σε έναν αγώνα με ανατροπές, που ξεκίνησε με τον Hamilton να εκμεταλλεύεται στο έπακρο την pole position και να αναλαμβάνει από νωρίς τα ηνία του αγώνα. Μάλιστα ο Jenson Button κράτησε πίσω του επί έξι γύρους τον Kimi Raikkonen, επιτρέποντας στον παγκόσμιο πρωταθλητή να μη πιέσει τα ελαστικά του. Έχοντας εκκινήσει με την πάρα πολύ μαλακή γόμα της Pirelli, ο Lewis είδε με ικανοποίηση και τη θερμοκρασία οδοστρώματος να είναι μόλις στους 26 βαθμούς, στις μισές δηλαδή τιμές σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα.

Την ίδια στρατηγική είχε και ο Nico Rosberg που λόγω ποινής για αλλαγή κιβωτίου αναγκάστηκε να εκκινήσει έκτος. Είχε ανέβει στην τρίτη θέση όταν στον 11ο γύρο έγινε ο πρώτος εκ των κορυφαίων συνδυασμών που μπήκε στα pit. Οι γύροι περνούσαν και ο Hamilton κρατούσε «ζωντανά» τα ελαστικά του, διατηρώντας διαφορά άνω των τεσσάρων δευτερολέπτων από τον Raikkonen που είχε εκκινήσει με τα πολύ μαλακά.

Τελικά το pit stop του Hamilton ήρθε στον 22ο γύρο, ένα γύρο μετά τον μιμήθηκε και ο Kimi μόνο που στο μικρού μήκους σιρκουί του Σπίλμπεργκ, ο Φινλανδός έπεσε πίσω από τις Red Bull που είχαν αλλάξει ελαστικά νωρίτερα. Σε αντίθεση με τον Kimi, o Sebastian Vettel παρέμενε εντός πίστας, με τη Ferrari να προσπαθεί να μεγιστοποιήσει το πρώτο stint ώστε να κάνει μόνο μία αλλαγή ελαστικών.

Όμως στην έναρξη του 25ου γύρου, το πίσω δεξί ελαστικό του Γερμανού εξερράγη. Ο αγώνας του τελείωσε και το αυτοκίνητο ασφαλείας έκανε την εμφάνισή του στην πίστα. Αυτό άλλαξε ξανά τα δεδομένα, ο Rosberg βρισκόταν μπροστά από τον Lewis «κερδίζοντας» επτά γύρους με αργό ρυθμό. Πίσω τους ήταν οι δύο Red Bull και ο Raikkonen.

Έμεναν 39 γύροι και ο Rosberg οδηγούσε την κούρσα, με μέρος των λινών από το διαλυμένο ελαστικό του Vettel να έχει κολλήσει στο πάτωμα της W07 και το αριστερό του bargeboard να είναι έτοιμο να αποκολληθεί. Όμως κρατούσε σταθερά τη διαφορά από τον teammate του άνω του ενός δευτερολέπτου.

Έτσι φτάσαμε στον 55ο γύρο. Ο Hamilton μπήκε πρώτος για αλλαγή, βάζοντας χρησιμοποιημένο σετ μαλακής γόμας. Ο Rosberg ακολούθησε αλλά αυτός δεν είχε άλλο σετ μαλακής διαθέσιμο, έβαλε λοιπόν ελαστικά πολύ μαλακά. Οι δυο τους συνέχισαν σχεδόν σε σχηματισμό, με τον Hamilton να περνάει από τον προτελευταίο γύρο σε απόσταση βολής, εκμεταλλευόμενος και το πρόβλημα που αντιμετώπιζε με τα φρένα ο teammate του. Αυτό κορυφώθηκε στην 1η στροφή στον τελευταίο γύρο, ο Lewis βρέθηκε σε θέση να επιτεθεί και τα δύο ασημί βέλη βρέθηκαν δίπλα δίπλα στα φρένα για τη στροφή 2. Η συνέχεια είχε σπίθες και σπασμένα κομμάτια, τα περισσότερα του Rosberg με την εμπρός αεροτομή του να φεύγει από τη θέση της. Ο Lewis πέρασε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού ενώ ο Nico είδε τους Verstappen/Raikkonen να τον περνούν και να κερδίζουν μία θέση στο βάθρο!

Μάλιστα οι αγωνοδίκες τον έχουν υπό εξέταση, τόσο ως υπαίτιο της σύγκρουσης καθώς φαίνεται να μη δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο να στρίψει, όσο και για επικίνδυνη οδήγηση αφού ολοκλήρωσε τον γύρο κινούμενος σχετικά γρήγορα, παρά τις ζημιές στο μονοθέσιό του.

Με αυτό το αποτέλεσμα η διαφορά των οδηγών της Mercedes μειώθηκε στους 11 βαθμούς, την ώρα που ο Kimi ισοβαθμεί πλέον με τον Vettel στην τρίτη θέση. Ο Rosberg έμεινε τέταρτος, μπροστά από τον Ricciardo που περίμενε περισσότερα από αυτόν τον αγώνα. Δεδομένου πως η βροχή δεν έκανε την εμφάνισή της, η έκτη θέση είναι θετικό αποτέλεσμα για τον Jenson Button, με τον Romain Grosjean να τον ακολουθεί επιστρέφοντας στους βαθμούς. Όγδοος ήταν ο Carlos Sainz για την Toro Rosso, μπροστά από τον Vdata-altteri Bottas σε ένα ακόμα μέτριο απόγευμα για τη Williams.

Αίσθηση προκάλεσε η δέκατη θέση του Pascal Wehrlein, με τη Manor να βαθμολογείται για πρώτη φορά φέτος.

H ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΣΤΟ GP ΑΥΣΤΡΙΑΣ

Δείτε εδώ τη βαθμολογία του πρωταθλήματος

Περισσότερα σε λίγο...

ΤΟ LIVE

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK