Άπιαστος ο Rosberg: Έκανε το 4 στα 4!

Ο Nico Rosberg συνεχίζει με το πόδι κολλημένο στο... γκάζι στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1. Ο Γερμανός πιλότος της Mercedes κατέκτησε την 7η διαδοχική νίκη του (αν υπολογίσουμε και το 2015), κάνοντας το 4/4 στο Grand Prix της Ρωσίας και αύξησε ακόμη περισσότερο τη διαφορά από τους διώκτες του. Δεύτερος ο Hamilton, τρίτος ο Raikkonen.

Άπιαστος ο Rosberg: Έκανε το 4 στα 4!

Αγώνα με τον αγώνα όλα δείχνουν πως φέτος είναι η χρονιά του Nico Rosberg! Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας κυριάρχησε πλήρως στη Ρωσία και μετά την pole position, κατέκτησε τη 18 φετινή νίκη του, σημειώνοντας στην πορεία και τον ταχύτερο γύρο! Όλα αυτά την ώρα που ο Lewis Hamilton μπορεί να τον πλαισίωσε στο 30 1-2 της Mercedes αλλά λόγω νέων προβλημάτων αξιοπιστίας (πίεση υγρών στη μονάδα ισχύος) δεν είχε τη δυνατότητα να τον κοντράρει. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Kimi Raikkonen και ήταν η 700 παρουσία της Ferrari σε αυτό.

Όμως εν πολλοίς, ο αγώνας κρίθηκε για μία ακόμα φορά στον πρώτο γύρο. Ο Rosberg εκκίνησε καλά, έστριψε με άνεση πρώτος και δεν κοίταξε ξανά πίσω. Αντίθετα, όλοι οι υπόλοιποι είχαν να αντιμετωπίσουν ένα μικρό χάος που προκλήθηκε από μία ακόμα κοκορομαχία ανάμεσα στους Sebastian Vettel και Daniil Kvyat. Μόνο που αυτή τη φορά, η ευθύνη ανήκει καθαρά στον Ρώσο.

Μετά την ποινή 5 θέσεων για την αλλαγή κιβωτίου, ο οδηγός της Ferrari εκκίνησε από την έβδομη θέση του grid. Επιδιώκοντας να κερδίσει θέσεις και στα φρένα για τη δεύτερη στροφή, ο Kvyat έπεσε πάνω του, προκαλώντας επιπλέον επαφή της SF16-H με την άλλη Red Bull, του Daniel Ricciardo. Αμέσως μετά υπήρξε ανεπαίσθητη επαφή της εμπρός αεροτομής του Kvyat με το πίσω δεξί ελαστικό του Vettel αλλά υπήρξε και συνέχεια! Στην παρατεταμένη στροφή 3 ο οδηγός της Red Bull έπεσε για ξανά στο πίσω μέρος της Ferrari, αυτή τη φορά χωρίς να υπάρχει κάποια δικαιολογία.

Η Ferrari κατέληξε στις μπαριέρες με τον Vettel να είναι έξαλλος, παρότι δεν γνώριζε πως τον είχε βγάλει νοκ άουτ ο ίδιος οδηγός με τον οποίο είχε ένταση δύο εβδομάδες νωρίτερα. Αν και πρέπει να σημειωθεί πως ακόμα κι όταν το έμαθε, ήταν πολύ πιο ήπιες οι δηλώσεις. Ο Kvyat δέχθηκε ποινή στάσης 10 δευτερολέπτων στο pit lane ενώ παράλληλα, επηρέασε αρνητικά και τον αγώνα του teammate του. Σίγουρα όχι αυτό που θα ήθελε για τον εντός έδρας αγώνα του.

Παράλληλα υπήρξε συμβάν και στις πίσω θέσεις, που έβγαλε εκτός συνέχειας αγώνα τη Force India του Nico Hulkenberg και τη Manor του Rio Haryanto. Αρχικά είχαμε καθεστώς εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας και στη συνέχεια το κανονικό αυτοκίνητο ασφαλείας έκανε την εμφάνισή του οριοθετώντας το ρυθμό ώσπου να καθαριστεί η πίστα.

Όταν άρχισε πάλι η δράση, ο Rosberg άρχισε να ανοίγει τη διαφορά, με τους Vdata-altteri Bottas και Kimi Raikkonen να ακολουθούν και τον Hamilton να τους καταδιώκει. Με τη συμπλήρωση επτά γύρων ο Hamilton πέρασε τον οδηγό της Ferrari και είχε ήδη κερδίσει επτά θέσεις. Η ομάδα του προσπάθησε να του χαρίσει μία ακόμα θέση στα pit stop, βάζοντας τον για αλλαγή ένα γύρο μετά τον Bottas, στον εικοστό-πρώτο γύρο. Δεν τα κατάφεραν οριακά αλλά λίγο αργότερο ο παγκόσμιος πρωταθλητής πέτυχε το στόχο του εντός πίστας!

Στη συνέχεια προσπάθησε να κλείσει την ήδη μεγάλη διαφορά από τον Rosberg, άρχισε να πιέζει αλλά η προειδοποίηση μέσω team radio για πρόβλημα στην πίεση υγρών της μονάδας ισχύος των ανάγκασε να κόψει ρυθμό και να συμβιβαστεί με τη δεύτερη θέση.

Όσο για την τελευταία θέση στο βάθρο, κρίθηκε στα pit αφού ο Raikkonen έμεινε εντός πίστας 4 γύρους περισσότερους από τον Bottas προτού βγάλει την πολύ μαλακή γόμα της Pirelli για να βάλει τη μαλακή. Όταν επέστρεψε στα pit, βρέθηκε οριακά μπροστά από τον οδηγό της Williams που νωρίτερα είχε χάσει χρόνο πίσω από τον Fernando Alonso.

Οι Williams έμειναν εκτός βάθρου αλλά μάζεψαν αρκετούς βαθμούς με τις θέσεις 4 και 5 ενώ ο Fernando Alonso έσπασε το ρόδι για φέτος. Ο Ισπανός τερμάτισε έκτος και βαθμολογήθηκε για πρώτη φορά μέσα στο 2016, ύστερα από μία σταθερή εμφάνιση που πιστοποίησε πως η McLaren είναι βελτιωμένη. Είδαμε άλλωστε και τον Jenson Button στους βαθμούς, να συμπληρώνει τη δεκάδα.

Ανάμεσα στους δύο οδηγούς της McLaren-Honda βρέθηκε το τρενάκι με μηχανοδηγό τον Kevin Magnussen που χάρισε στη Renault τους πρώτους της βαθμούς, τον Romain Grosjean που επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα και τον Sergio Perez που είχε λόγο να γιορτάσει στο 100 του Grand Prix στη Formula 1!

To LIVE του αγώνα

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK